Στράτος Διακουμόπουλος

Με κόρνερ και Χάιντουκ

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 12:14

Τα κόρνερ του ΠΑΟΚ και η εύκολη νίκη της Χάιντουκ αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο

Με κόρνερ και Χάιντουκ

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, κεκλεισμένων των θυρών. Εκεί η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ θα επιδιώξει κόντρα στον ΠΑΟΚ να βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας έξοχης σεζόν. Ο «δικέφαλος»… πέταξε ξανά στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πανηγύρισε στην «Αγιά-Σοφιά» τον τίτλο του πρωταθλητή, όμως πλέον οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται ενώπιοι της νέας μεγάλης πρόκλησης, του νταμπλ. Η άμυνα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου, εκεί θα στηριχθούν εκ νέου στο τελευταίο ματς της σεζόν. Μόνο ένα γκολ το παθητικό στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια δύσκολη σεζόν στην οποία στόχευε αρχικά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά το φινάλε τον βρήκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Απολογισμός που προκάλεσε γκρίνια και εσωστρέφεια, που θα καταλαγιάσουν μόνο αν ο «δικέφαλος του βορρά» πετάξει ψηλά στον ουρανό του Βόλου και κατακτήσει το κύπελλο. Από τη μια θα χρυσώσουν το χάπι οι θεσσαλονικείς για την αστοχία στο πρωτάθλημα και από την άλλη θα πάρουν και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να βρει λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζει στα μετόπισθεν. Τα έξι από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Πολύ καλά διαβασμένες από τους «μπουκ» οι στοιχηματικές παράμετροι του τελικού, εκτός από τα κόρνερ του ΠΑΟΚ!

Super Προσφορά χωρίς Κατάθεση για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet

Ο τελικός του κυπέλλου Κροατίας θα διεξαχθεί στην ουδέτερη πόλη της Ριέκα. Εκεί η Χάιντουκ πήρε πέρσι τον τίτλο, επικρατώντας μάλιστα της τοπικής ομάδας. Τώρα έχει θεωρητικά ακόμα πιο εύκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει την υποβιβασμένη Σίμπενικ. Αυτή είναι και η διέξοδος για να σώσει την σεζόν που την βρήκε για μια ακόμα φορά να τερματίζει δεύτερη, στη σκιά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε καλή κατάσταση κλείνει την σεζόν, καθώς προέρχεται από σερί τριών νικών στο πρωτάθλημα, όπου παραμένει αήττητη για έξι ματς. Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία, μηδέν παθητικό σε αυτά τα έξι παιχνίδια. Πώς να χαρεί την συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου η Σίμπενικ όταν προ ημερών οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός της στην δεύτερη κατηγορία ; Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο καταληκτικό σκέλος της σεζόν αποτέλεσαν το τελευταίο χτύπημα για τους γαλάζιους που γύρισαν από εκεί που ήρθαν πριν από έναν χρόνο. Πολλές οι αδυναμίες, σε αυτές τις τέσσερις ήττες δέχθηκε συνολικά 13 γκολ. Ούτε η επίθεση λειτουργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες των επιτελών της, δυσκολεύεται στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα σηκώσει την κούπα. Αξίζει το ρίσκο στην νίκη της Χάιντουκ και από ημίχρονο!

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ Ο ΠΑΟΚ πάνω από 3,5 κόρνερ (2,10)

Χάιντουκ-Σίμπενικ 1/1 (2.10)

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr