Ποδόσφαιρο

Αποκλεισμός της Τραμπζονσπόρ με μοιραίο Μπακασέτα [vid]

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 00:19

Η Βασιλεία ήταν αποτελεσματική, με την πρωταθλήτρια Τουρκίας να έχει χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ. Νέα νίκη για Φιορεντίνα, πρόκριση για την Γάνδη.

Αποκλεισμός της Τραμπζονσπόρ με μοιραίο Μπακασέτα [vid]

Άδοξος αποκλεισμός για την πρωταθλήτρια Τουρκίας στην Ελβετία. Απέναντι στην πολύπειρη στα κύπελλα Ευρώπης, Βασιλεία, ανέτρεψε την ήττα 1-0 στο πρώτο ματς και πέρασε στους «16» του Europa Conference League. Διότι η μεν ελβετική ομάδα σκόραρε δις. Η δε Τραμπζονσπόρ απώλεσε πέναλτι στο 27' με τον Μπακασέτα που γλίστρησε. Επιπλέον, στο 61' σκόραρε ο Ντένσβιλ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, μιας και υπήρχε οφσάιντ. Έτσι οι Τούρκοι είπαν… αντίο στη διοργάνωση.

Από την άλλη, στην Πολωνία η μεν Λεχ Πόζναν σκόραρε, η δε Μπόντο/Γκλιμτ όχι. Αυτό το στοιχείο έκρινε το ματς και οι γηπεδούχοι συνεχίζουν στη φάση των «16», σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους. Η «αδιάφορη» Φιορεντίνα -μετά τη νίκη 4-0 στο πρώτο ματς- έδειξε χαρακτήρα. Διότι έπαιξε για το γόητρο και την ιστορία της. Έτσι, νίκησε πάλι την Μπράγκα και πέρασε πανηγυρικά στον επόμενο γύρο.

Όσον αφορά στο ζευγάρι της Γάνδης με την Καραμπάχ, ούτε τα 120 λεπτά δεν ήταν αρκετά! Η πρόκριση πήγε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της βελγικής ομάδας ήταν 100% εύστοχοι και στις 5 εκτελέσεις τους. Αντίθετα, η Καραμπάχ αστόχησε στο τέταρτο πέναλτι και αποχαιρέτησε το Europa Conference League.

Βασιλεία-Τραμπζονσπόρ 2-0

(13' Αμντουνί, 76' Ζεκίρι)

Λεχ Πόζναν-Μπόντο/Γκλιμτ 1-0

(63' Ίσακ)

Φιορεντίνα-Μπράγκα 3-2

(37' Μαντραγκόρα, 58' Σαπονάρα, 83' Καμπράλ - 17' Κάστρο, 34' Ντζαλό)

Γάνδη-Καραμπάχ πέν. 5-3 (παρ., κ.α. 1-0)

(74' Ορμπάν)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr