Ποδόσφαιρο

Στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα και τώρα clasico στο Σούπερ Καπ [vids]

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 23:56

Όπως έκανε η Ρεάλ την Τετάρτη, έτσι και οι «blaugrana» την Πέμπτη πέρασαν στον τελικό. Νίκησαν 4-2 στη «ρωσική ρουλέτα» την Μπέτις μετά το 1-1 των 90 και το 2-2 των 120 λεπτών.

Στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα και τώρα clasico στο Σούπερ Καπ [vids]

Αν το ματς της Ρεάλ με την Βαλένθια ήταν συναρπαστικό, αυτό της Μπαρτσελόνα με την Μπέτις ήταν ακόμη περισσότερο. Καθώς μετά από το ισόπαλο 1-1 των 90 λεπτών και το 2-2 των 120 λεπτών, όπου οι Καταλανοί προηγήθηκαν δις και οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν, αντίστοιχα, στα πέναλτι έλαμψε ο Μαρ Τερ Στέγκεν.

Ο Γερμανός είχε κάνει πολύ καλή δουλειά και στην κανονική διάρκεια, αλλά και την παράταση. Όμως στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός. Έτσι, οι «blaugrana» πέρασαν στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και την Κυριακή (15/1, 21:00) θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ, στο Ριάντ, σε ένα ακόμη φετινό clasico.

Το ματς είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκλονιστική εξέλιξη. Στο 24' ο Γκάβι σκόραρε μετά τη σέντρα του Ραφίνια, αλλά δεν μέτρησε γιατί ο Βραζιλιάνος ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ωστόσο, στο 40' ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να βρει δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Μπέτις ανέβασε… στροφές, είχε αρκετές ευκαιρίες και τελικά σκόραρε στο 77' με τον Φεκίρ.

Ένα ακόμη γκολ των Καταλανών στο 81' με τον Λεβαντόφσκι, αλλά επίσης δεν μέτρησε καθώς ο Φεράν Τόρες ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Φάτι στο 93' σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Αλλά οι «βερδιμπλάνκος» της Σεβίλλης ισοφάρισαν ξανά, σε 2-2, στο 100' με τον Μορόν. Το έξτρα ημίωρο έκλεισε με την αποβολή του Γκουαδράδο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 119', για βίαιο μαρκάρισμα στον Κεσί.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Γουίλιαν Ζοζέ 1-0
  • Λεβαντόφσκι 1-1
  • Μορόν 2-1
  • Κεσί 2-2
  • Χουάνμι απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν
  • Φατί 2-3
  • Γουίλιαμ Καρβάλιο απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν
  • Πέδρι 2-4

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr