Ποδόσφαιρο

Champions League: Εντυπωσιακή πρόκριση για την Καραμπάχ [vids]

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 - 22:53

Η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν νίκησε 3-1 την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και πέρασε στα play off.

Champions League: Εντυπωσιακή πρόκριση για την Καραμπάχ [vids]

Τεράστια νίκη και πρόκριση πέτυχε η Καραμπάχ μέσα στη Βουδαπέστη. Με το ίδιο... νόμισμα από την αντίστροφη κύλησαν τα πράγματα για την Φερεντσβάρος. Διότι, στο προηγούμενο γύρο είχε νικήσει εκτός έδρας την Σλόβαν Μπρατισλάβας και είχε περάσει. Τώρα ηττήθηκε εντός έδρας και έμεινε εκτός. Όμως, οι Αζέροι έδειξαν χαρακτήρα επί ουγγρικού εδάφους.

Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα play off μετά το 3-1 με το οποίο επικράτησαν. Ο Ζουμπίρ στο 7' και ο Βαντζί στο 54' και το 78' ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων που κυριάρχησαν. Το μόνο που πέτυχαν οι Μαγυάροι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 86' με τον Τραορέ. Πλέον, με αντίπαλο την Πλζεν, μπορούν να κάνουν όνειρα και για τη φάση των ομίλων!

Με οδηγό την επίθεση

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε και στο δεύτερο ματς την Λουντογκόρετς. Μετά το «διπλό» με 2-1 στη Βουλγαρία, ήρθε η επικράτηση με 4-2 στην Κροατία. Με το τελικό σκορ να μην δείχνει την πραγματική εικόνα του ματς. Διότι η Ντιναμό προηγήθηκε 3-1 στο ημίχρονο. Με το γκολ του Ντρμιτς στο 12' και τα δύο του Όρσιτς στο 27' (με πέναλτι) και το 44'. Η αποβολή του Γιάνκοφ από το 17' (σ.σ.: την πρώτη κίτρινη την είδε στο 10') έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των Κροατών.

Ο Ντεσπόντοφ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους μείωσε. Ο ίδιος με πέναλτι στο 49' έδωσε στους Βούλγαρους το δικαίωμα στην ελπίδα. Αλλά με αριθμητικό μειονέκτημα δεν ήταν εύκολο να συνεχίσουν για την απίθανη ανατροπή! Στο 72' αποβολή του Ρικ (2η κίτρινη), στο 86' με απευθείας κόκκινη έξω και ο Κάρνιτσνικ. Ένα λεπτό αργότερο και μετά τον έλεγχο του VAR (87'), ο Πέτκοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι για το τελικό 4-2 των Κροατών.

Διαφορά ποιότητας

Δεύτερη άνετη νίκη για την Μπενφίκα -και στη Δανία- κόντρα στην Μίντιλαντ. Οι «αετοί» της Λισσαβόνας επικράτησαν αυτή τη φορά 3-1 και με συνολικό σκορ 7-2 προκρίθηκαν στα play off. Ο Έντσο Φερνάντες άνοιξε το σκορ στο 23', ενώ ο Αραούχο πέτυχε το 0-2 για την Μπενφίκα στο 56'. Το γκολ του Σίστο στο 63' δεν άλλαξε κάτι. Όμως, στο 88' ο Γκονσάλβες διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Μπενφίκα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr