Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Νίκη χωρίς αντίκρισμα και πικρό «αντίο» της Γερμανίας [vids]

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022 - 23:10

Επικράτησε 4-2 της Κόστα Ρίκα, είχε ακόμη δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, όμως αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με την Ισπανία.

Μουντιάλ 2022: Νίκη χωρίς αντίκρισμα και πικρό «αντίο» της Γερμανίας [vids]

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
16.5 9.75 1.11 3.4 1.3 1.98 1.77 2.67 1.41 8.25 1.05 1.01

Εκτός συνέχειας του Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2014. Η Γερμανία ναι μεν νίκησε 4-2 την Κόστα Ρίκα, αλλά πέτυχε μια νίκη που τελικά δεν είχε αξία.

Διότι οι Ιάπωνες νίκησαν 2-1 την Ισπανία, με αποτέλεσμα η «νασιονάλμανσαφτ» να τερματίσει στην 3η θέση και να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση στο Κατάρ.

Η Γερμανία ήταν με την… πλάτη στον τοίχο. Ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες για πρόκριση. Σε ένα ιστορικό ματς, καθώς για πρώτη φορά σε ματς Μουντιάλ η διαιτητική τριάδα αποτελούνταν από γυναίκες, με την Γαλλίδα Φραπάρ να διευθύνει. Αλλά περιμένοντας και καλά νέα από το ματς της Ισπανίας με την Ιαπωνία. Στο 3' κιόλας ο Μουσιάλα επιχείρησε το πρώτο σουτ, αλλά ο Νάβας είχε σωστή θέση. Επιπλέον, στο 9' η σέντρα του Κίμιχ βρήκε τον Μίλερ που έπιασε την κεφαλιά «ψαράκι», αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Όμως, στο 10' ήρθε το γκολ. Σέντρα του Ράουμ, κεφαλιά του Γκνάμπρι και 1-0.

Με τον Νάβας να είναι ο πρωταγωνιστής καθώς στο 14' είπε… όχι στον Γκορέτσκα! Η πίεση της «νασιονάλμανσαφτ» αυξήθηκε ακόμα περισσότερο. Στο 35' ο Κίμιχ απείλησε, ενώ στο 36' ήταν ο Μουσιάλα, όμως ο Νάβας αντέδρασε σωστά. Με το ημίχρονο να λήγει με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Στο 40' ο Γκνάμπρι είδε την μπάλα να περνά σύριζα από το δοκάρι του Νάβας...

Ενώ στο 43' η Κόστα Ρίκα απείλησε με τον Φούλερ που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε!

Ο «νόμος του ποδοσφαίρου», όμως, τελικά τιμώρησε τη Γερμανία. Τόσες πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόλις ένα γκολ. Έτσι, στο 58' ήρθε η ισοφάριση για τους Κοσταρικανούς. Σέντρα του Φούλερ, κεφαλιά του Γουότσον, επέμβαση του Νόιερ, με τον Τεχέδα να πετυχαίνει το 1-1 από κοντά.

Οι Γερμανοί από εκείνο το σημείο πίεσαν πολύ. Στο 61' ο Μουσιάλα με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα (62') η προβολή του Ρούντιγκερ δεν βρήκε το στόχο. Νέο δοκάρι για τον Μουσιάλα στο 67' με σουτ εκτός περιοχής!

Κόντρα στη ροή του ματς, η Κόστα Ρίκα το γύρισε. Με την προβολή του Βάργκας στο 70' προηγήθηκε 2-1.

Αλλά ο Χάβερτζ ισοφάρισε άμεσα (73') σε 2-2, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Επιπλέον, στο 76' ο Νάβας έκανε απίστευτη επέμβαση σε εξ επαφής σουτ του Φούλκρουγκ!

Ο Χάβερτζ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Φλικ, καθώς στο 85' αξιοποίησε τη σέντρα του Γκνάμπρι και πέτυχε το 3-2.

Επιπλέον, ο Φούλκρουγκ στο 89' με κοντινό σουτ σημείωσε το 4-2 για τη Γερμανία. Ωστόσο αυτή η νίκη δεν είχε τελικά αντίκρισμα…

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Φούλερ (74' Μπένετ), Ντουάρτε, Γουότσον, Βάργκας, Οβιέδο (90'+3 Κοντρέρας), Αγκιλέρα (46' Σάλας), Μπόρχες, Τεχέδα (90'+3 Γουίλσον), Κάμπελ, Βενέγκας (74' Ματαρίτα).

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε (90'+3 Γκίντερ), Ρούντιγκερ, Ράουμ (66' Γκέτσε), Γκορέτσκα (46' Κλόστερμαν), Γκιντογκάν (55' Φούλκρουγκ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (66' Χάβερτζ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr