Ποδόσφαιρο

Α' Ισπανίας: Η ώρα των Βάσκων

Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 - 10:38

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η 35η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ψάχνει μία ακόμη νίκη κόντρα στη Βαλένθια.

Α' Ισπανίας: Η ώρα των Βάσκων

ΜΑΓΙΟΡΚΑ-ΓΡΑΝΑΔΑ
Στο βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η Μαγιόρκα μετά και την ήττα από την Μπαρτσελόνα (2-1). Πέντε NG στα επτά τελευταία παιχνίδια. Δεν έχει σκοράρει στα έξι από τα δέκα τελευταία παιχνίδια. Sold out στον «τελικό» με τη Γρανάδα! Εξέτισε ο φορ Μουρίκι. Επιστρέφει στον πάγκο και ο κόουτς Χαβιέρ Αγκίρε από τιμωρία. Αμφίβολοι Ζάουμε Κόστα (α,.), Άματ (επ.). Παραμένουν εκτός Σέντλαρ (αμ.), Γκριφ (τερμ.), Γκαλαρέτα (μέσος).
Στις καθυστερήσεις έσωσε το βαθμό απέναντι στη Θέλτα η Γρανάδα (1-1 εντός), η οποία είναι στο βαθμό από τη σωτήρια 17η θέση. Με δύο ισοπαλίες έχει ξεκινήσει στον πάγκο της ο Αΐτορ Καράνκα. Έκτο GG στα οχτώ τελευταία παιχνίδια, τέσσερα over 3.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς. Έχει μόνο μία νίκη εδώ και 16 αγωνιστικές. Εξέτισαν οι αμυντικοί Κίνι, Ντουάρτε, Βίκτορ Ντίαθ. Χάνουν τα υπόλοιπα ματς Ραούλ Τορέντε, Νέβα (αμυντικοί), Ροτσίνα (μέσος).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο κόσμος δεν παίζει μπάλα και ίσως να μην σπρώξει τη Μαγιόρκα στη νίκη. Βλέπουμε πιο πιθανή την ισοπαλία με γκολ (GG).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Στο βαθμό από την έβδομη θέση που οδηγεί πλέον στην Ευρώπη έφτασε η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη νίκη επί της Ατλέτικο (2-0). Πέμπτο under 2.5 γκολ και τέσσερα GG στα έξι τελευταία παιχνίδια. Ερωτηματικό αν θα γυρίσουν οι επιθετικοί Σανθέτ, Βιγιαλίμπρε. Έτοιμα τα αδέρφια Γουίλιαμς που αποκόμισαν πρόβλημα στο ματς με την Ατλέτικο.
Μετά την απώλεια του Κυπέλλου από την Μπέτις η Βαλένθια «άδειασε» ψυχολογικά, αφού ξέμεινε από κίνητρα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Προέρχεται από ισοπαλία με τη Λεβάντε (1-1 εντός), χωρίς νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές. Έβδομο under 2.5 γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια, τρίτο GG στα πέντε τελευταία ματς. Εξέτισε ο μέσος Μορίμπα, αλλά είναι τιμωρημένος ο πλάγιος μπακ Γκαγιά. Αμφίβολος ο αμυντικός Λάτο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Μπιλμπάο που χρειάζεται το τρίποντο απέναντι σε μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα.

ΘΕΛΤΑ-ΑΛΑΒΕΣ
Η Θέλτα έχει ουσιαστικά σωθεί, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει βαθμό στη Γρανάδα (1-1). Δεν έχει σκοράρει, πάντως, στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια. Δέκατο under 2.5 γκολ στα δώδεκα τελευταία ματς. Εξέτισαν Μουρίγιο (αμ.), Σολάρι (μέσος). Εκτός ομάδας ο Σάντι Μίνα (φορ) μετά την τετραετή φυλάκισή του για σεξουαλική παρενόχληση. Σταθερά εκτός ο αρχηγός Ούγκο Μάγιο (αμ.). Αμφίβολος ο Αραούχο (αμ.).
-Η Θέλτα έχει 4 νίκες στα πέντε τελευταία ματς με Αλαβές στο «Μπαλαΐδος».
Η Αλαβές εκμεταλλεύτηκε την κούραση και το γεγονός ότι η Βιγιαρεάλ είχε το μυαλό στη Λίβερπουλ και την κέρδισε (2-1). Μόλις τρίτη νίκη εδώ και 22 αγωνιστικές. Τέταρτο GG και over 2.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς. Τιμωρημένοι Ντουάρτε (αμ.) και Εσκαλάντε (χαφ). Αμφίβολοι Γκουϊντέτι (επ.), Χάβι Λόπεθ (αμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλαβές χρειάζεται τη νίκη και μπορεί να την πάρει απέναντι στη Θέλτα που αναστατώθηκε με τον Σάντι Μίνα...

ΚΑΝΤΙΘ-ΕΛΤΣΕ
Στο βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού η Κάντιθ μετά την ισοπαλία στη Σεβίλλη (1-1). Τέταρτο under 1.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς, τρίτο GG στα 4 τελευταία παιχνίδια. Ο μέσος Αλκάραθ κάνει αγώνα δρόμου να επιστρέψει, αλλά φαντάζει δύσκολο. Παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Καρθελέν, Αρογιάν και ο φορ Αντόνε.
Η ισοπαλία με την Οσασούνα έφερε την Έλτσε πιο κοντά στην παραμονή (1-1). Πανηγύρισε το βαθμό σαν να σώθηκε, αν και μαθηματικά δεν έχει σωθεί. Ούτε αυτή τη φορά ήρθε η τρίτη σερί νίκη για την Έλτσε. Τρία GG και over 2.5 γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Εκτός Μπογιέ (φορ), Βερδού, Ολάσα, Ρόκο (αμυντικοί).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ποντάρουμε στην έδρα της Κάντιθ. Μπορεί να κερδίσει με ΝG.

ΜΠΕΤΙΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Από ισοπαλία με τη Χετάφε στη Μαδρίτη προέρχεται η Μπέτις (0-0). Το βασικό πρόβλημα είναι στο σκοράρισμα, αφού έχει μείνει άσφαιρη στα τρία τελευταία ματς. Πέμπτο under 2.5 γκολ και NG στα επτά τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο χαφ Ακουόκου. Αποθεραπεύτηκαν Μπάρτρα (αμ.), Καρβάλιο (χαφ). Σταθερά εκτός Μοντόγια (αμ.), Καμαράσα (χαφ).
Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα, η οποία επιβλήθηκε της Μαγιόρκα (2-1). Τέσσερα NG και under 1.5 γκολ στα έξι τελευταία ματς, επτά NG στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Ξεπέρασαν τον κορονοιό Μινγκέθα (αμ.), Μπρέιθγουειτ (φορ). Εκτός λόγω ίωσης ο Τερ Στέγκεν (τερμ.). Τραυματίστηκε ο στόπερ Πικέ. Ξανά εκτός οι αμυντικοί Ρομπέρτο, Ντεστ και οι μέσοι Πέδρι, Νίκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, θα επιλέξουμε την ισοπαλία με GG. Δεν αποκλείουμε και το over 3.5 γκολ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr