Ποδόσφαιρο

Η Χάιντουκ του Λιβάγια πήρε το Κύπελλο [vids]

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 - 00:29

Νίκησε 3-1 στον τελικό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης την Ριέκα και πανηγύρισε τον τίτλο.

Η Χάιντουκ του Λιβάγια πήρε το Κύπελλο [vids]

Κυπελλούχος Κροατίας η Χάιντουκ Σπλιτ. Η ομάδα του Μάρκο Λιβάγια νίκησε 3-1 την Ριέκα, στο τελικό που έγινε στο Σπλιτ. Αυτό ήταν το έβδομο κύπελλο Κροατίας στην ιστορία της και πρώτο από το 2013. Με την κατάκτηση του Κυπέλλου έκλεισε κάπως καλά τη χρονιά. Διότι στο πρωτάθλημα «κυνήγησε» την Ντινάμο Ζάγκρεμπ ως το φινάλε, αλλά χωρίς να πανηγυρίσει.

Ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τη Ριέκα. Στο 13' βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το τέρμα του Ντρμιτς. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στην Χάιντουκ. Η οποία κατάφερε να γυρίσει το ματς στο πρώτο 45λεπτο και να πάει στα αποδυτήρια. Τόσο με το προβάδισμα όσο και με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 24' ο Φέρο ήταν εκείνος που πέτυχε το 1-1. Στο 36' ο Μάρκο Λιβάγια έγινε δημιουργός και ο Μέλνιακ αποδέκτης της ασίστ. Σκόραρε και η Χάιντουκ προηγήθηκε 2-1. Στο 41' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σμόλτσιτς της Ριέκα.

Το τελείωσε πριν το 60ό λεπτό

Η Χάιντουκ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Κατάφερε να σκοράρει ξανά και να βάλει, από νωρίς, τους τίτλους… τέλους στον τελικό του κυπέλλου Κροατίας. Στο 56', ξανά με τον Μέλνιακ, πέτυχε το 3-1 και τελείωσε το ματς. Διότι ως το φινάλε της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε. Ο Μάρκο Λιβάγια αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο και ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του Σπλιτ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr