Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ολλανδίας: Πονταρίσματα σε Αϊντχόφεν

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 - 11:16

Η PSV έχει τον πρώτο λόγο στο Ρότερνταμ κόντρα στην Σπάρτα, λογικό φαβορί και η Τβέντε επί της “μικρής” Τέλσταρ.

Κύπελλο Ολλανδίας: Πονταρίσματα σε Αϊντχόφεν

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του κυπέλλου Ολλανδίας.

Μονοί αγώνες για την φάση των “16”. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.

ΤΒΕΝΤΕ – ΤΕΛΣΤΑΡ

Σταθερά ανταγωνιστική παρουσιάζεται και φέτος η Τβέντε που δικαίως τρέφει ελπίδες για διάκριση και στο Κύπελλο. Οι “Τούκερς” επέστρεψαν στην δράση με άνετη επικράτηση επί της Εμεν (2-0) στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και “πάτησαν” στην 4η θέση. Η ομάδα του Ρον Γιανς “τρέχει” ένα αήττητο έξι αγωνιστικών, ενώ έχει δεχτεί τα λιγότερα τέρματα στην Α΄Κατηγορία.

Η κλήρωση κρίνεται απαιτητική για την “μικρή” Τέλσταρ που καλείται να κοντραριστεί με μια απο τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Η ομάδα του Μάικ Σνούι πραγματοποιεί μια μέτρια σεζόν στην Β’ Κατηγορία όπου πασχίζει για να αποκτήσει ελπίδα για την πρώτη οκτάδα, παρότι μετρά μόλις δύο ήττες στις 11 τελευταίες αγωνιστικές. Την Παρασκευή ηττήθηκε με γκολ στο 88’ στην έδρα της Ος. Δεν έχει ξεπεράσει την φάση των “32” απο το 2011.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμενόμενος ο ισχυρός φαβοριτισμός για την εξαιρετική εντός έδρας Τβέντε, που εντυπωσιάζει ιδίως αμυντικά. Περιμένουμε μια “καθαρή” επικράτηση χωρίς να δεχτεί γκολ και το combo πληρώνει στο 2.10.

ΜΠΡΕΝΤΑ – ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Η Μπρέντα ξεκίνησε και φέτος με υψηλούς στόχους αλλά και πάλι παρουσιάζεται νευρική. Μετά το τελευταίο ματς του 2022 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Ρομπερτ Μολενααρ και στο πρώτο ματς με τον υπηρεσιακό Τον Λόκχοφ στον πάγκο, επικράτησε της Αϊντχόφεν Β’ σε ένα τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας. Η διοίκηση δείχνει πάντως διάθεση να… συνδράμει, ανακοίνωσε ήδη δύο νέες προσθήκες.

Θετικά κυλά το πρώτο μισό της σεζόν για την ΦΚ Αϊντχόφεν που απέφυγε τους “μεγάλους” στην κλήρωση και μπορεί να ελπίζει σε διάκριση και στο κύπελλο. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Αγιαξ Β΄(1-1), δεχόμενη γκολ στα τελευταία λεπτά. Δεν επιδεικνύει την συνέπεια των πρώτων εβδομάδων, μετρά τέσσερις νίκες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, δεν αποχωρίζεται πάντως την πρώτη τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση όπως μαρτυρά και το μοιρασμένο σετ. Δεν… μπλέκουμε με σημείο, κρατάμε το αμφίτερμα που προσφέρεται πάντως σε “διαβασμένη” τιμή (1.73).

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Δίνοντας βάρος αποκλειστικά στην αμυντική της λειτουργία, η Σπάρτα Ρότερνταμ κατάφερε να πάρει λευκή ισοπαλία εκτός από την Αϊντχόφεν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μόλις μια ήττα στα εννιά τελευταία ματς πρωταθλήματος για την ομάδα του Μορίς Στέιν και η σεζόν κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Φυσικά η διάκριση στο κύπελλο, δεν την αφήνει αδιάφορη.

Δεν μπήκε με το δεξί στο 2023 η Αϊντχόφεν που παραχώρησε λευκή ισοπαλία εντός στην Σπάρτα Ρότερνταμ. Είχε την υπεροχή στο ματς αλλά δυσκολεύτηκε να τελειώσει τις φάσεις κάτι που έκανε αισθητή την απουσία του Χάκπο καθώς πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ και πλέον ψάχνει άμεσα τον αντικαταστάτη (πιθανόν να φύγει και ο Αγγλός εξτρέμ, Μαντουέκε). Στόχος και φέτος ο τίτλος για την ομάδα του Φαν Νιστελρόι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αϊντχόφεν έχει τον πρώτο λόγο αλλά το σετ κρίνεται υπερβολικό βάσει όσων είδαμε μόλις τρεις ημέρες στο… πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Το διπλό με over 1,5 προσφέρεται στο πιο αποδεκτό 1.90.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr