Στράτος Διακουμόπουλος

Με Ελλάδα και Παναθηναϊκό!

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023 - 14:51

Οι νίκες της Εθνικής Κ-19 και του Παναθηναϊκού αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο.

Με Ελλάδα και Παναθηναϊκό!

Σε αγώνα για τον δεύτερο όμιλο στην τελική φάση του Euro K-19, η Νορβηγία αντιμετωπίζει την Ελλάδα. Το ματς θα διεξαχθεί στην πόλη Τακάλι της Μάλτας. Η Νορβηγία επιστρέφει σε τελική φάση U-19 έπειτα από τις δύο πρόσφατες αποτυχίες να προκριθεί. Μετρά πέντε συμμετοχές σε 20 χρόνια και δεν έχει περάσει ποτέ στον ημιτελικό, κάτι για το οποίο ελπίζει φέτος. Ομάδα που στηρίζεται σε παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, με μικρή ενίσχυση τριών ποδοσφαιριστών που παίζουν σε Ιταλία και Βέλγιο. Ο κόουτς Παλ Άρνε Γιόνσεν επιλέγει επιθετικογενή τακτική, η Νορβηγία βάζει και δέχεται εύκολα τέρματα.
Μια ακόμα δυνατή «φουρνιά» παικτών μπαίνει στην μάχη τελικής φάσης εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Με έξι συμμετοχές σε τελική φάση και δύο τελικούς το 2007 και το 2012, η γαλανόλευκη μπαίνει και πάλι με κρυφές ελπίδες διάκρισης. Ταλέντο υπάρχει, ομαδικό πνεύμα επιδείχθηκε σε όλη τη διαδικασία των προκριματικών. Στις μικρότερες ομάδες του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ Β’ που πρωταγωνιστεί στην Β’ Εθνική στηρίζονται οι επιλογές του κόουτς Τάσου Θέου που κάλεσε δέκα παίκτες από τον «δικέφαλο του βορρά». Ηγέτης της ομάδας ο στράικερ Στέφανος Τζίμας, με συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Αδικεί την εθνική μας το σετ των αποδόσεων. Πληρώνει χρυσάφι το διπλό!

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Τρίτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί στο Μάτερσμπουργκ της Αυστρίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Πετρολούλ Πλοέστι. Δεδομένου πως αύριο οι «πράσινοι» θα παίξουν και με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, είναι προφανές πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Είτε με ολιγόλεπτη συμμετοχή σε ένα από τα δύο ματς, είτε επιλέγοντας ένα ματς για 90λεπτη παρουσία. Επιθετικογενές πνεύμα παρουσιάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κόντρα βέβαια και σε αντιπάλους περιορισμένης δυναμικής, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί και σκοράρει με άνεση, αυτό θέλει και για τη συνέχεια ο Σέρβος κόουτς. Δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν η Πλοέστι, αφού στα πρώτα φιλικά μετρά μόλις μία ισοπαλία σε τρία ματς και μάλιστα με κακές εμφανίσεις. Στις δύο ήττες μάλιστα μέτρησε παθητικό οκτώ γκολ συνολικά και από νωρίς άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από τους Ρουμάνους. Ίσως δεν είναι τυχαίο πως οι τέσσερις πρώτες μεταγραφές που ανακοινώθηκαν αφορούν σε δύο γκολκίπερ και δύο αμυντικούς παίκτες. Στο τιμόνι παραμένει ο έμπειρος κόουτς Φλορίν Πίρβου που είχε αναλάβει πέρσι στα μισά της σεζόν οδηγώντας την στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος Ρουμανίας. Όποιο σχήμα και αν επιλέξει ο Γιοβάνοβιτς είναι τόσο κακή τώρα η Πλοέστι, ώστε ο άσος μπορεί να περάσει και από ημίχρονο!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κ19 Νορβηγία-Κ19 Ελλάδα 2 (3.10)

Παναθηναϊκός-Πετρολούλ Πλοέστι 1/1 (2.25)

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr