Ποδόσφαιρο

Στις ΗΠΑ το Copa America του 2024 [vid]

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 - 22:47

Ο Ισημερινός δεν θα διοργανώσει το τουρνουά σε δύο χρόνια και αυτό «μετακομίζει» στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το FOX Sports.

Στις ΗΠΑ το Copa America του 2024 [vid]

Αν και το Copa America είναι γνωστό ως το πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στη Νότια Αμερική, η επόμενη διοργάνωση ίσως να είναι παναμερικανική. Διότι όπως μετάδωσε το δίκτυο FOX Sports, το τουρνουά του 2024 δεν θα διεξαχθεί στο Εκουαδόρ. Μιας και το κράτος στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής παραιτήθηκε από τη διοργάνωση του κυπέλλου εθνών της Νότιας Αμερικής σε δύο χρόνια. Με τη φημολογία περί τέλεσής του στις ΗΠΑ να «παίζει» πολύ δυνατά τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, το πιο ενδιαφέρον είναι πώς εκτός από τις 10 χώρες της Νότιας Αμερικής που ανήκουν στην CONMEBOL, θα υπάρξουν και έξι ομάδες από την CONCACAF. Δηλαδή της Συνομοσπονδία της Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ήδη, εκτός από τις ΗΠΑ που θα συμμετάσχουν ως οικοδεσπότες του τουρνουά, πρόταση έχουν δεχθεί τόσο ο Καναδάς όσο και το Μεξικό. Με τα δύο κράτη να έχουν απαντήσει θετικά. Εξάλλου, θα διοργανώσουν από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες το Μουντιάλ του 2026.

https://twitter.com/DMontalvan/status/1600561564804792320

Το σχετικό ρεπορτάζ το FOX Sports αναφέρει πώς θα υπάρξει πρόσκληση σε τρία ακόμα χώρες από τη ζώνη της CONCACAF για να δώσουν το «παρών» στο Copa America του 2024.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr