Ποδόσφαιρο

Champions League: Σούπερ Τσέλσι και Ντόρτμουντ - «Καθάρισαν» Σίτι, Ρεάλ, Γιουβέντους [vids]

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 - 00:24

Θρίαμβος για τους «μπλε», στο ντέρμπι με την Μίλαν. Παρέλασε έκανε η Μπορούσια στη Σεβίλλη.

Champions League: Σούπερ Τσέλσι και Ντόρτμουντ - «Καθάρισαν» Σίτι, Ρεάλ, Γιουβέντους [vids]

Ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά ήταν το ματς της Τσέλσι με την Μίλαν στο Λονδίνο. Μιας και οι «μπλε» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, αλλά ήταν μια νίκη με εμφατικό τρόπο. Δεν είναι και τόσο εύκολο να νικήσει μια ομάδα 3-0 τη Μίλαν! Στην αναμέτρηση του «Stamford Bridge», οι παίκτες του Γκράχαμ Πότερ ήταν αποφασισμένοι για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και το έκαναν. Αξιοποίησαν τις φάσεις τους. Σε αντίθεση με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι που έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Το γκολ του Φοφονά στο 24' ήταν πολύ σημαντικό γιατί έδιωξε την πίεση από τα πόδια των παικτών της Τσέλσι. Όμως, όταν σκόραρε ο Ομπαμεγιάνγκ (56') για το 2-0, το ματς είχε μπει σε μια πορεία χωρίς επιστροφή για τους «ροσονέρι». Έτσι, ο Τζέιμς πέτυχε στο 61' το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μπλε».

Με τον εκπληκτικό Χάαλαντ να σκοράρει άλλες δύο φορές, στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 5-0 την Κοπεγχάγη. Ο Νορβηγός σκόραρε στο 7' και το 32', ενώ το αυτογκόλ του Κοτσολάβα στο 39' διαμόρφωσε το 3-0 του ημιχρόνου. Ο Μαχρέζ με πέναλτι στο 55' και ο Άλβαρες με σουτ στο 76' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Ντόρτμουντ οδήγησε με τον χειρότερο τρόπο τον Χουλιέν Λοπετέγκι, στην αποχώρησή του από την Σεβίλλη. Η Μπορούσια νίκησε 4-1 στο «Ramon Sanchez-Pizjuan». Η απόφαση της διοίκησης της ισπανικής ομάδας, ενώ είχε «τελειώσει» με τον Ισπανό τεχνικό, να τον αφήσει να κάτσει στον πάγκο κόντρα στους Γερμανούς αποδείχθηκε καταστροφική. Συντριβή 1-4 και οι Σεβιγιάνοι έμπλεξαν για τα καλά. Γκερέιρο (6'), Μπέλιγχαμ (41') και Αντεγέμι (43') έκαναν το 0-3 του ημιχρόνου. Αν και η Σεβίλλη μετά το 0-1 απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 51' ο Εν Νεσίρι μείωσε σε 1-3, ωστόσο στο 75' ο Μπραντ πέτυχε το τελικό 1-4.

Νίκη και για την Γιουβέντους, κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα. Αν και οι Ισραηλινοί άφησαν σε ένα ακόμα ματς πολύ καλές εντυπώσεις. Ραμπιό (35') και Βλάχοβιτς (50') έδωσαν… αέρα δύο τερμάτων στην «Μεγάλη Κυρία». Το γκολ του Ντέιβιντ στο 75' μείωσε το σκορ σε 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες των πρωταθλητών Ισραήλ. Αλλά το δεύτερο γκολ του Ραμπιό (83') σήμανε τους … τίτλους του τέλους.

Στη Μαδρίτη όλα έγινε στο πρώτο 40λεπτο. Η Ρεάλ βρέθηκε στο 2-0 χάρη στο γκολ των Ροντρίγκο (13') και Βινίσιους Τζούνιορ (28'), για να σκοράρει ο Ζούμπκοφ (39') για τους Ουκρανούς. Όμως, δεν άλλαξε κάτι στην πορεία και οι Μαδριλένοι έκαναν το «3 στα 3».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr