Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: «Αγριεμένη» Κροατία με μπροστάρη τον Κράμαριτς [vids]

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 19:58

Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης κυριάρχησε ολοκληρωτικά (4-1) στο ματς με τον Καναδά που προηγήθηκε.

Μουντιάλ 2022: «Αγριεμένη» Κροατία με μπροστάρη τον Κράμαριτς [vids]

Ό,τι προηγήθηκε του ματς της Κροατίας με τον Καναδά «νευρίασε» αρκετά τους παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς. Διότι όσα είχε πει ο Τζον Χέρντμαν στους παίκτες, είχαν δημιουργήσει «καυτό» κλίμα. Με το σκηνικό να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, υπό την έννοια ότι ο Καναδάς πέτυχε γκολ στα 60 δευτερόλεπτα με την κεφαλιά του Αλφόνσο Ντέιβις (0-1). Αυτό το γκολ, όμως, τελικά δεν έκανε καλό στους Καναδούς. Αντίθετα πείσμωσε ακόμη περισσότερο την φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018.

Μιας και ό,τι ακολούθησε ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι Κροάτες έδειξαν πώς έχουν πάει στο Κατάρ για να αφήσουν και εκεί το στίγμα τους, όχι να μείνουν στη φάση των ομίλων! Αν και χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά στο ματς για να βρουν τα πατήματά τους.

Η προειδοποίηση ήρθε στο 26' με τον Κράμαριτς να σκοράρει μετά την πάσα του Λιβάγια. Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έδωσε την πάσα στον Κράμαριτς και το γκολ δεν μέτρησε. Αν και ήταν ένα προμήνυμα για τη συνέχεια. Στο 36' η πάσα του Πέρισιτς έφτασε στον Κράμαριτς που εκτέλεσε τον Μπόριαν για το 1-1.

Επιπλέον, στο 44' ο Λιβάγια με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, νίκησε ξανά τον Καναδό γκολκίπερ για το 2-1 των Κροατών που έκαναν την ανατροπή στο ημίχρονο!

Όμως, είχε και συνέχεια το κρεσέντο τους. Στο 54' ο Κράμαριτς απείλησε εκ νέου, όμως ο Μπόριαν έδιωξε. Ο Καναδάς «απάντησε» μετά από αρκετή ώρα με τον Ντέιβιντ, όμως ο Λιβάκοβιτς αντέδρασε σωστά. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο ματς, ο Πέρισιτς γέμισε, ο Κράμαριτς κατέβασε την μπάλα και έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 3-1.

Μια ακόμα μεγάλη επέμβαση του Μπόριαν, στο 78', στο σουτ του Μπρόζοβιτς! Με το… κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει στις καθυστερήσεις. Στο 90'+4 ο Όρσιτς βγήκε στην κόντρα, αλλά επέλεξε να σιγουρέψει το γκολ. Πάσαρε στον Μάγιερ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-1 της Κροατίας.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Σόσα, Κόβατσιτς (86' Μάγιερ), Μόντριτς (86' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Λιβάγια (60' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (72' Βλάσιτς), Πέρισιτς (86' Όρσιτς).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Λαρέγια (62' Χόιλετ), Χάτσινσον (72' Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46' Κονέ), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Ντέιβιντ (72' Καβαλίνι), Λαρίν (46' Οσόριο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr