Ποδόσφαιρο

League 1: Εναρξη με Σέφιλντ Γουένσντεϊ!

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 01:11

Οι άσοι των Ιπσουιτς και Σέφιλντ Γουένσντεϊ έχουν πάρει ήδη… παιχνίδι στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

League 1: Εναρξη με Σέφιλντ Γουένσντεϊ!

Με ξεκάθαρα φαβορί ξεκινά το μονίμως συναρπαστικό πρωτάθλημα της Λιγκ 1. Οι ιστορικές Ιπσουιτς και Σέφιλντ Γουένσντεϊ έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο σύμφωνα και με τις στοιχηματικές εταιρείες, ενώ τρίτο φαβορί για την πρώτη θέση προσφέρεται η Ντέρμπι Κάουντι που υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ – ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ


Η Μπρίστολ Ρόβερς είχε μια εξαιρετική πορεία πέρυσι στην Λιγκ 2 καθώς εξασφάλισε την απευθείας άνοδο. Ο Τζόι Μπάρτον κέρδισε… πόντους και συνεχίζει στον πάγκο αν και φέτος θα έχει πιο απαιτητικό έργο. Αποτελεί πάντως μια ομάδα με εμπειρία, που μπορεί γρήγορα να αποφύγει τα… χαμηλά και να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω.

Η Φόρεστ Γκριν πραγματοποίησε μια άκρως ανταγωνιστική σεζόν πέρυσι καθώς κατέκτησε τον τίτλο στην Λιγκ 2. Έκτοτε, πάντως πολλά άλλαξαν με σημαντικότερη την αποχώρηση του εξαιρετικού Ρομπ Εντουαρντς που συνεχίζει την καριέρα του στην Γουότφορντ. Αντικαταστάθηκε από τον άπειρο Ιαν Μπερτσναλ και σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας αποτελεί ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι νεοφώτιστων αν και οι δύο ομάδες ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία καθώς οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε αλλαγή τεχνικού. «Παίζεται» ο άσος στο 2.27.


ΚΈΜΠΡΙΤΖ – ΜΚ ΝΤΟΝΣ


Η Κέμπριτζ πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία πέρυσι τηρουμένων των αναλογιών, καθώς εξασφάλισε με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή ούσα μάλιστα νεοφώτιστη. Ξεκινά και φέτος με απόλυτο στόχο την παραμονή ποντάροντας στον εξαιρετικό τεχνικό Μαρκ Μπόνερ που την έχει ανεβάσει επίπεδο και βρίσκει λύσεις σε ένα φτωχό ρόστερ!

Η Μίλτον Κέινς Ντονς «φλέρταρε» πέρυσι με την απευθείας άνοδο, αλλά δεν… πρόλαβε μια θέση στην πρώτη τριάδα και έδειξε απογοητευμένη στα πλέι οφ όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Η περυσινή εξαιρετική πάντως πορεία άνοιξε την… όρεξη και ξεκινά την φετινή σεζόν με ανάλογους υψηλούς στόχους. «Ανοίχτηκε» στο μεταγραφικό παζάρι και«γέμισε» το ρόστερ της σε κάθε γραμμή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κέμπριτζ θα χρειαστεί να… ιδρώσει για την παραμονή φέτος σύμφωνα με τον Τύπο ενώ η ΜΚ Ντονς θα διεκδικήσει την άνοδο. Το διπλό προσφέρεται «χαμηλά» (1.85) πάντως για πρεμιέρα.


ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ


Η Τσέλτεναμ παρουσιάστηκε ανταγωνιστική πέρυσι καθώς παρότι νεοφώτιστη, δεν… κρύφτηκε και εν τέλει εξασφάλισε την παραμονή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ξεκινά και φέτος με ανάλογους στόχους αλλά και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας καθώς αποχώρησε ο επιτυχημένος Μάικλ Νταφ που συνεχίζει στη Μπάρνσλι. Μεταγραφικά πάντως βγηκε κερδισμένη. Θετική εικόνα στα φιλικά, ηττήθηκε μόνο από ομάδες της Τσάμπιονσιπ.

Η Πιτερμπορο δυσκολεύτηκε πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ ούσα νεοφώτιστη, επέδειξε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της και μοιραία δεν απέφυγε τον υποβιβασμό. Ξεκινά την σεζόν με στόχο τα πλέι οφ, διαθέτοντας την εμπειρία που απαιτείται έχοντας άλλωστε στην άκρη του πάγκου τον Γκραντ ΜακΚαν, στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα.. Είχε εξαιρετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας (3-0-1), δείχνοντας και πάλι επιθετικές αρετές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα δύσκολα ματς της πρεμιέρας καθώς και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές προπονητών. Το λογικό αμφίτερμα, προσφέρεται σε «διαβασμένη» (1.65) τιμή.


ΝΤΕΡΜΠΙ – ΟΞΦΟΡΝΤ


Η Ντέρμπι ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από σοβαρό οικονομικά προβλήματα, τιμωρήθηκε με αφαιρεση βαθμών και υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ. Ο Γουέιν Ρούνι αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον άπειρο Λιαμ Ροσίνιορ ενώ προχώρησε σε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Τύπος της χώρας θεωρεί πάντως πως διαθέτει την ποιότητα να διεκδικήσει άμεσα την επιστροφή της.

Η Οξφορντ φλέρταρε πέρυσι με τον υπερβατικό στόχο του πλασαρίσματος στην πρώτη εξάδα, αλλά στο φινάλε της σεζόν έμεινε από δυνάμεις. Η 8η θέση κριθηκε επιτυχία και επιβεβαίωσε την σταδιακή άνοδο των τελευταίων ετών παρότι δεν… γεμίζει στο μάτι. Οι θετικές πορείες πιστώνονται στον έμπειρο Καρλ Ρόμπινσον που συνεχίζει στον πάγκο.Προβλημάτισε πάντως στα φιλικά, καθώς έκλεισε την προετοιμασία με τρεις κολλητές ήττες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Ντέρμπι έχει το… όνομα αλλά όχι την χάρη! Θα… κρατήσουμε το γκολ/γκολ στο 1.70 και θα περιμένουμε το live.


ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΜΠΟΛΤΟΝ


Χαμένη στην μετριότητα ήταν πέρυσι η Ιπσουιτς που περιορίστηκε σε μια θέση στα μέσα της βαθμολογίας. Ο Κιραν Μακένα που ανέλαβε πέρυσι μεσούσης της περιόδου έπεισε πάντως την διοίκηση και συνεχίζει χωρίς να κρύβει τους υψηλούς στόχους. Απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικές επιλογές, ενώ έίχε θετική πορεία στα περισσότερα φιλικά.

Η Μπόλτον παρουσιάστηκε ανταγωνιστική πέρυσι αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοση της και μοιραία έμεινε νωρίς εκτός μάχης για το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Ξεκινα τη νεα σεζον με συγκρατημενη αισιοδοξία, επιμένοντας στον Ιαν Οβατ στον πάγκο. Έχει πραγματοποιήσει μόλις τρεις προσθήκες, με τον πιτσιρικά μπακ Μπράντλει (δανεικός από Λίβερπουλ) να ξεχωρίζει και τις τελευταίες ημέρες… τρέχει για να καλύψει τα κενά.

EKTIMHΣΗ: Από τα ντέρμπι της ημέρας καθώς και οι δύο ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν φέτος την άνοδο. Προσπερνάμε τον άσο στο 1.90 και κρατάμε το αμφίτερμα (1.80).


ΠΛΙΜΟΥΘ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ


Η Πλίμουθ είχε μια θετική πορεία πέρυσι καθώς κόντρα στα προγνωστικά φλέρταρε με μια θέση στην πρώτη εξάδα. Ο Στιβεν Σουμάχερ αποτέλεσε πέρυσι προσωρινή λύση αλλά οι εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν, τον… μονιμοποίησαν. Αυξημένες πάντως οι φετινές απαιτήσεις, δείχνει πως διαθέτει το ρόστερ να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω.

Η Μπάρνσλι δεν έπεισε πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ, από νωρίς πέταξε λευκή πετσέτα και παρά την αλλαγή τεχνικού, δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση. Ο υποβιβασμός έφερε αλλαγές και ο ικανός Μαικλ Νταφ ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός. Αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά της κατηγορίας, θα χρειαστεί πάντως χρόνο… προσαρμογής. Διαθέτει ρόστερ με ποιότητα και βάθος, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα από τα ντέρμπι της ημέρας καθώς και οι δύο ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν την άνοδο. Ρισκάρουμε με over στο 1.98.


ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ


Η Πόρτ Βέιλ πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις της περυσινής σεζόν, καθώς κατάφερε μέσω των πλέι οφ να εξασφαλίσει την άνοδο στην κατηγορία. Ο Ντάρελ Κλαρκ πιστώθηκε την επιτυχία και συνεχίζει στον πάγκο, αν και φέτος οι απαιτήσεις φαντάζουν υψηλότερες. Περιορισμένες αλλά «έξυπνες» οι προσθήκες των έμπειρων στην κατηγορία Οχο και Μάσεϊ που θα βοηθήσουν ένα μάλλον νεανικό και χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις, ρόστερ.


Η Φλίτγουντ τα… χρειάστηκε πέρυσι, για να αποφύγει εν τέλει τον υποβιβασμό στην διαφορά τερμάτων. Ο υπηρεσιακός Κρέινεϊ επέστρεψε στην ομάδα νέων και τα… κλειδιά του μαγαζιού πήρε ο άλλοτε αρχηγός της Σέλτικ, Σκοτ Μπράουν που θα βρεθεί για πρώτη φορά σε πάγκο ως πρώτος τεχνικός. Θα έχει αρκετή δσυλειά μπροστά του…Είχε θετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Θα θέλαμε ψηλότερα τον άσο, «διαβασμένο» το under (1.70).


ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΤ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ


Η Σεφιλντ Γουένσντεϊ έφθασε πέρυσι στην πηγή αλλά στα πλέι οφ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την μεγάλη επιστροφή. Ξεκινά και φέτος ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, με την διοίκηση να επιμένει στον Ντάρεν Μουρ. Προχώρησε σε αρκετές και το ρόστερ της φαντάζει ισορροπημένο. Επέλεξε να δώσει φιλικά με ομάδες μεγαλύτερου… βεληνεκούς.

Η Πόρτσμουθ είχε έναν ανταγωνιστικό πρώτο γύρο πέρυσι, αλλά σταδιακά έμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να βρει θέση στην πρώτη εξάδα. Ξεκινά φέτος με υψηλούς στόχους, διαθέτοντας άλλωστε βαριά φανέλα και ικανή διοίκηση. Το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα αποτελεί το μίνιμουμ των στόχων της. Έίχε θετική εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας όπου ηττήθηκε μόνο από την «μεγάλη» Κόβεντρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποκαλυπτήρια για δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος. Ο άσος έχει πάρει παιχνίδι και το 1.75 κρίνεται οριακά αποδεκτός.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr