Ποδόσφαιρο

Champions League: Προκρίσεις στην παράταση για Ντιναμό Κιέβου και Καραμπάχ [vids]

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 22:58

Οι Ουκρανοί και οι Αζέροι πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο στο έξτρα ημίωρο κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Ζυρίχη.

Champions League:  Προκρίσεις στην παράταση για Ντιναμό Κιέβου και Καραμπάχ [vids]

Με συναρπαστικό τρόπο έφτασαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League τόσο η Ντινάμο Κιέβου όσο και η Καραμπάχ. Οι Ουκρανοί νίκησαν 2-1 στην Τουρκία τη Φενέρμπαχτσε, ενώ οι Αζέροι πήραν πολύτιμη ισοπαλία στην Ελβετία. Με τα δύο ματς να κρίνονται στην παράταση.

Η Ντιναμό Κιέβου πολύ… σκληρή για να «πεθάνει»

Μεγάλο ματς έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου η Φενερμπαχτσέ και η Ντινάμο Κιέβου τα έδωσαν όλα. Το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης ήταν τέτοιο που η πρόκριση θα κρίνονταν αν υπήρχε νικητής. Ωστόσο, στα 90 λεπτά δεν βρέθηκε. Όλα άλλαξαν στο 53'. Ο Γιουσέκ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και η τουρκική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες. Έτσι, στο 57' οι Ουκρανοί με τον Μπουγιάλσκι πήραν το προβάδισμα και απέκτησαν αβαντάζ πρόκρισης.

Η Φενέρμπαχτσε πίεσε. Κέρδισε πέναλτι στο 70', αλλά ο Βαλένσια δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Όμως, η λύση ήρθε από τον Σάλαι στο 89'. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 1-1 και έστειλαν το ματς στην παράταση. Το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε η Ντινάμο Κιέβου μέτρησε. Έτσι, ο Καραβάεφ στο 114' πέτυχε το 1-2 κι έστειλε τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας στον επόμενο γύρο.

Το πείσμα της Καραμπάχ

Στην Ελβετία, η Ζυρίχη προηγήθηκε πολύ νωρίς, στο 4' με το αυτογκόλ του Μεντβέντεφ. Το πρώτο ημίχρονο πήγε στη δύναμη και μετά το γρήγορο των Ελβετών, οι δύο ομάδες έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την άμυνά τους. Έτσι δεν άλλαξε κάτι και το πρώτο 45λεπτο έληξε 1-0 για τους γηπεδούχους

Στο 56' ωστόσο η Καραμπάχ ισοφάρισε με τον Καντί (1-1). Αυτό ήταν σκορ πρόκρισης για τους Αζέρους. Και το κράτησαν ως το 90'+6. Τότε ο Σαντινί πέτυχε το 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Όμως, στο 98' ο Οβούσου ισοφάρισε εκ νέου και το γκολ αυτό έστειλε την πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν στον επόμενο γύρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr