Μπάσκετ

Η Μπαρτσελόνα την 3η θέση, ο Ολυμπιακός το χειροκρότημα [vids]

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 19:12

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους νίκησε 84-74 τους «ερυθρόλευκους». Ο κόσμος της ελληνικής ομάδας κέρδισε την αναγνώριση της μπασκετικής Ευρώπης.

Η Μπαρτσελόνα την 3η θέση, ο Ολυμπιακός το χειροκρότημα [vids]

Ο μικρός τελικός σε ένα Final-4 είναι πάντα ένα ματς… άβολο για όλους. Διότι αναμετρώνται οι δύο χαμένες ομάδες των ημιτελικών. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα νίκησε 84-74 τον Ολυμπιακό και τερμάτισε στην 3η θέση του τουρνουά στο Βελιγράδι. Όμως, για την ελληνική ομάδα και τον κόσμο της, αυτό που μένει είναι η αναγνώριση από την μπασκετική Ευρώπη. Τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχουν γίνει από αντιπάλους και κοινή γνώμη, αλλά και το θερμό χειροκρότημα στην ομάδα για την πορεία της, ήταν το καλύτερο φινάλε για το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού.

Κακό ξεκίνημα, έβγαλε αντίδραση

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς και βρέθηκε πίσω με 10-2 στο 4'. Στην πορεία, όμως, αντέδρασε. Με τον Ντόρσεϊ να δίνει επιθετικές λύσεις και την είσοδο του Σλούκα, επέστρεψε στο ματς. Και κατάφερε με το φόλοου του Μάρτιν να μειώσει 20-18 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (28-22) οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις με ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Ζαν Σαρλ. Με καλάθι και μία βολή του Σλούκα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε 31-30 και βρέθηκε στο 18' στο 38-37. Αλλά έχασε τη συγκέντρωση στο φινάλε του δεκαλέπτου, με το ημίχρονο να λήγει 45-38 για τους Καταλανούς.

Ωραίο μπάσκετ, αποθέωση για Πρίντεζη

Στο διάστημα ως το 25', η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό και ενέργεια. Με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -15 (57-42). Σε εκείνο το σημείο, ο Βεζένκοφ «ξύπνησε». Έδειξε τον καλό του εαυτό, με αποτέλεσμα να σημειώσει 8 διαδοχικούς πόντους. Με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το 60-46 και να μειώνει σε 62-54, ενώ ο Σλούκας διαμόρφωσε το 62-56 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Με τον Ολυμπιακό να παίζει δυνατά, στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν αρχικά 64-60. Λίγο αργότερα, με το εντυπωσιακό κάρφωμα του ΜακΚίσικ στους 3 (68-65), στο 36'. Όμως, στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα με τον Καλάθη δημιουργό και τον Μίροτιτς να σκοράρει, έφτασε στη νίκη με 84-74. Το φινάλε του ματς ήταν συγκλονιστικό. Με τον Πρίντεζη να μπαίνει στα 57'' πριν το φινάλε και να γνωρίζει την αποθέωση από αντιπάλους και το κοινό στις εξέδρες της «Stark Arena».

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-38, 62-56, 84-74.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.