Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Ελβετία-Καμερούν, “λεπτές” ισορροπίες

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 09:11

Το σετ αδικεί τους φιλοξενούμενους καθώς η αναμέτρηση φαντάζει οριακή και δύσκολα θα ξεφύγει στο σκορ.

Μουντιάλ 2022: Ελβετία-Καμερούν, “λεπτές” ισορροπίες

Προγνωστικά στοιχήματος, livescores, στατιστικά και εκτιμήσεις για την αναμέτρηση Ελβετία - Καμερούν στο Μουντιάλ 2022.

Στην Αλ Γουάκρα

12:00, ANT1

7ος Ομιλος

Το Καμερούν μετρά επτά σερί ήττες σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ελβετία

Η Ελβετία διατηρήθηκε αήττητη σε προκριματικό όμιλο με αντίπαλο την Ιταλία (αποδείχθηκε ικανή και τυχερή), πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για 5η διαδοχική διοργάνωση και ενώ στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες έπαιξε στους «16». Από πέρυσι στον πάγκο ο Μουράτ Γιακίν, έχει προσδώσει ταχύτητα και «πονηριά» στους διεθνείς του, οι οποίοι στο Euro το καλοκαίρι του 2021 αποκλείστηκαν από την Ισπανία στα πέναλτι και ενώ στους «16» είχαν αφήσει εκτός της Γαλλία.

Στην πρόσφατη Λίγκα Εθνών ξεκίνησαν με τρεις ήττες, αλλά τελείωσαν τον όμιλο με ισάριθμες νίκες επί των Πορτογαλίας, Ισπανίας και Τσεχίας, δείχνοντας ότι οι δυνατότητες δεν λείπουν. Προβλημάτισε στο τελευταίο φιλικό όπου ηττήθηκε απο την Γκάνα (2-0) με τον Γιακίν να πειραματίζεται πάντως τοσο στην διάταξη όσο και και στα πρόσωπα.

Πανέτοιμη
Χωρίς νέα προβλήματα συγκριτικά με τις αρχικές κλήσεις. Έτοιμοι οι ηγετικοί Ζόμερ (τ. 77 συμ.), και Σατσίρι (μ. 109/26) που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Αντιθέτως, αποκλείστηκε απο την αποστολή ο βασικός Τσούμπερ (μ. 51/10), ενώ δεν κλήθηκαν οι Μπαμπού (α. 22/0) και Ίτεν (ε. 7/4).

Πιθανή σύνθεση: Σόμερ – Ροντρίγκεζ, Ακανζί, Ελβέντι, Βίντμερ – Τζάκα, Φρόιλερ – Σακίρι, Σόου, Βάρκας – Εμπολό

Καμερούν

Το Καμερούν εξασφάλισε την παρουσία του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις (στα προημιτελικά του 1990, ουδέποτε πριν ή μετά πέρασε τον όμιλο) με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο. Στα διπλά πλέι οφ πρόκρισης στην Αφρική έχασε 1-0 εντός από την Αλγερία, επικράτησε με το ίδιο σκορ εκτός, στο 118’ δέχθηκε το 1-1, αλλά στο 124’ βρήκε το λυτρωτικό 2-1 εν μέσω… τρέλας.

Τα «αδάμαστα λιοντάρια» έφτασαν ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τον Φεβρουάριο, αρκέστηκαν στην 3η θέση, με τον Ρίγκομπερτ Σονγκ να αναλαμβάνει το πόστο του εκλέκτορα μετά τη διοργάνωση, με περίεργες διαδικασίες. Έχει ξεπεράσειμόλις μια φορά τον… σκόπελο της φάση των ομίλων (1990) σε οκτώ παρουσίες. Στα τελευταία τέσσερα φιλικά προβλημάτισε (0-2-2), την προηγούμενη Παρασκευή αναδείχτηκε ισόπαλο με τον Παναμά (1-1).

Εκτός ο Εντσαμ
Με 4-4-2 ο Σονγκ και τους Αμπουμπακάρ και Τσούπο Μότινγκ στην γραμμή κρούσης. Τέθηκε νοκ άουτ ο αναπληρωματικός μέσος Εντσαμ που λογικά θα επιστρέψει στην 2η αγωνιστική. Υπήρξε γκρίνια στις αρχικές κλήσεις, όπου αποκλείστηκαν ανάμεσα σε άλλους οι Εντζιέ (ε. 42/10), Μπαοκέν (ε. 22/4), Τζουμ (μ. 28/0), Μαντζέκ (μ. 51/0), Ενγκαντό-Ενγκατζί (α. 53/4), Ογιόνγκο (α. 51/2), Μουκουντί (α. 11/0).

Πιθανή σύνθεση:Ονανά – Φάι, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό – Χονγκλά, Ανγκισά, Γκουέτ, Εκαμπί – Αμπουμπακάρ, Τσούπο Μότινγκ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.78 3.4 4.85 1.65 2.2 1.22 4.15 2 1.72 1.18 1.3 2.02
Ελβετία - Καμερούν / Εκτίμηση

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και το σετ θα μπορούσε να ειναι πιο ισορροπημένο καθώς η Ελβετία δεν αποτελεί υπόδειγμα… αξιοπιστίας. Και οι δύο ομάδες τρέφουν ελπίδες διάκρισης σε ένα μοιρασμένο όμιλο, πέραν βέβαια της Βραζιλίας και περιμένουμε να αποφύγουν τα… ρίσκα. Το σκορ δύσκολα θα… ξεφύγει και μοιραία το under προσφέρεται σε “διαβασμένη” τιμή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr