Ποδόσφαιρο

Η κούπα στη Χάιντουκ Σπλιτ [vid]

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 22:05

Όπως και πέρσι Κυπελλούχος Κροατίας, καθώς επικράτησε 2-0 της Σιμπένικ. Έτσι έφτασε τα 8 τρόπαια στην ιστορία της.

Η κούπα στη Χάιντουκ Σπλιτ [vid]

Δεύτερη διαδοχική χρονιά που η Χάιντουκ αναδεικνύεται Κυπελλούχος Κροατίας. Με τις δύο σεζόν να έχουν πολλά κοινά. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, πήρε τον τίτλο χάρη στη νίκη με δύο γκολ διαφορά. Πέρσι με 3-1 κόντρα στη Ριέκα. Σήμερα αντίπαλός της ήταν η Σιμπένικ. Έτσι, με σκορ 2-0 η ομάδα από το Σπλιτ επικράτησε και πανηγύρισε το 8ο κύπελλο στην ιστορία της.

Ο τελικός ξεκίνησε με γκολ. Μιας και στο 3' ο Μλάκαρ σκόραρε. Ωστόσο, ο έλεγχος της φάσης από το VAR επιβεβαίωσε πώς υπήρχε οφσάιντ. Έτσι, το γκολ ορθά δεν μέτρησε. Αλλά η ομάδα του Σπλιτ είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Πίεσε και έψαξε το γκολ. Με καλύτερη στιγμή εκείνη του 39' όταν ο Μλάκαρ απείλησε εκ νέου, αλλά ο Ντιάκοβιτς είχε καλή θέση και έδιωξε σε κόρνερ. Η κεφαλιά του Λιβάγια στο 40' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι! Το αποτέλεσμα ήταν το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, στο δεύτερο το σκηνικό άλλαξε. Η πίεση της Χάιντουκ αυξήθηκε ακόμα περισσότερο. Η… δικαίωση των προσπαθειών των παικτών της ομάδας του Σπλιτ «καρποφόρησε» στο 62' όταν ο Μέλνιακ άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή! Η «απάντηση» της Σιμπένικ ήρθε στο 74' με το σουτ του Αράι. Αλλά στο 90' υπήρξε μαρκάρισμα πάνω στον Πούκστας. Το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή που έλεγξε τη φάση και τελικά καταλόγισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μάρκο Λιβάγια για το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις (90'+5).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr