Μπάσκετ

Οι Σέλτικς έκαναν... παρέλαση στο Μαϊάμι [vids]

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 06:13

Η Βοστώνη ήταν «αγριεμένη» στο δεύτερο τελικό της Ανατολής, είχε 20/40 τρίποντα και διέλυσε 127-102 τους Χιτ στην έδρα τους. Η σειρά «μετακομίζει» στο TD Garden για το Game 3 και το Game 4, αντίστοιχα.

Οι Σέλτικς έκαναν... παρέλαση στο Μαϊάμι [vids]

Αυτή τη φορά το Μαϊάμι δεν ήταν ικανό να αποτρέψει αυτό που θα συνέβαινε. Διότι δεν γίνονταν για δεύτερη φορά οι Σέλτικς να πάρουν το πάνω χέρι στο ματς και να το χάσουν, όπως έγινε στο Game 1 της σειράς των τελικών στην Ανατολή. Η Βοστώνη έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε από 35 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους και με σκορ ημιχρόνου 70-45 δεν γίνονταν να μην ισοφαρίσει τη σειρά. Πλέον, οι δύο ομάδες «μετακομίζουν» στην πολιτείας της Μασαχουσέτης για το Game 3 και το Game 4, με το πρώτο από τα δύο να διεξάγεται ξημερώματα Κυριακής.

«Αγριεμένοι» Σέλτικς

Η τριάδα των Τέιτουμ, Μπράουν και Σμαρτ (σ.σ.: επέστρεψε όπως είχαμε αναφέρει λίγο μετά τα μεσάνυχτα) έκανε… όργια. Σημείωσαν τους 75 από τους 127 πόντους των «Κελτών». Αν βάλουμε στην παρέα αυτήν και τον Γουίλιαμς που σημείωσε άλλους 19, τότε η Βοστώνη πήρε από ένα καρέ παικτών 94 πόντους. Έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να μην φτάσει στη νίκη σε αυτό το ματς.

Επιπλέον, τα τρίποντα ήταν καταλυτικός παράγοντας για την… παρέλασε που έκανε στο Μαϊάμι η ομάδα του Ουντόκα. Οι Σέλτικς είχαν 20/40 και ποσοστό 50%, έχοντας κατά σειρά 4/6 ο Τέιτουμ, 4/7 ο Μπράουν, 2/2 ο Γουίλιαμς και 5/12 ο Σμαρτ. Ειδικότερα οι τέσσερις είχαν μαζί 15/27! Ο δε Σμαρτ που επέστρεψε ήταν συγκλονιστικός. Εκτός από τους 24 πόντους, είχε ακόμα 12 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Για ένα έχασε το triple-double σε τελικό ΝΒΑ!

Το Μαϊάμι ξέμεινε από ιδέες

Στην άλλη πλευρά τους οι Χιτ έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις, να μην έχουν καθαρό μυαλό για να κάνουν ένα παιχνίδι ανάλογο με εκείνο πριν από 48 ώρες. Ο Μπάτλερ σημείωσε 29 πόντους. Δεν γίνεται να βάζει σε κάθε τελικό 40άρες! Επιπλέον, αυτή τη φορά δεν είχε σημαντική βοήθεια από άλλους συμπαίκτες του.

Ο Αντεμπάγιο μόλις 6 πόντους και ο Χίρο 11 (0/3 τρίποντα). Οι 14 που πέτυχε ο Βίνσεντ ήρθαν αργά, όταν ουσιαστικά είχε τελειώσει το ματς και είχε ξεκαθαρίσει πώς η Βοστώνη θα κάνει με άνεση το 1-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής. Σε μια τόσο απαιτητική σειρά, η απουσία του Λάουρι είναι κομβική και αυτό ήδη φαίνεται. Πάντως, οι τελικοί στην ανατολική περιφέρεια έχουν πολύ δρόμο ακόμα και το 1-1 σημαίνει μόνο ένα πράγματα. Πώς οι Σέλτικς πήραν το πλεονέκτημα της έδρας στα χέρια τους…

Τα δωδεκάλεπτα: 24-35, 45-70, 71-96, 102-127.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr