Μουντιάλ

Μουντιάλ 2016: Οι Βέλγοι να ανάψουν... λαμπάδα στον Κουρτουά [vids]

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 23:07

Με τον κορυφαίο γκολκίπερ του κόσμου να… καθαρίζει, οι  «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 1-0 τον μαχητικό Καναδά.

Μουντιάλ 2016: Οι Βέλγοι να ανάψουν... λαμπάδα στον Κουρτουά [vids]

Μακριά από τις… κακοτοπιές το Βέλγιο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες δεν την… πάτησε τελικά. Κόντρα στον μαχητικό και άκρως επικίνδυνο Κουρτουά που έκανε μεγάλη δουλειά, είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Μια φάση στο 44' ήταν τελικά αρκετή. Ο Μπατσουαγί σκόραρε και χάρισε τη νίκη στους «κόκκινους διαβόλους» με 1-0. Πολλά και δικαιολογημένα παράπονα των Καναδών για τις λανθασμένες υποδείξεις του διαιτητή Σικάουζε, που δεν έδωσε άλλα δύο πέναλτι στην ομάδα του Καναδά!

Ο Καναδάς τις ευκαιρίες, το Βέλγιο το γκολ…

Η ομάδα που άρχισε καλύτερα το ματς ήταν ο Καναδάς. Οι παίκτες του Χέρντμαν έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Το έδειξαν από την αρχή. Διότι ήταν περισσότερο επιθετικοί και είχαν τον τρόπο να φτάνουν, με σχετική ευκολία, στην περιοχή του Κουρτουά. Στο 9' κέρδισαν πέναλτι οι Καναδοί σε χέρι του Καράσκο. Ωστόσο ο Κουρτουά απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο. Έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Ντέιβις.

Στο 14' υπήρχε και δεύτερο πέναλτι για τον Καναδά, σε ανατροπή του Μπιουκάναν από τον Βερτόνχεν. Ωστόσο δόθηκε οφσάιντ που δεν υπήρχε! Ο Βέλγος γκολκίπερ επενέβη σωτήρια στο 30', στο σουτ του Τζόνστον! Μια ακόμη ευκαιρία, στο 31', με τον Κουρτουά να σταματά τον Ντέιβις.

Στο 38' υπήρξε ένα ακόμη πέναλτι για τον Καναδά, σε μαρκάρισμα του Βίτσελ στον Λαρέγια που δεν καταλογίστηκε. Κόντρα στη ροή του ματς, οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ. Στο 44' και μετά την μακρινή μπαλιά του Αλντερβάιρελντ, ο Μπατσουαγί την κατέβασε και «εκτέλεσε» τον Μπόριαν (1-0).

Όμως ο Καναδάς άγγιξε το 1-1 στο 45'+2 με την προβολή του Μπιουκάναν.

Ο Καναδάς πάλεψε, ωστόσο το Βέλγιο χάρηκε

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι Καναδοί έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά, δεν έκαναν αυτή τη φορά ανάλογες φάσεις όπως στο πρώτο μέρους. Αντίθετα η πρώτη πολύ μεγάλη στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε για το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» άγγιξαν στο 2-0 στο 67' με τον Λαρέγια να κάνει την προβολή στο σουτ του Μπατσουαγί!

Έτσι, στο 80ό λεπτό ο Καναδάς πλησίασε για μια ακόμη φορά σε ένα γκολ. Όμως, στην κεφαλιά του Λαρίν ο Κουρτουά είχε σωστή αντίδραση ξανά. Με τον κορυφαίο του ματς να έχει σωστή τοποθέτηση και στις καθυστερήσεις (90'+2) στην κεφαλιά του Λαρίν που κόντρα στον Ντεντόνκερ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46' Ονάνα), Καράσκο (46' Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Έντεν Αζάρ (62' Τροσάρντ), Μπατσουαγί (78' Οπέντα).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Λαρέγια (74' Αντεκούγκμπε), Χάνιτσον (58' Κονέ), Εουστάκιο (81' Οσόριο), Χόιλετ (58' Λαρίν), Ντέιβις, Μπιουκάναν (81' Μίλαρ), Ντέιβιντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr