Ηλίας Βλάχος

Ρουντ ψηλά το κεφάλι

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 - 16:42

Δεν έμεινε ούτε έναν χρόνο στον πάγκο της PSV Αϊντχοφεν. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Πριν προλάβουν οι παίκτες να τον εκθέσουν. Πριν μάθουμε αν η διοίκηση θα τον στήριζε.

Ρουντ ψηλά το κεφάλι

Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ αποχώρησε από τον πάγκο της λατρεμένης του PSV Αϊντχοφεν ένα ματς πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Έχοντας κατακτήσει κύπελλο και Σούπερ Καπ. Δεν έκατσε να μάθει αν οι παίκτες θα τον προδώσουν στο τελευταίο ματς της χρονιάς και η ομάδα θα μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Η είδηση της αποχώρησης προκάλεσε σοκ. Όταν συμφώνησε με την PSV το περασμένο καλοκαίρι ο Ρουντ (...αυτό είναι το όνομά του για εμάς τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Στο μυαλό προφανώς και ήθελε να δουλέψει σε βάθος χρόνου. Κατέκτησε το κύπελλο Ολλανδίας απέναντι στον Άγιαξ και το Σούπερ Καπ.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η ισοπαλία με την Χίρενφεϊν (3-3) με την ομάδα να δέχεται τρία γκολ σε είκοσι-πέντε λεπτά κίνησε υποψίες ενώ για πρώτη φορά παίκτες μετά από αγώνα, γκρίνιαξαν για τις μεθόδους του και γενικώς την συμπεριφορά του. Οι Ολλανδοί αναφέρουν ότι συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας και το λέει και ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής Έρνεστ Στιούαρτ αποκαλύπτοντας ότι είχε συμφωνήσει με τον Ρουντ να μιλήσουν στην ομάδα πριν το κρίσιμο αγώνα με την Άλκμααρ και μετά να παρθούν αποφάσεις.

Τίποτε δεν έδειχνε ότι θα φύγει ακόμη και ο γενικός διευθυντής Μαρσέλ Μπραντς παραδέχτηκε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ πριν την παραίτηση και όλα έδειχναν ότι προχωρούν.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Ξέρετε στην εποχή των social media μπορείς να καταλάβεις αρκετά από λεπτομέρειες. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται ο Ρουντ παραιτήθηκε και μια από τις πρώτες του “δουλειές” ήταν να κάνει unfollow στους Τζόι Φίερμαν, Χους Τιλ και Έρικ Γκουτιέρες ενώ οι παίκτες που απαρτίζουν την Ολλανδική κλίκα στην PSV είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Τζόρνταν Τέζε, Λουκ ντε Γιόνγκ, Αρμάντο Ομπίσπο και Ολίβιερ Μποσκάλι.

Φυσικα δεν αποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο όλοι την αποχώρηση Φαν Νίστελροϊ όπως για παράδειγμα ο Ιμπραχίμ Σανγκαρέ ο οποίος το έμαθε πριν αρχίσει η προπόνηση και... έφυγε. Ο Τσάβι Σιμόνς τον ευχαρίστησε στα social media για την ευκαιρία που του έδωσε και είναι πρώτος σκόρερ στην PSV ενώ έφτασε να παίξει στην Εθνική Ολλανδίας. Οι νεότεροι παίκτες τον λάτρευαν και φυσικά ο Ρουντ επειδή είναι Ρουντ έχει και αξιοπρέπεια.

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

Δεν θα δυσκολευτεί να βρει δουλειά. Μπορεί καλύτερη μπορεί και χειρότερη από την PSV αλλά κύριος ήρθε και κύριος έφυγε και πάνω από όλα πλέον σε δύσκολη θέση είναι οι ίδιοι οι παίκτες που τον “έφαγαν”. Σίγουρα δεν είναι οι βοηθοί του σε δύσκολη θέση, ο Φρεντ Ρούτεν και ο Αντρέ Ογιερ που παρά τις φήμες ότι και αυτοί ήταν εναντίον του Ρουντ ενημερώθηκαν άμεσα ότι θα αποχωρήσουν και αυτοί το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στους παίκτες; Είμαστε σε μια εποχή που έχουν την δύναμή και μπορούν με την εικόνα τους, την συμπεριφορά τους, την αγωνιστικότητά τους να κρίνουν την δουλειά ενός προπονητή αν το θέλουν. Ο Ρουντ τους έβαλε σε δύσκολη θέση. Είτε παίρνουν θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Άλκμααρ την τελευταία αγωνιστική και παίρνουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ είτε χάνουν και τους το παίρνει ο Άγιαξ. Το άγχος πλέον το έχουν αυτοί και όχι ο Ρουντ.