Ποδόσφαιρο

Ο Ζιντάν στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 20:36

Ο «Ζιζού» θα αποτελέσει τον διάδοχο του Ντιντιέ Ντεσάν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Στο δρόμο της Ελλάδας.

Ο Ζιντάν στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Μια είδηση που αφορά και την εθνική Ελλάδας έγινε γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα λέγονται στη Γαλλία, οι «τρικολόρ» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ αλλάζουν προπονητή. Η θητεία του Ντιντιέ Ντεσάν στον πάγκο των Γάλλων θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες. Με την ομοσπονδία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας να έχει βρει τον διάδοχό του. Αυτός θα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο «Ζιζού» επιστρέφει στους πάγκους, αλλά αυτή τη φορά όχι σε έναν σύλλογο. Στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, την οποία οδήγησε ως παίκτης στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000, με την οποία θέλει να ζήσει ανάλογες στιγμές και ως προπονητής. Με τον Ζιντάν να ξεκινά τη θητεία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας από τις αναμετρήσεις στην προκριματική φάση του EURO 2024. Εκεί όπου η Γαλλία είναι στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα.

Οι Γάλλοι τονίζουν ότι η συμφωνία με τον «Ζιζού» είναι τελειωμένη υπόθεση, ανεξάρτητα από την πορεία των «τρικολόρ» στα γήπεδα του Κατάρ. Το όνομα του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης είχε παίζει το περασμένο καλοκαίρι και για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο ο 50χρονος προπονητής είχε απορρίψει τους Παριζιάνους, καθώς ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Τελικά αυτή θα είναι από τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της εθνικής Γαλλίας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr