Ποδόσφαιρο

Κουπάτη μετά από 4 χρόνια η Μπενφίκα [vids]

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 00:57

Οι «αετοί» κατέκτησαν τον τίτλο και γιόρτασαν μπροστά στο κοινό του. Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Πόρτο. Η Μαρίτιμο θα παίξει μπαράζ παραμονής.

Κουπάτη μετά από 4 χρόνια η Μπενφίκα [vids]

Φινάλε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Μπενφίκα να επιστρέφει στους τίτλους. Πρωτάθλημα μετά από 4 χρόνια για τους «αετούς». Νίκησαν 3-0 τη Σάντα Κλάρα στο κατάμεστο «Da Luz» και πανηγύρισαν έναν ακόμα τίτλο. Με το σκηνικό στην πορτογαλική πρωτεύουσα να είναι άκρως εορταστικό και γιορτινό για τους Λουζιτανούς.

Επίσης, χρειάστηκαν μόλις 7 λεπτά για να σκοράρει ο Γκονσάλο Ράμος και να φέρει τη Liga Portugal στη Λισαβόνα.

Το φινάλε του ματς συνοδεύτηκε από έντονα πανηγύρια για την ομάδα του Σμιτ. Ένας από τους παίκτες που αποθεώθηκαν από το κοινό ήταν και ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος!

Έτσι, η νίκη που πέτυχε η Πόρτο την ίδια ώρα κόντρα στην Γκιμαράες ήταν τελικά χωρίς αντίκρισμα! Μιας και έμεινε στο -2 από την κορυφή. Αλλά τόσο οι «αετοί» όσο και οι «δράκοι» πήραν το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League της επόμενης σεζόν. Τα άλλα ευρωπαϊκά εισιτήρια ήταν δεδομένα. Τέλος, η Μαρίτιμο είναι εκείνη που κατέλαβε την 16η θέση και θα παίξει αγώνες μπαράζ, όπου και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να σωθεί.

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτήρισε την τελευταία αγωνιστική στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, αυτό είναι οι 7 κόκκινες κάρτες στα ματς. Ο Σόμα της Κάζα Πία (67'). Οι Φάμπιο Σίνα (71', 2η κίτρινη) και Ρενέ (73') της Μαρίτιμο. Οι Γκιμαράες (66'), Μπερνάρντο Σόουσα (68', 2η κίτρινη) και Αμπάς (88') της Τσάβες, όπως και ο Χαντέλ (2') της Γκιμαράες.

Ζιλ Βιθέντε - Κάζα Πία 1-0

(63' Ναβάρο)

Εστορίλ - Μαρίτιμο 3-1

(15' Μάρκες, 80' Ζοαζίνιο, 83' Μπαμιντέλε - 69' πέν. Κλαούντιο Βινκ)

Τσάβες - Μποαβίστα 1-4

(46' Ερνάντες - 37' Πέρες, 42', 62' Μπόζενικ, 81' Μακουτά)

Μπενφίκα - Σάντα Κλάρα 3-0

(7' Γκ. Ράμος, 28' Ράφα Σίλβα, 60' πέν. Γκριμάλντο)

Πόρτο - Γκιμαράες 3-0

(8' Ταρεμί, 32' Οτάβιο, 39' Εβανίλσον)

Πορτιμονένσε - Αρούκα 0-2

(49' Άλβες Σάντος, 51' αυτ. Γι-Σου Παρκ)

Μπράγκα - Πάσος Φερέιρα 3-0

(8' Ντζαλό, 26' Χόρτα, 51' Μπάνζα)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr