Ποδόσφαιρο

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ [vid]

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 00:15

Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη στο "Γ. Καραϊσκάκης" κρίθηκε στα πέναλτι, με μεγάλη νικήτρια την αγγλική ομάδα με σκορ 5-4.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ [vid]

Το 90λεπτο έληξε με 1-1 χάρη σε δύο γκολ με κεφαλιές. Του Ενεσίρι στο 25′ και του Πάλμερ στο 63′, με τον σκόρερ των Σεβιγιάνων να είναι μοιραίος στη συνέχεια και να χάνει απίστευτες ευκαιρίες, ενώ μεγάλες φάσεις για την ανατροπή είχαν και οι “Πολίτες”.

Η Σεβίλλη κατάφερε να προηγηθεί στο α’ ημίχρονο με τον Εν Νεσίρι. Παρά το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε καλύτερα το ματς και έφτασε πρώτη μπροστά στα καρέ της αντιπάλου της, οι Ανδαλουσιάνοι βρήκαν πρώτοι δίχτυα στο ματς. Μετά από σέντρα του Ακούνια, ο Μαροκινός πήδηξε ψηλότερα από όλους νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους του και άνοιξε το σκορ.

Η Σεβίλλη κάλλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο και τρίτο τέρμα στη συνέχεια της αναμέτρησης, όμως, ο Κόουλ Πάλμερ έδωσε ξανά τη λύση για τους «σίτιζενς», όπως και στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ. Ο νεαρός με άπιαστη κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρόδρι νίκησε τον Μπουνού και ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο θα ήταν και το αποτέλεσμα του 90λέπτου.

Τελικά στη διαδικασία των πέναλτι (σ.σ. δεν υπήρξε παράταση) όλοι παίκτες ήταν εύστοχοι, μέχρι να εκτελεστεί, με το σκορ στο 5-4, το πέμπτο πέναλτι για τη Σεβίλλη από τον Γκουντέλ, το οποίο πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Ετσι η Σίτι αναδείχθηκε νικήτρια και πήρε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Η σειρά των πέναλτι

Εύστοχος ο Χάλαντ, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Οκάμπος, ισοφαρίζει σε 1-1 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Άλβαρες, 2-1 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράφα Μιρ, ισοφαρίζει σε 2-2 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Κόβατσιτς, 3-2 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Ράκιτιτς, ισοφαρίζει σε 3-3 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γκρίλις, 4-3 η Μάντσεστερ Σίτι
Εύστοχος ο Μοντιέλ, ισοφαρίζει σε 4-4 η Σεβίλλη
Εύστοχος ο Γουόκερ, 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι
Ο Γκούντελ έστειλε στη μπάλα στο δοκάρι, το Super Cup Ευρώπης στην Μάντσεστερ Σίτι!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Κόβατσιτς, Ρόδρι, Πάλμερ (85' Αλβαρες), Φόντεν Γκρίλις, Χάλαντ
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (83' Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (74' Χουάνλου), Λαμέλα (90+3' Σούσο), Εν Νεσιρί (90+3' Μιρ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr