Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Ολοκληρώνονται και τα πλέι άουτ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 - 02:52

Τελευταία αγωνιστική για τις ομάδες 7-12 στην κατάταξη, ήδη έχει υποβιβαστεί η Νταντί ενώ η Σεντ Τζόνστον θα συμμετάσχει στα πλέι άουτ (όπου αντιμετωπίζει την Ινβερνές).

Πρέμιερ Σκωτίας: Ολοκληρώνονται και τα πλέι άουτ

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ-ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ
Η Αμπερντίν έχασε από τη Σεντ Τζόνστον (1-0) εκτός έδρας και συνεχίζει την κακή πορεία της, έχοντας μόνο μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Ευτυχώς όμως για την ομάδα του Τζιμ Γκούντγουιν, πλέον έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την απ' ευθείας παραμονή. Εντός έδρας είναι κάπως καλύτερη με δύο ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια και τρεις στα τελευταία 11. Εκτός οι μπακ Ντέβλιν, Ράμσεϊ, οι μέσος Κένεντι, ΜακΚρόρι και ο αρχισκόρερ Ραμίρες, αμφίβολος ο μέσος Χέις.
Η Σεντ Μίρεν έμεινε στο 0-0 με τη Λίβινγκστον εντός έδρας μεσοβδόμαδα αλλά δεν έχει άγχος καθώς με αήττητο τριών αγωνιστικών έχει εξασφαλίσει πλέον και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Όλες οι φετινές νίκες της ομάδας του Στίβεν Ρόμπινσον στο πρωτάθλημα εκτός από την προηγούμενη είναι με ένα τέρμα διαφορά, όπως και όλα τα φετινά της διπλά, με αγαπημένο μάλιστα σκορ το 0-1. Εκτός ο μπακ Νταν, ο μέσος Ρόναν και ο εξτρέμ Τζόουνς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν.. προλαβαίνει να πέσει η ντεφορμέ Αμπερντίν, χωρίς άγχος και η Σεντ Μίρεν, μόνο ένα.. κλικ στην έδρα.

ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ-ΝΤΑΝΤΙ
Η Λίβινγκστον πήρε 0-0 με τη Σεντ Μίρεν και με αήττητο πέντε αγώνων (τρεις ισοπαλίες, οι δύο σερί), την κερδίζει στην μάχη γοήτρου για την έβδομη θέση. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ εντός έχει χάσει ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια και αυτό από τη Σέλτικ, ενώ έχει σκοράρει και στα τελευταία 11 ως γηπεδούχος. Ο Κάλουμ Χέντρι έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία με Λίβινγκστον. Εκτός οι μπακ Παρκς, Πένραϊς, αμφίβολος ο αρχισκόρερ Αντερσον.
Η Νταντί κέρδισε τη Χιμπέρνιαν εντός έδρας (3-1) και επέστρεψε στις νίκες μετά από 11 αγωνιστικές όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τη σώσει από τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του Μαρκ ΜακΓκι έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 12 εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ δέχεται γκολ σε εννέα συνεχόμενα ματς ανεξαρτήτως έδρας, με μία ανέπαφη εστία σε 14. Aμφίβολος ο τερματοφύλακας Λεγκζντίνς και ο μπακ Άσκροφτ, εκτός ο επιθετικός Σέρινταν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οριστικά έβδομη η Λίβινγκστον, είναι σαφώς ανώτερη της Νταντί που υποβιβάστηκε, στο 1.90 στέκεται ο άσος.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ-ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ
Η Χιμπέρνιαν δεν έχει νίκη τρεις αγωνιστικές με ένα τρίποντο σε δέκα, όμως πλέον έχει σωθεί οριστικά και είναι αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του υπηρεσιακού Ντέιβιντ Γκρέι έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία επτά εντός έδρας παιχνίδια της, αλλά τα πέντε από αυτά ήταν ισόπαλα και under. Εκτός οι επιθετικοί Νίσμπετ, Ντόιτζ, ο μπακ-αρχηγός Χάνλον και οι μέσοι Άλαν, ΜακΓκένις, αμφίβολος ο εξτρέμ Ράιτ και ο μπακ-χαφ Κάντεν.
Kαι τώρα πλέι άουτ-Η Σεντ Τζόνστον κέρδισε την Αμπερντίν (1-0) και θα τερματίσει οριστικά στην προτελευταία θέση, διεκδικώντας την παραμονή μέσω πλέι-άουτ, οπότε η αγωνία της παρατείνεται. Η ομάδα του Κάλουμ Ντέιβιντσον δεν έχει νίκη σε επτά σερί εκτός έδρας παιχνίδια (τέσσερις ισοπαλίες) με ένα διπλό στα τελευταία δώδεκα. Μόνο μία φορά σε όλη τη φετινή σεζόν έχει πετύχει πάνω απο ένα γκολ ως φιλοξενούμενη στο πρωτάθλημα. Εκτός οι μέσοι Μπράισον, Γουόδερσπον, Γκάλαχερ και ο επιθετικός Κέιν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην Χιμπέρνιαν έχουν το μυαλό στις διακοπές, ενώ στην Σεντ Τζόνστον στην.. Ινβερνές που ακολουθεί στα μπαράζ παραμονής/ανόδου. Καλύτερη ομάδα οι γηπεδούχοι, όμως σε αδιάφορο ματς δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr