Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Αποσυναρμολογείται και… μεταφέρεται το «Stadium 974»

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 - 11:46

Το Μουντιάλ 2022 είχε μια σειρά απο πρωτιές που συνεχίζονται καθώς το «Stadium 974» ολοκλήρωσε την… αποστολή του, θα αποσυναρμολογηθεί και οι υποδομές του θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες!

Μουντιάλ 2022: Αποσυναρμολογείται και… μεταφέρεται το «Stadium 974»

Η αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Ν. Κορέα ήταν ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου για το περίφημο Στάδιο 974. Μετά από επτά αγώνες, το τουρνουά ολοκληρώθηκε για το πρώτο… φορητό στάδιο στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γήπεδο αυτό θεωρείται το πρώτο προσωρινό γήπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το συγκεκριμένο στάδιο, το οποίο δημιουργήθηκε από 974 κοντέινερ πλοίων θα αποσυναρμολογηθεί. Ο αριθμός των κοντέινερ δεν είναι τυχαίος αφού προκείται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ. Αφού ολοκληρώθηκαν οι επτά αναμετρήσεις που είχε αναλάβει να διεξάγει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα κοντέινερ αυτά θα αποσυναρμολογηθούν και θα σταλούν σε χώρες που χρειάζονται την υποδομή.

Δεν είναι ακόμα βέβαιο πού θα πάει το Στάδιο 974. Αρχικά το σχέδιο ήταν να μεταφερθεί σε κάποια αφρικανική χώρα αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η Ουρουγουάη αναφέρεται όλο και περισσότερο ως τη νέα τοποθεσία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Stadium 974 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου σε λίγα χρόνια καθώς η Ουρουγουάη ενδιαφέρεται να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030 μαζί με την Παραγουάη, την Αργεντινή και τη Χιλή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr