Ποδόσφαιρο

Copa del Rey: Οι ομάδες της La Liga στον επόμενο γύρο [vids]

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 00:53

Μπέτις, Οσασούνα και Μπιλμπάο πέτυχαν εκτός έδρας νίκες και βρίσκονται στους «16» του κυπέλλου Ισπανίας.

Copa del Rey: Οι ομάδες της La Liga στον επόμενο γύρο [vids]

Η δουλειά έγινε για τις τρεις ομάδες της La Liga που αγωνίστηκαν την Πέμπτη στο ισπανικό κύπελλο. Άλλες πιο εύκολα, άλλες πιο δύσκολα, πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και συνεχίζουν. Η πιο άνετη από όλες ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στο ματς με την Ελντένσε δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ομάδα του Βαλβέρδε πέτυχε έξι γκολ και «καθάρισε» με την υπόθεση της πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο στο ματς.

Αντίθετα, η Μπέτις έκανε ανατροπή. Στο ματς με την Ίμπιζα Ίσλας Πιτιούσας βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά οι «βερδιμπλάνκος» πέτυχαν 4 γκολ στο δεύτερο μέρος και προκρίθηκαν με χαρακτηριστική άνεση τελικά. Ωστόσο, αυτή που είχε την πιο δύσκολη αποστολή ήταν η Οσασούνα.

Το ματς της με την Ταραγόνα ήταν «επεισοδιακό» και κρίθηκε στην παράταση. Η Χιμνάστικ ισοφάρισε στο 78', αλλά στο 84' έμεινε με δέκα παίκτες (σ.σ.: αποβλήθηκε ο Πάμπλο Φερνάντες που είχε σκοράρει). Τελικά η Οσασούνα πέτυχε το γκολ της νίκης-πρόκρισης στο 112' και ολοκλήρωσε επίσης το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 119' είδε την κόκκινη κάρτα ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ!

  • Ίμπιζα Ίσλας Πιτιούσας - Μπέτις 1-4

(26' Μπερνάλ - 54', 81' Γουίλιαν Ζοσέ, 58' Γκονζάλες, 90'+3 Φεκίρ)

  • Ταραγόνα - Οσασούνα 1-2 (κ.α. 1-1)

(78' Π. Φερνάντες - 16' Κ. Γκαρσία, 112' αυτ. Μοντές)

  • Ελντένσε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-6

(67' Σομπερόν - 35' Ν. Γουίλιαμς, 41', 65' Μπερενγκέρ, 59' Θαράγκα, 74' αυτ. Κορέια, 90' Μουνιαΐν)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr