Ποδόσφαιρο

Α' Ισπανίας: Η ανάγκη δίνει νίκες στην Πριμέρα

Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 - 09:01

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 34η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και βλέπουμε τις ομάδες που «καίγονται» για τους βαθμούς να κερδίζουν.

Α' Ισπανίας: Η ανάγκη δίνει νίκες στην Πριμέρα

ΕΛΤΣΕ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Σπουδαίο «διπλό» για την Έλτσε επί της Μπέτις (0-1). Ένα «διπλό» που τη φέρνει μία ανάσα από την παραμονή. Τέταρτο NG στα έξι τελευταία παιχνίδια. Τρία over 2.5 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς. Ψάχνει για πρώτη φορά φέτος τρίτη σερί νίκη. Εξέτισε ο μέσος Μασκαρέγ. Ίσως γυρίσουν οι επιθετικοί Καρίγιο, Μπογιέ. Πρόβλημα και με τους αμυντικούς Βερδού, Ρόκο που είναι αμφίβολοι.
Από ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται η Οσασούνα (1-3). Πέμπτο over 2.5 γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, τα τέσσερα ήταν over 3.5 γκολ. Τέταρτο GG στα πέντε τελευταία ματς. Εξέτισε ο μέσος Τορό. Επιστρέφουν και οι αμυντικοί Χουάν Κρουθ, Αρέσο και ο φορ Κίκε Γαρθία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Έλτσε χρειάζεται περισσότερο τη νίκη και μπορεί να την πάρει. Βλέπουμε και GG.

ΓΡΑΝΑΔΑ-ΘΕΛΤΑ
Στη ζώνη του υποβιβασμού υποχώρησε η Γρανάδα παρά το βαθμό που πήρε στην έδρα της Ατλέτικο (0-0), στο ντεμπούτο του Αΐτορ Καράνκα στον πάγκο. Πέντε GG και over 3.5 γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια. Έχει μόνο μία νίκη εδώ και 15 αγωνιστικές. Εξέτισε ο ο Χερμάν (αμ.), αλλά έχει έξι απουσίες και έξι ερωτηματικά! Χάνουν τα υπόλοιπα ματς Ραούλ Τορέντε, Νέβα (αμυντικοί), Ροτσίνα (μέσος). Εκτός και οι τιμωρημένοι αμυντικοί Κίνι, Ντουάρτε, Βίκτορ Ντίαθ. Πρόλαβαν Μολίνα (επ.), Αρίας (αμ.), Γκοναλόν (χαφ).
Από ήττα από τη Χετάφε προέρχεται η Θέλτα (0-2), η οποία έχει ως μοναδικό στόχο πλέον να «σφραγίσει» και μαθηματικά την παραμονή της. Το βασικό πρόβλημα παραμένει η δυστοκία: δεν έχει σκοράρει στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια. Όγδοο NG και ένατο under 2.5 γκολ στα έντεκα τελευταία ματς. Δύο απουσίες λόγω τιμωρίας: Μουρίγιο (αμ.), Σολάρι (μέσος). Σταθερά εκτός ο αρχηγός Ούγκο Μάγιο (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Καίγεται» για τη νίκη η Γρανάδα και μπορεί να την πάρει απέναντι στη Θέλτα, ίσως και χωρίς να δεχτεί γκολ (ΝG).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Στη Βαρκελώνη έβαλε τις βάσεις για την παραμονή της στην Πριμέρα η Ράγιο Βαγιεκάνο, αφού μετά το «διπλό» επί της Εσπανιόλ ήρθε κι αυτό επί της Μπαρτσελόνα (0-1). Τρίτο σερί NG και under 1.5 γκολ. Τέταρτο σερί under 2.5 γκολ, συνολικά όγδοο στα εννέα τελευταία ματς. Τιμωρημένος ο Μπαλιού (αμ.), αμφίβολο αν θα επιστρέψει ο Σάβελιτς (αμ.), πρόβλημα και με τον Όσκαρ Βαλεντίν (μέσος).
Η ήττα από την Μπαρτσελόνα (0-1) απομάκρυνε τη Σοσιεδάδ από την τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πάλι εμφάνισε πρόβλημα στο γκολ στο γήπεδό της: έχει πετύχει μόνο 12 γκολ σε 17 ματς εντός και έχει τη χειρότερη επίθεση εντός! Δωδέκατο under 2.5 γκολ στα 15 τελευταία ματς και δωδέκατο NG στα 14 τελευταία παιχνίδια. Τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του εκτίει ο μεσοεπιθετικός Νταβίδ Σίλβα. Παραμένουν εκτός οι εξτρέμ Ογιαρθάμπαλ, Μπαρενετσέα, ο αμυντικός Μονρεάλ και ο φορ Κάρλος Φερνάντεθ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο ήρεμη μετά τις τελευταίες νίκες της η Βαγιεκάνο, πιο επιτακτική η νίκη για τη Σοσιεδάδ και βλέπουμε να κάνει το «διπλό».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Από ήττα από τη Βαγιεκάνο προέρχεται η Μπαρτσελόνα (0-1). Τέταρτο NG και under 1.5 γκολ στα πέντε τελευταία ματς, έβδομο NG στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Έχει πέντε διαδοχικά NG στο σπίτι της, τα τρία τελευταία και under 1.5 γκολ. Επιστρέφει μετά από ένα τρίμηνο ο Ανσού Φατί (επ.). Ξανά εκτός οι αμυντικοί Ουμτιτί, Ρομπέρτο, Ντεστ και ο μέσος Πέδρι.
Από νίκη επί της Αλαβές προέρχεται η Μαγιόρκα (2-1). Επτά NG στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Η Μαγιόρκα δεν έχει σκοράρει στα έξι από τα εννέα τελευταία παιχνίδια. Τιμωρημένος ο φορ Μουρίκι, ψάχνει επιθετικό ο κόουτς Αγκίρε. Αμφίβολοι Ζάουμε Κόστα (α,.), Άματ (επ.). Παραμένουν εκτός Σέντλαρ (αμ.), Γκριφ (τερμ.), Γκαλαρέτα (μέσος). Χωρίς νίκη στο «Καμπ Νόου» από το 2008.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβλέπουμε «καθαρή» νίκη της Μπαρτσελόνα με ΝG.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr