Μπάσκετ

Eurocup: Εύκολα ο Άρης το Αμβούργο

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2025 - 11:44

Εύκολο έργο για τον Άρη που υποδέχεται το Αμβούργο 

Eurocup: Εύκολα ο Άρης το Αμβούργο

Με την 2η αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ που όμως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών. Αλλά έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία και φέτος του Άρη αλλά και μετά από χρόνια του Πανιωνίου που επιστρέφει στα ευρωπαικά σαλόνια! Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαίκή διοργάνωση που όμως έχει σοβαρό κίνητρο καθώς δίνει θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα! Καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν.
Η πρώτη φάση έχει δύο ομίλους δέκα ομάδων και προκρίνονται οι έξι πρώτοι στην επόμενη φάση αντί για οκτώ που είχαμε συνηθίσει. Από αυτές, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο πάνε απ ευθείας στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες παίζουν χιαστί ” (τέσσερα ζευγάρια, 3-6, 4-5), από τα οποία θα προκύψουν οι άλλες τέσσερις ομάδες. Οι αγώνες των “16” και των “8” είναι μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τα ημιτελικά και έπειτα θα είναι σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις δύο νίκες. Όπως και ο τελικός! Η ομάδα της κανονικής περιόδου στην υψηλότερη θέση έχει πλεονέκτημα εντός έδρας σε κάθε ζευγάρι καθ' όλη τη διάρκεια της μετά τη σεζόν.
Χωρίς τα μεγάλα ονόματα πάντως φέτος και μάλλον πρώτο φαβορί η Μπεσίκτας


ΜΠΑΣΑΧΕΣΙΡ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ
Με στόχο και τον τίτλο η τουρκικη Μπασαχεσίρ που έφτασε και στα ημιτελικά πέρσι και ήταν πρώτη στον όμιλο της με την δυνατή της έδρα. Ανετα διπλό στην καλή Κλουζ 90-98 εντός (παρά το 15-8 στο 5'). Στη λίγκα 102-98 στην Τουρκ. Στο 1-0. Η Βενέτσια είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες στην Ιταλία. Στόχος η πρόκριση. Κακή ήττα 81-85 (29-20,70-79,79-81 στο 38')από τον Άρη. Στο 0-1.Στην Ιταλία μόλις 82-75 εντός την Κρεμόνα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Παιχνιδι με φαβορί σαφώς την γηπεδούχο και καθαρά. Και για 8-10π. Στο -8 άσος


ΑΡΗΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Ο Αρης με νέο γκρουπ επενδυτών μπαίνει σε μια νέα φάση αυξάνοντας το μπάτζετ στα 2,5 εκ και θέλει να προχωρήσει εδώ. Δύναμη η έδρα. Μεγάλο διπλό στην Βενετία 81-85 (29-20,70-79,79-81 στο 38'). Στο 1-0. Στην Ελλάδα σοκ 91-79 στην Καρδίτσα. Το Αμβούργο στις κλασικές μεσαίες ομάδες της Γερμανίας που δεν περιμένει πολλά καθότι σοφτ και του όβερ. Λογικά ήττα 85-100(50-53ημ) από την Χάποελ Ιερ εντός. Στο 0-1. Στη λίγκα ήττα 06-79 στην Μπάγερν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Παιχνίδι με φαβορί τον Άρη σαφώς και 8-10π. Στο -8 άσος

ΧΕΜΝΙΤΖ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ
Μικρή αλλά ανερχόμενη ομάδα στην Γερμανία η Χέμνιτζ. Ηττα στη παράταση στην Ελλάδα από Πανιώνιο σε ματς με τρομερές διακυμάνσεις με 14τρ(30-13 στο 10΄,53-66 στο 29΄,77-73 στο 39''!). Στο 0-1. Στη λίγκα νίκη 90-83 στην Χαιλδεμβέργη. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι μια έμπειρη πια αλλά μικρή ομάδα. Ποντάρει στην έδρα της για καλή πορεία. Τρομερή αρχή με μπαμ 85-79 35-43ημ) εντός με την Μπεσίκτας! Στο 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Παιχνίδι ενδιαφέρον αλλά προβάδισμα η έδρα απλά. Στο 1.70 άσος

ΜΠΟΥΡΓΚ-ΤΟΥΡΚ
Η Μπουργκ είναι στις νέες δυνάμεις στην Γαλλία. Ποντάρει στην δυνατή της έδρα για την τετράδα εδώ. Τρομερό διπλό στο μέτριο Τρέντο με 48-79 στην πρεμιέρα. Στο 1-0. Στη Γαλλία νίκη 80-88 στο Νανσί Κλασική μεσαία ομάδα η Τουρκ με στόχο τα πλέι οφ στην Τουρκία. Αν και έδειχνε ενισχυμένη κακή αρχή και δίκαια ήττα σοκ από την Ουλμ εντός 93-96 με -11 στο 36' και πρόβλημα στην άμυνα. Στο 0-1.Στη λίγκα 98-102 από Μπασαχεσίρ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Παιχνίδι ντέρμπι και ανοιχτό. Στο 1.40 και -5 όχι


ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΤΡΕΝΤΟ
Η έμπειρη Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο έφτασε τελικό πέρσι στην Αδριατική λίγκα! Στόχος η πρόκριση και η τετράδα.Καλή έδρα. Περίπατος στο Λονδίνο 59-86 (25-46ημ). Στο 1-0. Η Τρέντο έκανε τρομερή χρονιά πέρσι στην Ιταλία και πήρε το κύπελλο! Αλλά έφυγαν όλοι! Χειρότερο από πέρσι και παραδοσιακά εδώ απογοητευτικό, Κάκιστη εμφάνιση και 48-79 από Μπουργκ εντός με 4/27τρ. Στο 0-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Ματς εύκολο για την γηπεδούχο και πάνω κάτω 10π. Στο -7 άσος

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ
Έμπειρη ομάδα η Χάποελ Ιερουσαλήμ που παίζει όμως λόγω πολέμου στην Σερβία. Πολλοί Αμερικανοί, στόχος η πρόκριση,ομάδα του όβερ. Άνετα 85-100 διπλό στο μέτριο Αμβούργο, Στο 1-0. Η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λουμπλιάνας του Νίκου Χουγκάζ είναι μια έμπειρη ομάδα χωρίς πολλά χρήματα όμως. Στόχος η πρόκριση. Καλή εμφάνιση και περίπατος στην ουσία 76-69 την Μανρέσα εντός (48-27 στο 23',69-64). Στο 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Καλό ματς για σκορ και λίγο έδρα. Και για όβερ. Στο 1.40 και -6 όχι.

ΜΑΝΡΕΣΑ-ΣΛΑΣΚ
. Η ισπανική μεσάια Μανρέσα πρωτάρα εδώ ερχόμενη από το Τσάμπιονς Λιγκ που έχει καλες παρουσίες, θέλει να προχωρήσει Κακή εμφάνιση και ήττα καθαρά στην Λουμπλιάνα από Τσεντεβίτα 76-69 (48-27 στο 23',69-64). Στο 0-1.Στη λίγκα ήττα 104-93 στην Τενερίφη. Η Σλασκ από την Πολωνία μια κλασική αδύνατη ομάδα που συνηθίζει ουραγός και δεν έχει σχέση με παλιά. Αλλα άρχισε καλά με καθαρή νίκη εντός με την Νεπτούνας με 95-85. Στο 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Ματς εύκολο για την γηπεδούχο και 10-15π. Στο -12 άσος

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr