Ποδόσφαιρο

"It's coming home..." από τους μικρούς τελικά, Αγγλία-Ισπανία 1-0!

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023 - 20:54

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για τους Άγγλους στη κατηγορία των U21 είναι γεγονός, μετά από 39 χρόνια ιστορίας!

Τελικά οι μικροί είναι αυτοί που κατάφεραν και έφεραν μια πολύ σημαντική διάκριση στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σε εθνικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατάφεραν και κέρδισαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των U21 σε 39 χρόνια ιστορίας. Φυσικά η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού η Ισπανία έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από το σημείο του πέναλτι.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Άγγλοι κατάφεραν έστω και με το ισχνό 1-0 να πάρουν αυτό που τόσο επιθυμήσουν. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν αρκετά κυνικοί, αλλά δεν το πλήρωσαν. Το γκολ του Jones στο 45'+4' τους χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο!

Το κατόρθωμά τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως έφτασαν στη κατάκτηση του τροπαίου με το απόλυτο των νικών στη διοργάνωση (6 στις 6 νίκες). Και φυσικά όλα αυτά απέναντι σε μια σπουδαία επίσης εθνική Ισπανίας με αστείρευτο ταλέντο.

Πολύ σημαντικό επίτευγμα για μια σπουδαία φουρνιά ποδοσφαιριστών, με τους περισσότερους να κοσμούν ήδη τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Aγγλία: Trafford; Garner, Harwood-Bellis, Colwill, Aarons; Gomes, Jones; Palmer, Gibbs-White, Smith Rowe; Gordon

Ισπανία: Tenas, V.Gomez, Pacheco, Paredes, Miranda, Blanco, Baena, Sancet, Rodri, S.Gomez, Ruiz

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr