Στράτος Διακουμόπουλος

Γκολ σε Τουρκία και Κόσοβο!

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 11:02

Τα γκολ σε ματς των Ελπίδων στην Τουρκία και στο Κόσοβο αποτελούν τα σημεία που θα μας στείλουν ξανά στο ταμείο.

Γκολ σε Τουρκία και Κόσοβο!

Σε ματς για τον πρώτο προκριματικό όμιλο στο Euro 2025 που θα διεξαχθεί στην πόλη Αλάνια η Τουρκία υποδέχεται την Νορβηγία. Η Τουρκία θα επιδιώξει να βάλει στοπ στον αγωνιστικό κατήφορο που κατρακυλά από το ξεκίνημα του γκρουπ. Από τις απογοητεύσεις της διοργάνωσης, ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και απογοητεύσεις με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα. Ο Γερμανός, Τουρκικής καταγωγής κόουτς, Λεβέντ Σούρμε ανέλαβε να καθοδηγήσει τους «κόκκινους» στην προσπάθεια ανάκαμψης. Υπολογίζει σε βοήθεια από 12 παίκτες που αγωνίζονται εκτός των συνόρων για να κάνουν την διαφορά στην αρχική ενδεκάδα. Η Νορβηγία επιβεβαιώνει την ποιοτική της άνοδο και στην κατηγορία των Ελπίδων με την παρουσία της στο τρέχον γκρουπ. Πιστή στο δόγμα της σύγχρονης σχολής ποδοσφαίρου της χώρας, αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιουργεί πλήθος ευκαιριών σε κάθε ματς και σκοράρει με άνεση. Έχει θέματα στην άμυνα αλλά και ρεαλιστικές ελπίδες τουλάχιστον για την δεύτερη θέση του ομίλου. Ο κόουτς Γιάν Πέτερ Γιάλαντ συνδυάζει την παρουσία στην ενδεκάδα παικτών που διακρίνεται στην Ελίτσεριέν. Αλλά έχει και την συνδρομή δέκα παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Αναμένουμε θεαματικό ματς στην Αλάνια!

Σε ματς για τον τέταρτο προκριματικό όμιλο στο Euro 2025 που θα διεξαχθεί στην πόλη Ποντούγεβο, το Κόσοβο υποδέχεται το Ισραήλ. Το Κόσοβο θα επιδιώξει να πάρει την δεύτερη νίκη στο γκρουπ όπου για την ώρα διακρίνεται για τις επιθετικές επιδόσεις και σκοράρει με άνεση. Θα πρέπει ωστόσο να βρει λύσεις στην αμυντική γραμμή που αποτελεί το αδύναμο σημείο. Γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία πιο πρόσφατα ματς. Το ρόστερ χαρακτηρίζεται από ποιότητα. Ο κόουτς Αφρίμ Τοβερλάνι ποντάρει σε 15 παίκτες που αγωνίζονται εκτός των συνόρων οι πέντε εκ των οποίων σε γερμανικούς συλλόγους. Οι Ελπίδες του Ισραήλ απείχαν από την δράση στο προηγούμενο «παράθυρο» των εθνικών ομάδων τον Οκτώβριο εξαιτίας της πολεμικής εμπλοκής της χώρας. Πλέον, άνοιξε ξανά ο δρόμος για τις διεθνείς συμμετοχές, έστω και αν η προσοχή και η συγκέντρωση των παικτών προφανώς βρίσκεται αλλού, όπως φάνηκε και στην αποστολή στην Πολωνία (2-1). Σχεδόν το σύνολο των παικτών που κάλεσε ο μόνιμος κόουτς Γκι Λουζόν αγωνίζεται σε ομάδες του Ισραήλ. Μόνο δύο παίκτες της αποστολής ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού και εν προκειμένω στην Ολλανδία. Ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση, λογικά σκοράρουν και οι δύο ομάδες!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κ21 Τουρκία-Κ21 Νορβηγία Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ (2.25)

Κ21 Κόσοβο-Κ21 Ισραήλ Όβερ 2,5 γκολ (2.10)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Στράτου Διακουμόπουλου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr