Ποδόσφαιρο

Γκολ ο Γιακουμάκης, πρωταθλήτρια Σκωτίας η Σέλτικ (vid)

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 23:30

Τον έναν βαθμό που χρειάζονταν οι «Κέλτες» τον πήραν στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1) και πανηγύρισαν τον τίτλο χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη στο 53'.

Γκολ ο Γιακουμάκης, πρωταθλήτρια Σκωτίας η Σέλτικ (vid)

Η Σέλτικ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Σκωτίας για 52η φορά στην ιστορία της. Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, καθώς είχε πάρει το πρωτάθλημα και το 2020. Το βράδυ της Τετάρτης οι «Κέλτες» πήραν τον έναν βαθμό που χρειάζονταν, για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο. Με την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ. Με το γκολ της ομάδας του Ποστέκογλου να έρχεται από τον Γιώργο Γιακουμάκη. Με τον βαθμό αυτό η Σέλτικ έφτασε τους 90 πόντους στη φετινή Premiership, αφήνοντας τους Ρέιντζερς στη δεύτερη θέση με 86.

Γκολ τίτλου από τον Έλληνα φορ

Ο Γιακουμάκης ήταν εκείνος που σκόραρε στο 53’ και άνοιξε το δρόμο για να πάρει η Σέλτικ και μαθηματικά τον τίτλο. Αξιοποίησε τη σέντρα που έγινε από τα δεξιά και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ (0-1). Η Νταντί Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 72’ με τον Λέβιτ. Αλλά ως εκεί. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και η Σέλτικ πανηγύρισε το πρωτάθλημα Σκωτίας. Ο Ποστέκογλου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε από το ματς τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους των «Κελτών» που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr