Euroleague: “Ελκυστικές” Βίρτους Μπολόνια και Μονακό
Δράση με έξι πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠ
Πρώτο ματς στην έδρα της για την Zάλγκιρις που είναι μια ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και κλασικά σε ρόλο ρυθμιστή σε αυτό το επίπεδο. Στην μετά Γιασικεβίτσιους στον πάγκο εποχή δεν είχε ανάλογη πορεία όταν έφτασε στα πλέι οφ και το Φ4! Η Ζάλγκιρις και φέτος έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ και στόχος είναι απλά οι καλές εμφανίσεις ειδικά στην έδρα της που παίζει με 15.000 κόσμο! Πρόβλημα στο σέντερ, καλά φόργουορντ και ψηλά σχήματα. Εχασε στο πόντο σε θρίλερ στην Μακάμπι και πάλεψε στο άδειο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό χάνοντας δίκαια 90-80 αλλά με καλή εικόνα(75-70 στο 35'). Απρόσμενα αρέσει.
Προβληματισμός στο ξεκίνημα για την ιστορική Βίρτους Μπολόνια που επιστρέφει μετά από χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση. Είναι όμως ανέτοιμη ακόμα καθώς έχει πολλά νέα πρόσωπα. Εχει πολλά λεφτά και έφτιαξε και νέο γήπεδο και καθώς έχει ιδιοκτήτη τον βασιλιά του καφέ στην Ιταλία! Ομάδα με πολύ κόσμο και που στόχος της θα είναι τα πλέι οφ. Ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο εδώ και χρόνια στο πάγκο της, θα παίξει καλή άμυνα,αλλά έχει παίκτες με μεγάλο μ.ο ηλικίας. Εκτός ο πιο ακριβός της πάικτης ο Σεγκέλια. Εφαγε 20π από Μονακό εντός,αγχωτικά 66-63 την Μπάγερν εντός και στην Ιταλία έριξε 30π στην Βερόνα. Λογικά θα συνέλθει.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γεντράιτις(φόργουορντ,αμφίβολος)
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αμπάς(φόργουορντ,εκτός), Σεγκέλια(φόργουορντ,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανοιχτό ματς. Πιο ποιοτική αλλά και ανέτοιμη η Βίρτους και στο Κάουνας η συμπαθής ως τώρα Ζάλγκιρις, με 15000 κόσμο γίνεται επικίνδυνη. Συνεπώς θέλει προσοχή αν και είναι άκρως ελκυστικό το +1 και +2 ή και 2.05 της Ιταλικής ομάδας για ζητούμενα.
ΕΦΕΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Μουδιασμένο ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες φορές Εφές που είναι η νέα δύναμη και φαβορί για να κάνει το θρι πιτ. Μακράν η κορυφαία ομάδα με τρομερό μπάσκετ με σκορ και θέαμα με τον απίστευτο δίδυμο στην περιφέρεια με Λάρκιν-Μίσιτς και πλέον και τον Κλάιμπερν από την ΤΣΣΚΑ! Η Εφές έχει πια και κόσμο και ποντάρει βασικά στην τρομερή της χημεία για τον τίτλο πάλι. Ενισχυμένη και καυτή περιφέρεια αλλά πλέον έχει και το ειδικό βάρος και απέκτησε βάθος και στην φροντ λάιν. Εκτός ο Λάρκιν. Από +8 έχασε σε θρίλερ 95-92 στο Μονακό. Πάντα αργεί να φορμαριστεί.
Σε βαθιά κρίση αλλά είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι καλή, η Βαλένθια που επιστρέφει στην Ευρωλίγκα από το .. παράθυρο καθώς πήρε wild card με την αποχώρηση των ρώσικων ομάδων. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πρόπερσι πάλεψε εδώ για τα πλέι οφ. Φέτος η Βαλένθια απλά με την εμπειρία της θα κάνει κάποιες ζημιές,αλλά έχει μέτριο ρόστερ και χαμηλό σχετικά μπάτζετ. Κακή αρχή παντού και προβληματισμός. Εχασε καθαρά εντός από την Μπασκόνια και νέο σοκ με την Βιλερμπάν σε θρίλερ 76-77 από +12! Σοκ και στη λίγκα της με Μούρθια εντός και έρχονται αλλαγές. Και έχει και 4 απουσίες πλέον!
ΕΦΕΣ: Λάρκιν(πλέι μέικερ,εκτός)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χέρμανσον(πλέι μέικερ,εκτός), Χιμένεθ(περιφερειακός,εκτός), Ριβέρο(σέντερ,14π,7ρ,εκτός), Γουέμπ(φόργουορντ,3π,4ρ,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο 1.20 και -9 το ματς πλέον και λογικά. Η Εφές δεν έχει πατήσει γκάζι και η Βαλένθια δεν βλέπεται, είναι σε κρίση και έχει και πολλές απουσίες. Λογικά 15π και στον άσο αρκεί να έχει διάθεση η πρωταθλήτρια Ευρώπης.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
Νέα εποχή στην Φενέρ που ψάχνει την φιλοσοφία της από την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εδώ και καιρό και έχοντας μειώσει και το μπάτζετ της αλλά παραμένει μια σοβαρή ομάδα με 15εκ προϋπολογισμό. Και αν και δεν τρομάζει δεν παύει να είναι μια καλή και έμπειρη και με κόσμο ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για τα πλέι οφς. Φέτος έφερε στον πάγκο από την ΤΣΣΚΑ τον Δημήτρη Ιτούδη και αυτός με την σειρά του τον Νικ Καλάθη. Γεμάτη ομάδα αλλά και με πολλούς ρολίστες και θέλει χρόνο. Εντυπωσιακή αρχή όμως με περίπατο στο Μόναχο και 86-71 χαλαρά την Μακάμπι εντός.
Η Βιλερμπάν είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας και μαζί με την Μονακό πλέον η ακριβότερη ομάδα της χώρας της. Μεγαλομέτοχος ο πρώην πια σούπερ σταρ του ΝΒΑ ο Τόνι Πάρκερ και κομμάτι της μετοχικής σύνθεσης και η Λιόν του ποδοσφαίρου(!), αλλά δεν έχει το πολύ ακριβό μπάτζετ. Θα είναι μια κλασική μεσαία ομάδα που με την έδρα θα προσπαθήσει να κάνει ζημιές. Εχει αλλαγές φέτος και θέλει μια προσοχή. Πάντως δείχνει να παίζει άμυνα και να έχει αλλάξει κάπως στιλ από πέρυσι. Εχασε δύσκολα από +13 εντός από το Μιλάνο σε θρίλερ και από -12 το πήρε (76-77)σε θρίλερ στην Βαλένθια!
ΦΕΝΕΡ: Μπιέλιτσα(φόργουορντ,αμφίβολος),Μπιμπέροβιτς(φόργουορντ,αμφίβολος)
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Καχουντί(φόργουορντ,εκτός), Κατράιτ(περιφερειακος,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Φενέρ ξεκίνησε καλά,αλλά και η Βιλερμπάν είναι μαχητική και πονηρή. Στο -9 σωστά και προς άσο πάντως. Αλλα μπορεί να είναι και οριακό.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΜΟΝΑΚΟ
Προβληματισμός στην Μακάμπι. Σαρωτικές αλλαγές φέτος στην ιστορική ομάδα που ψάχνει την επιστροφή της στα Φ4. Η αμυντική Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε και γίνεται.. αμερικάνικη με τον Οντεντ Κάτας ! Η Μακάμπι είναι πάντα στα μεγάλα ονόματα αλλά χωρίς πολύ μεγάλο μπάτζετ αν και το ανέβασε φέτος. Πάντα έχει μια πολύ σκληρή έδρα και τεράστια εμπειρία και όνομα! Ερωτηματικό η άμυνα και η φροντ λάιν και ήδη έχει θέμα στο αμυντικό ριμπάουντ. Καλή περιφέρεια και πολύ αθλητική αλλά θέλει χρόνο. Αγκομάχησε με την Ζάλγκιρις εντός και ήττα άνετα 86-71 στην Φενέρ.
Σε τρομερή φόρμα και με το καλημέρα δείχνει έτοιμη για πλέι οφ η Μονακό! Που σαν πρωτάρα πέρσι αποκλείστηκε στα πλέι οφ δύσκολα με 3-2 από τον Ολυμπιακό. Και φέτος αύξησε το μπάτζετ της στα 10εκ αγωνιστικά καθώς έχει Ουκρανό ζάμπλουτο ιδιοκτήτη και την βοήθεια και της τοπικής κοινωνίας! Γενικά πάντως αν και με Σέρβο κόουτς παίζει και αρκετά αμερικάνικο μπάσκετ. Πέρυσι έκανε πολλά διπλά και ανατροπές με εκρηκτικά σερί και παντού πάλευε. Ενισχυμένη και πλήρης πια. Εκπληκτική εμφάνιση και 20αρα στην Μπολόνια με Βίρτους και από -8 πήρε 95-92 την πρωταθλήτρια Εφές εντός. Στη λίγκα 95-91 στην Παρί.
ΜΑΚΑΜΠΙ:Χίλιαρντ(περιφερειακός,εκτός)
ΜΟΝΑΚΟ: -
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Καλό ματς και ντέρμπι. Η Μακάμπι δεν αρέσει αλλά στην έδρα της είναι πάντα Μακάμπι! Η Μονακό δείχνει ωριμότητα και φόρμα από νωρίς καθώς είναι και εξαιρετικό το ρόστερ της. Και είναι ωραίο το 1.90 για ζητούμενα της Μονακό.
ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μουδιασμένο ξεκίνημα για την Μπάγερν που είναι μια σοβαρή ομάδα που είναι ασφαλώς στην σκιά του τεράστιου μπραντ της ποδοσφαιρικής πλευράς του μεγάλου αυτού συλλόγου. Αν και έχει ενιαίο ταμείο και βάζει χρήματα και στο μπάσκετ,εν τούτοις δεν κάνει το μπαμ και αρέσκεται να έχει μια καλή ομάδα που χαίρεται το παιχνίδι της και έχει γεμάτο γήπεδο και ρόλο ρυθμιστή παλεύοντας για τα πλέι οφ που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Κλασικά και φέτος εξαιρετική χημεία και άμυνα! Ζημιάρα ομάδα αλλά με ταβάνι. Εχασε εύκολα από την Φενέρ εντός,πάλεψε αλλά έχασε 66-63 στην Βίρτους Μπ, πρόβλημα στο σκορ. Εχει κάνει ζημιές στην Μπάρτσα.
Δεν έχει καταφέρει ακόμα τον στόχο της στην νέα εποχή Σάρας η Μπαρτσελονα που έχει πάντα ένα πανάκριβο μπάτζετ αλλά δεν έφερε τίτλο ! Και η ομάδα δεν παίζει καλό μπάσκετ αλλά έγινε ομάδα και στηρίζεται στην τρομερή της άμυνα. Όμως και ο Σάρας είναι σε πίεση φέτος για το αποτέλεσμα καθώς ο στόχος των μπλάου γκράνα είναι ο τίτλος. Εκτός ο Μίροτιτς που είναι τραυματίας. Πάλι θα είναι σκληρή ομάδα με την άμυνα και τους ρολίστες της. Πέρσι ήταν άνετα πρώτη, φέτος άρχισε με ήττα από Ολυμπιακό εντός. Από 61-43 έγινε θρίλερ αλλά πήρε το Κλάσικο με την Ρεάλ εντός 75-73. Στη λίγκα της έριξε 20π στην Μανρέσα.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπόνγκα(φόργουορντ,εκτός), Χάρις(φόργουορντ,εκτός)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μίροτιτς(φόργουορντ,εκτός), Κούριτς(περιφερειακός,εκτός), Μαρτίνεζ(περιφερειακός,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Στο -7 η Μπαρτσελόνα δεν μου αρέσει αν και θα περάσει εύκολα ή δύσκολα. Μέτρια η Μπάγερν ως τώρα αλλά πάντα πολεμά σε αυτά τα ματς και μην ξεχνάμε πόσες ζημιές έχει κάνει στην Μπάρτσα με ανάλογες συνθέσεις τα περασμένα χρόνια ακόμα και στην Βαρκελώνη. Και άλλωστε δεν έχει διάρκεια ακόμα η ομάδα του Σάρας. Οπότε καμία αξία στο -7.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΜΙΛΑΝΟ
Κακή αρχή για την Παρτίζαν του Ζοτς και κυρίως επειδή δεν παίζει άμυνα! Η ιστορική Παρτίζαν γύρισε στην Ευρωλίγκα με wild card καθώς έχει στον πάγκο της τον μεγάλο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Δεν περιμένει πολλά άμεσα αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας μια από τις σκληρότερες έδρες της Ευρώπης. Ο "Ζοτς" θέλει να φτιάξει κάτι καλό και για το μέλλον και θα έχει και ελληνικό χρώμα καθώς απέκτησε τον Παπαπέτρου. Κλασικά θα είναι ομάδα Ομπράντοβιτς με έμφαση στην άμυνα, έδρα, τρίποντο. Δεν έχει βάθος στο σέντερ και τον άσο. Σοκ με συντριβή στην Άλμπα που έφαγε 16τρ και από +12 στην παράταση έχασε και στην Μπασκόνια καθώς έφαγε 100π!
Κακό ξεκίνημα και για το Μιλάνο και θέλει προσοχή. Το Μιλάνο είναι μια ιστορική ομάδα που επιτέλους έγινε ξανα ομάδα Φ4 καθώς με τον βασικό χορηγό τον Αρμάνι είχε χαλάσει για χρόνια πολλά χρήματα. Με τον έμπειρο Μεσίνα στον πάγκο, έγινε μια σκληρή ομάδα και φέτος έκανε δύο εξαιρετικές και πανάκριβες κινήσεις με τον ερχομό του εξαιρετικού πόιντ γκαρντ Πάνγκος και του σέντερ Ντέιβις της Μπαρτσελόνα για να πάει Φ4! Συνεπώς θα είναι καλύτερο φέτος αλλά δεν είναι καλά ακόμα. Το πήρε από -15 στη Βιλερμπάν, σοκ με Άλμπα μέσα αν και το πήγε στην παράταση από -12. Στο πόντο εντός στη λίγκα την μέτρια Μπρίντεζι.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σμάλαγκιτς(σέντερ,εκτός),Αβράμοβιτς(πλέι μέικερ,αμφίβολος), Γκλας(περιφερειακός,αμφίβολος)
ΜΙΛΑΝΟ: Ντατόμε(φόργουορντ,εκτός), Μήτρου Λονγκ(πλέι μέικερ,εκτός), Μπαλντάσο(πλέι μέικερ,εκτός)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ενα είναι το ερώτημα. Θα συνεχίσει να παίζει αεράμυνα ομάδα του Ζοτς; Η Παρτίζαν περιμέναμε να τρώει.. σίδερα και τελικά τρώει τρίποντα! Τι θα κάνει; Θα συνέλθει; Και το Μιλάνο σε κρίση. Πρώτο ματς πάντως εντός για τους Σέρβους με 15000 κόσμο και σωστά στα ίσα. Στους 156π μάλλον προς άντερ. Μου αρέσει και το 1.93 της νίκης της Παρτίζαν πάντως. Για να δούμε.
Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr