Ποδόσφαιρο

Οι Ολλανδοί σκόρπισαν με 1-4 το Βέλγιο!

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 00:20

Στο ντέρμπι των Κάτω Χωρών, η Ολλανδία διέσυρε το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (1-4).

Οι Ολλανδοί σκόρπισαν με 1-4 το Βέλγιο!

Στο ντέρμπι των Κάτω Χωρών, η Ολλανδία διέσυρε το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (1-4) για τον 4ο όμιλο της Α’ κατηγορίας της διοργάνωσης. Αυτή η Ολλανδία τρομάζει κόσμο και στέλνει «ηχηρό» μήνυμα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Το Βέλγιο τα τελευταία χρόνια είχε δείξει μία καλή ομάδα με καλό σύνολο και ωραίο τρόπο παιχνιδιού. Βέλγιο και Ολλανδία αναμετρήθηκαν πριν τέσσερα χρόνια. Από εκείνο το 0-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας οι ισορροπίες έμοιαζαν να έχουν αλλάξει και οι Κόκκινοι Διάβολοι να έχουν το πάνω χέρι, όμως η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ τους προσγείωσε απότομα με το 4-1 στο "Κινγκ Μποντουέν" των Βρυξελλών για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Nations League.

Με τους "οράνιε" να είναι σαφώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο,έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και μόνο στο 1ο ημίχρονο είχαν δέκα τελικές. Η ήττα των Βέλγων ήρθε σε μεγάλο βαθμό από την γερασμένη τριπλέτα στην άμυνα και με τον επιρρεπή στο λάθος Ντεντρίκ Μπογιατά ουσιαστικά καταδίκασαν αμυντικά τους γηπεδούχους. Ο τραυματισμός του Ρομέλου Λουκάκου στο 27' έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους και όταν πλέον οι Ολλανδοί άρχισαν να βρίσκουν στόχο, όλα τελείωσαν.

Ο Στίβεν Μπέρχβαϊν στο 40o λεπτό με όμορφο σουτ άνοιξε το σκορ και με την έναρξη του 2ου μέρους ο Μέμφις Ντεπάι έπιασε στην 3η θέση των αρχισκόρερ της Ολλανδίας τον Πάτρικ Κλάιφερτ με το 40ό τέρμα του. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προσπάθησε κάνοντας διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα (Αντρέ Ονανά και Ντρις Μέρτενς πέρασαν στον αγώνα) να αλλάξει κάτi. Στο 61' ήρθε η σειρά του Ντένζελ Ντάμφρις να σκοράρει και στο 65' ο Ντεπάι πλησίασε στο γκολ τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ. Κατόπιν οι παίκτες του Μαρτίνεθ έστειλαν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, με την πρώτη να μη μετράει λόγω οφσάιντ και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις με τον Μπατσουαγί να μειώνει σε 1-4 .

ΒΕΛΓΙΟ: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Φερτόνχεν, Καστάιν, Μενιέ (67’ Καρασκό), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ (67’ Μπατσουαγί), Φανάκεν (46’ Ονάνα), Αζάρ (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (27’ Τροσάρ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ακέ (74’ Ντε Λιχτ), Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Κλάασεν, Ντε Γιονγκ, Μπερχάους (83’ Κοουπμάινερς), Ντεπάι, Μπερχβάιν

[/OEmbed]

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr


PHOTO GALLERY

Οι Ολλανδοί σκόρπισαν με 1-4 το Βέλγιο!
Οι Ολλανδοί σκόρπισαν με 1-4 το Βέλγιο!
Οι Ολλανδοί σκόρπισαν με 1-4 το Βέλγιο!