Άλλα Σπορ

Ιστορική νίκη Τζόκοβιτς [vids]

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 20:06

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ραντεβού με την ιστορία και ο Κάσπερ Ρουντ μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο μόνο για ένα σετ! Ο σπουδαίος Σέρβος έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει τα 23 Grand Slam (10 Australian Open, 7 Wimbledon, 3 US Open, 3 Roland Garros), πανηγυρίζοντας το 3ο του Ρολάν Γκαρός και επιστρέφοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ιστορική νίκη Τζόκοβιτς [vids]

Μέχρι πριν την έναρξη του τελικού στο Παρίσι, ο Τζόκοβιτς μετρούσε 22 τρόπαια Grand Slam, όσα και ο Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής ο 36χρονος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος!

Παρόλο που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά (ο Ρουντ προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ) ο Τζόκοβιτς βρήκε γρήγορα τα πατήματά του κι έφτασε στην 21η συνεχόμενη νίκη του σε Grand Slam (Wimbledon 2022, Australian Open 2023, Roland Garros 2023) και στο 23ο Major τρόπαιο που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ παράλληλα από τη Δευτέρα (12/06) θα επιστρέψει στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας το αξεπέραστο ρεκόρ των 388 εβδομάδων στην κορυφή της ATP.

Έγινε παράλληλα ο πρώτος τενίστας που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Grand Slam τουλάχιστον 3 φορές, επίδοση που έχουν πετύχει μόνο οι Μάργκαρετ Κορτ, Στέφανι Γκραφ και Σερίνα Γουίλιαμς.

Με τη σημερινή του παρουσία στον τελικό, ο «Νόλε» έγινε ο 2ος γηραιότερος φιναλίστ στην ιστορία του τουρνουά (από το 1925) σε ηλικία 36 ετών και 20 ημερών (ο Αμερικανός, Μπλι Τίλντεν, σε ηλικία 37 ετών και 4 μηνών είχε φτάσει στον τελικό του Roland Garros το 1930.

Σε μια βραδιά γεμάτη από ρεκόρ, ο Τζόκοβιτς «έσπασε» άλλο ένα. Με τη συμμετοχή του για 34η φορά σε τελικό Grand Slam ισοφάρισε την επίδοση της Κρις Έβερτ (33 έχει η >Σερίνα Γουίλιαμς), ενώ στους άνδρες έχει ήδη αφήσει πίσω του τους, Ρότζερ Φέντερερ (31) και Ραφαέλ Ναδάλ (30).

Στον 3ο τελικό σε Major τουρνουά, στα 5 τελευταία, μάλιστα, που έχει λάβει μέρος, ο Κάσπερ Ρουντ απέτυχε να σηκώσει το πρώτο του τρόπαιο. Όπως και πέρυσι που ηττήθηκε στο Παρίσι από τον Ραφαέλ Ναδάλ, έτσι και σήμερα, ξανά στην «Πόλη του Φωτός» δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πριν τον αγώνα ήταν ο κορυφαίος του Tour στο χώμα από την έναρξη της πανδημίας το 2020 μέχρι σήμερα. Ο 24χρονος Νορβηγός (νο4 στον κόσμο) μετρά 87 νίκες στο χώμα (από το 2020), μπροστά από τους Στέφανο Τσιτσιπά (68), Κάρλος Αλκαράθ (64) και Νόβακ Τζόκοβιτς (55 με τη σημερινή του νίκη).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr