Ποδόσφαιρο

Η «αυτοκτονία» της Ντόρτμουντ έδωσε τη... σαλατιέρα στην Μπάγερν [vids]

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 - 19:02

Το πιο συναρπαστικό φινάλε στη φετινή Bundesliga. Η Μπορούσια «γκέλαρε» εντός έδρας (2-2 με την Μάιντζ) και οι Βαυαροί με τη νίκη 2-1 στην Κολωνία κατέκτησαν το 11ο σερί πρωτάθλημα.

Η «αυτοκτονία» της Ντόρτμουντ έδωσε τη... σαλατιέρα στην Μπάγερν [vids]

Τέτοιο φινάλε ποιός να το φαντάζονταν! Διότι το πρωτάθλημα στη Γερμανία κρίθηκε στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων της 34ης αγωνιστικής! Η Ντόρτμουντ είχε το αβαντάζ πριν τη σέντρα. Με εντός έδρας ματς κόντρα στην Μάιντζ, ενώ η Μπάγερν είχε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κολωνία. Ισοπαλία για την πρώτη, νίκη για τη δεύτερη. Έτσι, οι Βαυαροί κατέκτησαν το 11ο σερί πρωτάθλημα και σήκωσαν άλλη μια… σαλατιέρα, καθώς είχε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ειδικότερα, το γρήγορο γκολ του Κομάν (8') έδωσε… αέρα στην Μπάγερν. Αλλά όσο δεν τελείωσε το ματς, θα μπορούσε να μπλέξει. Όπως και συνέβη στο 81'. Οι «τράγοι» της Κολωνίας κέρδισαν πέναλτι, ο Λιούμπιτσιτς ευστόχησε και το 1-1 έδινε τον τίτλο στην Μπορούσια, παρά την ήττα της. Ωστόσο στο 89' ο Μουσιάλα, που είχε μπει στο γήπεδο στο 86', πέτυχε με ασύλληπτο σουτ το 1-2 και έχρισε πρωταθλήτρια ξανά την ομάδα του Μονάχου!

Αντίθετα, στο κατάμεστο «Signal Iduna Park», λοιπόν, η Μάιντζ αιφνιδίασε απόλυτα την Μπορούσια. Με δύο γκολ (15' και 24') στο πρώτο ημίωρο, προηγήθηκε 2-0, ενώ ενδιάμεσα στο 19' ο Αλέ δεν κατάφερε να σκοράρει από την «άσπρη βούλα», μιας και ο Ντάμεν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο φορ της Ντόρμουντ. Επιπλέον, στο 57' ο Ονισίβο είχε δοκάρι για το 0-3. Ωστόσο από το 65' και μετά η ομάδα του Τέρζιτς πίεσε περισσότερο, σκόραρε με Γκερέιρο και Ζίλε, αλλά το 2-2 έδωσε τον τίτλο στην Μπάγερν.

Η Ουνιόν με το «χρυσό» γκολ του Κεντίρα στο τελευταίο δεκάλεπτο νίκησε την Βέρντερ και πήρε το τελευταία εισιτήριο για το UEFA Champions League. Έτσι, άφησε την Φράιμπουργκ στην 5η θέση και στο Europa League. Διότι δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο στην Φρανκφούρτη. Έτσι, η Άιντραχτ με τη νίκη της εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν, όμως, πάρει το κύπελλο -στον τελικό αντιμετωπίζει την Λειψία- τότε θα πάει εκεί στο Europa League και η έκτη Λεβερκούζεν θα «πέσει» στο Europa Conference League.

Όσον αφορά στη «μάχη» για την παραμονή, μεγάλη νικήτρια ήταν η Μπόχουμ. Νίκησε την Λεβερκούζεν και σώθηκε. Το ίδιο και η Άουγκσμπουργκ παρά την ήττα από την Γκλάντμπαχ. Η Στουτγκάρδη έμεινε στο 1-1 με την Χοφενχάιμ και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για παραμονή. Διότι θα παίξει στα μπαράζ με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Αντίθετα, η Σάλκε ακολουθεί την Χέρτα στη Bundesliga 2, με την ομάδα του Βερολίνου να κάνει… ζημιά στην Βόλφσμπουργκ και να την αφήνει εκτός Ευρώπης, με το «διπλό» που πέτυχε με ανατροπή.

Κολωνία - Μπάγερν Μονάχου 1-2

(81' Λιούμπιτσιτς - 8' Κομάν, 89' Μουσιάλα)

Ντόρτμουντ - Μάιντς 2-2

(69' Γκερέιρο, 90'+6' Ζίλε - 15' Όλσεν, 24' Ονισίβο)

Ουνιόν Βερολίνου - Βέρντερ Βρέμης 1-0

(81' Κεντίρα)

Λειψία - Σάλκε 4-2

(10' Λάιμερ, 19', 90'+4 Ενκουκού, 83' Πόουλσεν - 28' Καμίνσκι, 49' αυτ. Ορμπάν)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Φράιμπουργκ 2-1

(83' Μουανί, 90'+1 Εντιμπέ - 45' Γκρίφο)

Μπόχουμ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0

(19' Φόρστερ, 34' Ασάνο, 86' Στόγκερ)

Βόλφσμπουργκ - Χέρτα Βερολίνου 1-2

(2' Καμίνσκι - 55' Μαζά, 68' Ρίχτερ)

Γκλάντμπαχ - Άουγκσμπουργκ 2-0

(4' Νετς, 40' Χόφμαν)

Στουτγκάρδη - Χόφενχαϊμ 1-1

(80' Τόμας - 75' Μπεμπού)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr