Μπάσκετ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στους τελικούς της Liga Endesa [vid]

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 - 00:17

Δεύτερο σερί break της Ρεάλ στην έδρα της Μπανταλόνα, με 94-73 και πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στους τελικούς της Liga Endesa [vid]

Όταν η Μπανταλόνα έκανε break στο πρώτο ματς των ημιτελικών της Liga Endesa, ορισμένοι περίμεναν αμφίρροπη σειρά! Ωστόσο αυτό δεν συνέβη τελικά. Καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε τρεις σερί νίκες και δύο διαδοχικά break. Το αποτέλεσμα ήταν οι «merengues» να φτάσουν στο 3-1 στα ημιτελικά και να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς. Μετά από το εμφατικό 94-73 στο τέταρτο ματς της σειράς.

Το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και γενικότερα το πρώτο ημίχρονο ήταν ανοικτό και αμφίρροπο. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τους «blancos» να έχουν ισχνό προβάδισμα με 3 πόντους. Επιπλέον, στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, η διαφορά μόνο σε μια στιγμή έφτασε στους 5 πόντους για μια εκ των δύο ομάδων. Ήταν το 38-33 για τη Ρεάλ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Όμως, στη συνέχεια η Ρεάλ βελτιώθηκε και ανέβασε την απόδοσή της. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέφυγαν με 12 πόντους, στο 41-53. Στη συνέχεια, η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο. Το αποτέλεσμα ήταν το +15, 46-61, λίγο πριν το 30ό λεπτό της αναμέτρησης. Η Μπανταλόνα μείωσε στους 10, 56-66. Όπως φάνηκε, αυτό έφερε την αντίδραση της Ρεάλ που έστειλε τη διαφορά στους 23, στο 94-71, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση.

Χεζόνια και Μούσα ηγήθηκαν επιθετικά για τη Ρεάλ με 16 πόντους, ενώ ο Σέρχι είχε 15π. (8ασ.) και ο Γιαμπουσέλε 14π. Στην πλευρά της Μπανταλόνα, ο Πάρα πέτυχε 17 πόντους, ο Φελίθ 12π. και ο Βίβες 11π., αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-38, 49-63, 73-94.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr