Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Γαλλίας: Πονταρίσματα με ρίσκο!

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024 - 00:04

Eνδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των "64" του Κυπέλλου Γαλλίας, με ομάδες από την πρώτη κατηγορία να ρίχνονται στη μάχη του θεσμού. 

Κύπελλο Γαλλίας: Πονταρίσματα με ρίσκο!

Προγνωστικά, εκτιμήσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Γαλλίας.

ΜΠΡΕΣΤ-ΑΝΖΕ

Η Μπρεστ διαγράφει εντυπωσιακή πορεία στη μεγάλη κατηγορία. Ολοκλήρωσε το 2023 (20/12) με το εμφατικό 4-0 εντός έδρας εις βάρος της Λοριάν και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Οι τρεις ήττες στις αρχές Νοεμβρίου έδωσαν τη θέση τους σε εξαιρετικό σερί 5-1-0, με την αμυντική λειτουργία να είναι αυτή που κάνει τη διαφορά προς το παρόν. Η επανέναρξη τη βρίσκει να υποδέχεται τη Μονπελιέ (14/1) και ενώ υπάρχει ενθουσιασμός εν όψει του ματς Κυπέλλου (υπάρχει προοπτική για καλή πορεία). Εκτός δράσης παραμένει εδώ και αρκετό καιρό ο Νταρί (α. 4/0), ενώ ο Μπρασιέ (α. 15/1) έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και αναμένεται να αποχωρήσει. Διεθνείς υποχρεώσεις για τον κομβικό Ντουμπιά (μ. 12/5).

Η Ανζέ ψάχνει εναγωνίως την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και με τις μέχρι στιγμές εμφανίσεις της στη Β’ Γαλλίας, είναι απόλυτα πειστική. Ολοκλήρωσε το 2023 με τρεις διαδοχικές νίκες (στις 19/12 έκαμψε την αντίσταση της Γκινγκάμπ με 1-0), έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, βρίσκεται στο «+8» από τη 2η θέση και θα πρέπει να κάνει πολλά λάθη για να μην κερδίσει την άνοδο. Στις 13/1 φιλοξενείται από την Μπαστιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προβλημάτισε στο τελευταίο ματς για το Κύπελλο. Σταθερά αγωνιστικά προβλήματα λόγω τραυματισμού οι Νατζέ (ε. 1/1), Καλουμπά (ε. 3/0) και Κουρκίλ (α. 1/0). Λόγω διεθνών υποχρεώσεων λείπουν ο κομβικός Βαλέρι (α. 18/0), Φοφανά (τ. 19 συμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε εξαιρετική κατάσταση και οι δύο ομάδες με την Μπρεστ να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και την Ανζέ να οδηγεί την κούρσα στην κατάταξη για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αμφίρροπο το ματς, αναμένεται να το κυνηγήσουν αμφότερες. G/G (1.89)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΟΡΛΕΑΝ-ΝΙΜ

Η Ορλεάν έκανε την υπέρβαση στον προηγούμενο γύρο και ενώ αγωνίζεται στη Γ’ Γαλλίας, απέκλεισε ομάδα από τη Β’, την Αζαξιό και μάλιστα εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το μέσο της βαθμολογίας, ωστόσο έκλεισε το 2023 με δύο διαδοχικές νίκες και πήρε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την τελευταία εξάδα. Για τα δεδομένα της κατηγορίας σκοράρει με άνεση, στο ανασταλτικό σκέλος είναι που καλείται να βρει καλύτερη ισορροπία για να μην έχει… τραβήγματα. Δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά κενά. Το κοινό της έχει ξεσηκωθεί για το ματς του Κυπέλλου και το τεχνικό τιμ αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η Νιμ διέπρεψε στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, καθώς αγωνίζεται στη Γ’ Γαλλίας, αλλά προκρίθηκε εκτός έδρας και μάλιστα εις βάρος ενός… βαρύτατου ονόματος της Β’, της Σεντ Ετιέν. Βέβαια, η κατάσταση στη λίγκα είναι άκρως προβληματική, καθώς κατά το φινάλε του 2023 υποχώρησε σημαντικά και βρίσκεται στην τελευταία τετράδα της κατάταξης. Είχε μόλις μία νίκη στις πρώτες 11 αγωνιστικές, ωστόσο προέρχεται από πέντε διαδοχικές, με συνέπεια ο τεχνικός Μομπάρ να κρατάει τη θέση του, αλλά να δέχεται έντονη κριτική. Από τη στιγμή που η επόμενη υποχρέωση για το πρωτάθλημα είναι στις 15 Γενάρη (εκτός έδρας με τη Σοσό), το τεχνικό τιμ αναμένεται να παρατάξει δυνατή ενδεκάδα. Διεθνής ο Οντόα (2ος τ. 2 συμ.).

EKTIMHΣΗ: Ισάξιες οι δύο ομάδες, οι οποίες παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται στην Γ' Εθνική στον προηγούμενο γύρο και οι δυο απέκλεισαν ομάδες από ανώτερη κατηγορία. Αυτή τη φορά διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο να πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. G/G (1.69)

ΑΜΙΑΝ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Η Αμιάν δίνει το «παρών» στη Β’ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και μάλιστα δεν συγκαταλέγεται στις ομάδες που διακρίνονται. Τελείωσε το 2023 με αρνητικό σερί 0-2-1, σκοράρει με δυσκολία και κρατάει τουλάχιστον το ότι απέχει έξι βαθμούς από την τελευταία τετράδα της κατάταξης. Η επανέναρξη τη βρίσκει στην έδρα της Βαλενσιέν, στις 13/1. Στο Κύπελλο πήρε δύο προκρίσεις και μάλιστα εκτός έδρας, ωστόσο έπαιξε με ερασιτεχνικά σωματεία, οπότε μέχρι στιγμής έκανε κυρίως τα απαραίτητα και μάλλον αυτονόητα. Εκτός δράσης οι Κορσιά (α. 17/0), Μ. Φοφανά ΙΙ (μ. 11/0) και Μαμαντού Φοφανά Ι (α. 18/0), Οπόκου (α. 14/0), Κακουτά (μ. 16/4). Πρόκειται για τρεις σημαντικές μονάδες, τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα.

Η Μονπελιέ προσπαθεί να βρει σταθερό βήμα στην Α’ Γαλλίας, αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο μισό της σεζόν. Το 2023 έκλεισε με μίνι αήττητο σερί 1-2-0 και ιδιαίτερα το 1-1 με τη Μαρσέιγ (20/12) δεν είναι αμελητέο αποτέλεσμα, ωστόσο βρίσκεται στο δεύτερο μισό της κατάταξης και καλείται να ανεβάσει στροφές, το «+4» από την τελευταία τριάδα δεν εξασφαλίζει το παραμικρό. Νωπές οι δάφνες από την περσινή περιπέτεια στο Κύπελλο, καθώς με το που ρίχθηκε στη μάχη έχασε στην έδρα της Πο και έτσι είπε πρόωρο «αντίο» στον θεσμό. Το τεχνικό δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τσατό (α. 6/0), Σιλά (μ. 9/0), Μπερτό (τ.), Κουγιατέ (α. 13/0), Σακό (α. 16/0), το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ανοίγει πληγές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μονπελιέ που δεν εντυπωσιάζει με την έως τώρα πορεία της αντιμετωπίζει την Αμιάν που είναι σαφώς κατώτερη ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι έτσι βρίσκουν μια ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που δεν αναμένεται να της δημιουργήσει προβλήματα. 2 (2.01)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΟΣΟ-ΛΟΡΙΑΝ

Η Σοσό βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη πραγματικότητα φέτος, καθώς δεν αρμόζει με το μέγεθός της το να παίζει στη Γ’ Γαλλίας. Αρχικά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί με ιδιαίτερη συνέπεια, ωστόσο έκλεισε το 2023 με τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις και βρίσκεται στο «-2» από τη 2η θέση που οδηγεί στην άνοδο. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και μία από τις χειρότερες ανασταλτικές λειτουργίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν κρατάει την άνοδο στα χέρια της. Υπάρχει αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια. Δύο παίκτες απουσιάζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα. Το Κύπελλο δίνει την ευκαιρία δοκιμασίας στο κορυφαίο επίπεδο από εδώ και πέρα, με δυνατή ενδεκάδα.

Η Λοριάν πορεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο πρωτάθλημα της Α’ Γαλλίας, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση, στο «-4» από την ασφάλεια. Διόλου παράλογη η θέση της, από τη στιγμή που ολοκλήρωσε το 2023 με τρεις διαδοχικές ήττες, ενώ αγνοεί τη νίκη από τα τέλη Οκτωβρίου (0-2-6 έκτοτε). Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της λίγκας, ενώ ο τεχνικός Ρεζί Λε Μπρις παραμένει στο τιμόνι, πλην όμως προσελήφθη ως βοηθός ο Γιανίκ Καϊζάκ και αυτή η κίνηση είναι εύλογο να σχετίζεται με ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση. Εκτός οι Μεντί (α. 10/0), Γιονγκουά (α. 13/1), Ταϊμπί (α. 17/0), Ντουκουρέ (ε. 11/1) και Καλουλού (α. 10/0). Είναι προβληματική στα μετόπισθεν, έρχονται και οι απουσίες για να… δέσει το γλυκό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σοσό η οποία αγωνίζεται στη Γ' Γαλλίας έρχεται αντιμέτωπη με τη Λοριάν η οποία πραγματοποιεί κακή χρονιά στη Ligue 1. Και οι δύο ομάδες δέχονται εύκολα τέρματα, με τη Σοσό μάλιστα να έχει την ίδια ευκολία και στο σκοράρισμα, με την ανασταλτική της λειτουργία να της στερεί την πρωτιά στο σκοράρισμα. Οver 2,5 (2.02)

ΝΙΣ-ΟΣΕΡ

Η Νις διαπρέπει κατά γενική ομολογία στην Α’ Γαλλίας, καθώς βρίσκεται στη 2η θέση. Μπορεί να απέχει πέντε βαθμούς από την Παρί, ωστόσο έχει πάρει προβάδισμα σχετικά με το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα υπέστη δύο ήττες και μάλιστα από Χάβρη και Ναντ, ομάδες που θεωρούνται του «χεριού της». Το Κύπελλο προσφέρει σοβαρή προοπτική για την κατάκτηση τροπαίου, ωστόσο καλείται να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες του Κόπα Αφρικα. Θα απουσιάσουν οι Mπογκά (ε. 15/3), Ατάλ (α. 6/1), Μπουνταουί (μ. 15/2) λόγω διεθνών υποχρεώσεων, ενώ αμφίβολος δίνεται ο σημαντικός Μοφί (ε. 16/6). Σημαντικά προβλήματα.

Η Οσέρ άρχισε τη σεζόν στη Β’ Γαλλίας με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και προς το παρόν εμφανίζεται ακόλουθη με τις προσδοκίες. Βρίσκεται στη 2η θέση, σε απόσταση βολής από την κορυφή (στο «-2»), ενώ έκλεισε το 2023 με απολογισμό 6-2-0 και τέσσερις διαδοχικές νίκες, δείχνοντας τα δόντια της. Το Κύπελλο προσφέρει καλή ευκαιρία να φανεί στο κορυφαίο επίπεδο από φέτος. Το 2018 έπαιξε και πάλι στην έδρα της Νις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, δεν τα κατάφερε (έχασε 3-2 και αποκλείστηκε). Εκτός δράσης λόγω διεθνών υποχρεώσεων τέθηκαν οι Οβούσου (μ. 19/1), Σιναγιοκό (ε. 19/4) και Μενσά (α. 16/0). Προκύπτει μία σοβαρή απουσία σε κάθε γραμμή εν όψει ενός πολύ δύσκολου ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Κύπελλο αποτελεί στόχο τόσο για τη Νις από την πρώτη κατηγορία, όσο και για την Οσέρ της Β'. Και οι δύο ομάδες είναι ικανές να προκριθούν και μάλιστα η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για την χρονιά. Αναμένεται να μην ρισκάρουν και να το παλέψουν. Under 2,5 (1.84)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr