Ποδόσφαιρο

Φινάλε για τον Ολυμπιακό με νέα ήττα [vid]

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 21:36

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και από την Ναντ, 2-0 στο Καραϊσκάκη, στο φινάλε της φετινής ευρωπαϊκής τους παρουσίας.

Φινάλε για τον Ολυμπιακό με νέα ήττα [vid]

Με ήττα αποχαιρέτισε για φέτος την Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά το 0-3 από την Φράιμπουργκ και το αντίστοιχο από την Καραμπάχ, ήρθε και το 0-2 με την Ναντ. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» ως το πρώτο γκολ των Γάλλων στάθηκαν καλά, παρά την «πειραματική» ενδεκάδα του Μίτσελ. Όμως στο τέλος μέτρησε το κίνητρο των Γάλλων. Με το τρίποντο που πήραν, σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 της Καραμπάχ με την Φράιμπουργκ στο Αζερμπαϊτζάν, τερμάτισαν δεύτεροι και συνεχίζουν στο Europa League. Οι Αζέροι ως τρίτοι πήγαν στο Conference League.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τις εντυπώσεις

Αν και ματς ξεκίνησε με γκολ για τη Ναντ, αυτό δεν μέτρησε. Ο Γκεσάν σκόραρε με κεφαλιά στο 2', αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και ορθά δεν μέτρησε. Από εκεί το σημείο, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ματς. Σιγά-σιγά άρχισε να πλησιάζει την περιοχή του Λαφόν και να δείχνει τις διαθέσεις του. Ειδικά από τα δεξιά πτέρυγα, όπου Ανδρούτσος και Μπόουλερ είχαν καλές συνεργασίες. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 19'. Σέντρα του Ανδρούτσου, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και ο Λαφόν με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα (20') ο Μπόουλερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ της Ναντ επενέβη προ του Ελ Αραμπί. Μια ακόμη σημαντική στιγμή στο 27', με τους Μπουχαλάκη και Ουί Τζο να μην κάνουν καλό σουτ μέσα από την περιοχή. Επιπλέον, στο 29' ο Αμπουμπακάρ σούταρε, αλλά ο Λαφόν έδιωξε με δυσκολία. Στο 42' ο Ουί Τζο είχε διπλή ευκαιρία, ενώ το ημίχρονο έληξε με την κεφαλιά του Γκαναγκό πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ισοπαλία 0-0, αλλά καλή εικόνα των «ερυθρολεύκων».

Οι γνωστές στιγμές αδράνειας

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έβαλε στο ματς έναν ακόμη παίκτη από την Ακαδημία, τον Σαπουντζή. Σταδιακά, η γαλλική ομάδα άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η αλλαγή του Ελ Αραμπί «έκοψε» τον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικά. Η Ναντ είχε το πρώτο σουτ στην επανάληψη, στο 53', με τον Απία όμως ο Τζολάκης είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκαναγκό στο 60', με τον Έλληνα γκολκίπερ να είχε σωστή θέση. Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός απείλησε στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 63'. Μακρινό βολέ από τον Κούντε, όμως ο Λαφόν είχε σωστή αντίδραση και έδιωξε στην αριστερή του γωνία.

Οι αλλαγές του Κομπουαρέ έδωσαν «πνοή» στη γαλλική ομάδα. Στο 77' ο Μπαμπά δεν βρήκε το στόχο. Ωστόσο, δεν συνέβη αυτό και στο 79'. Σέντρα του Μπλας από τα αριστερά, ο Σισέ έχασε τον Μοχάμεντ που βγήκε στην πλάτη του και με κεφαλιά νίκησε τον Τζολάκη (0-1). Επιπλέον, στο 90ό λεπτό ο Μπλας εκμεταλλεύτηκε μια ακόμη κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού και πλάσαρε, με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Έλληνα γκολκίπερ για το 0-2. Με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν τον όμιλο με 0/3 και χωρίς να σκοράρουν στο Καραϊσκάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (60' Σισέ), Ρέτσος, Βρουσάι (46' Βρσάλικο), Μπόουλερ (85' Άβιλα), Κούντε, Μπουχαλάκης, Αμπουμπακάρ Καμαρά (69' Μαρσέλο), Ελ Αραμπί (46' Σαπουντζής), Ουί-Τζο Χουάνγκ.

ΝΑΝΤ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο (5' Απία) , Σισοκό, Μουτουσαμί (73' Τσιριβέγια), Σιμόν (46' Μπλας), Γκεσάν (82' Κοκό), Γκαναγκό (73' Μπαμπά), Μοχάμεντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.