Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 21:00

Η ομάδα του Όλτρα έφτασε τις 8 συνεχόμενες νίκες, μετά το 2-0 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, που την ανέβασε στην πρώτη θέση. Μεγάλο «διπλό» για το Παραλίμνι.

Α' Κύπρου: Πάτησε κορυφή η ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του κυπριακού πρωταθλήματος ανέβηκε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε 2-0 στο «Αμμόχωστος» τη Νέα Σαλαμίνα και προσπέρασε, προσωρινά, τον ΑΠΟΕΛ που αντιμετωπίζει αύριο τον Άρη Λεμεσού. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα έφτασε τις 8 σερί νίκες και ισοφάρισε την αντίστοιχη επίδοσή της από τη σεζόν 2016-17.

Οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχαν δοκάρι με τον Φαράζ στο 5'. Ο Ρόμο πήρε τη θέση του τραυματία Λόπες στο 27' και στο 34' πέτυχε το 0-1 με κεφαλιά. Επιπλέον, στο 39' ο Άλτμαν νίκησε τον Μελίσσα που δεν μπόρεσε να διώξει καλά την μπάλα. Με τους δύο σκόρερ να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για το 0-3, στο 72' και το 73', αντίστοιχα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτε, Φιάκας (77' Νικολάου), Τσίκο (66' Κλίμοβιτς), Καρλίτος, Μαργκάσα (46' Κατσικάς), Φελίπε (65' Φράγκος), Μιγκελίτο, Ντορεγκαράι (46' Τολεμές).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ (87' Γκιούρτσο), Λέντες (88' Σανχούρχο), Πονς, Άλτμαν (81' Μάμας), Τρισκόφσκι (81' Ροσάλες), Λόπες (27' Ρόμο).

Μεγάλη νίκη που την βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε το Παραλίμνι. Η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά νίκησε 3-0 στο «Κατωκοπιά Επιστροφή - Γλαύκος Κληρίδης». Με τον Αλεξάντερ Βουτσένοβιτς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στο 15' και το 52' πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ. Ο ίδιος πέτυχε γκολ και στο 22', όπως και ο Μέιρα στο 36', αλλά αυτά τα δύο δεν μέτρηση ως οφσάιντ και επιθετικό φάουλ, αντίστοιχα. Με τον Ντιαβαρά να σκοράρει στο 54' για το τελικό 0-3.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν (41' Τιτζανί), Καραμανώλης (60' Τραϊτσέβσκι), Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Βαγιέχο (86' Φασουλιώτης), Μπένι, Αμπντουλαχί (41′ Ασαμόα), Κάργκμπο (60' Ναγκάρ), Σαντίκ.

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Κοτσώνης (90'+1 Μαυρουδής), Ντρέκσα, Γεβρέμοβιτς, Μέιρα (90'+1 Βούκσεβιτς), Κωνσταντίνου (83' Κόρσια), Ντιαβαρά (90'+1 Κολονιάς), Λαμί, Λουσέρο (58′ Κατσιαρής), Βουτσένοβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr