Ποδόσφαιρο

Ιστορικό treble για την Σέλτικ [vids]

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 22:40

Πήρε και το κύπελλο Σκωτίας, καθώς νίκησε 3-1 την Ινβερνές στον τελικό. Η μοναδικό ομάδα στον κόσμο με 8 εγχώρια treble!

Ιστορικό treble για την Σέλτικ [vids]

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν οι Κέλτες τη φετινή χρονιά. Μιας και νίκησαν 3-1 στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας την Ινβερνές. Έτσι έκαναν για άλλη μια φορά το treble. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πώς αυτό ήταν το 8ο treble (σ.σ.: με τρεις τίτλων εντός συνόρων) που πέτυχε η Σέλτικ.

Μια επίδοση που την καθιστά την ομάδα με τα περισσότερα στον κόσμο! Κατά συνέπεια, ο Άγγελος Ποστέκογλου και οι παίκτες του πανηγύρισαν με τον καλύτερο τρόπο άλλον έναν τίτλο, προσφέροντας μεγάλη χαρά στους οπαδούς της ομάδας τους.

Από την αρχή της αναμέτρησης η Σέλτικ είχε το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο. Τελικά, στο 38' ο Φουρουχάσι σκόραρε μετά το γύρισμα του Ο' Ράιλι. Στη συνέχεια, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και το δεύτερο γκολ. Δημιουργός ο ΜακΓκρέγκορ, σκόρερ ο Αμπάντα και 2-0 στο 65'.

Η Ινβενές δεν είχε να χάσει κάτι. Έτσι βγήκε μπροστά και έφτασε στο γκολ. Καθώς στο 84' ο Ντάφι βρήκε τον ΜακΚέι που σκόραρε για το 2-1. Όμως ο τελικός είχε και άλλο ένα γκολ. Ένα ακόμη τέρμα για την Σέλτικ. Μιας και στις καθυστερήσεις (90'+1) ο Αμπάντα βρήκε τον Ζότα που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους Κέλτες, χαρίζοντάς τους τον τίτλο του κυπέλλου Σκωτίας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr