Ηλίας Βλάχος

Η UEFA φταίει για το Γιβραλτάρ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 10:41

Οι Γάλλοι προσπάθησαν να γράψουν ιστορία το βράδυ του Σαββάτου και τα κατάφεραν, πολλάκις.

Η UEFA φταίει για το Γιβραλτάρ

Μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους. Ρεκόρ στην ιστορία των προκριματικών του Euro. Ο Εμπαπέ έφτασε τα 300 γκολ στην καριέρα του. Ο Ζαΐρ-Εμερί έγινε ο νεότερος που κάνει ντεμπούτο στην ιστορία των τρικολόρ στον 21ο αιώνα και σκόραρε.

Και πιθανότατα έκαναν κι άλλα αλλά, που να ψάχνεις τώρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί τα έβαλαν με τους “κακούς” Γάλλους που διέλυσαν το κακόμοιρο το Γιβραλτάρ. Καταλαβαίνω τον λόγο αλλά προσωπικά την ευθύνη για αυτή την βραδιά την έχει η UEFA.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν σε μια βραδιά που η ομάδα του θα αγωνιζόταν σε ένα άλλο γήπεδο, σε αυτό της Νις, έχοντας ήδη πάρει πρόκριση και πρώτη θέση στον όμιλο τι θέλατε να κάνει για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο; Πως να δώσει κίνητρο στους παίκτες του; Προφανώς τους είπε ότι θέλει να σπάσουν το ρεκόρ του 10-0 απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν το 1995 σε ματς που έπαιζε ο ίδιος, για ενενήντα λεπτά, και το θυμόταν αρκετά καλά.

Πριν το ματς – επειδή είχα την τύχη να περιγράψω αυτό το παιχνίδι για τα κανάλια novasports – είπα ότι το ρεκόρ είναι αυτό και να το θυμόμαστε κατά την διάρκεια του αγώνα και με τον πανηγυρισμό του ο Εμπαπέ στο 11-0 δείχνει ότι το είχαν στο νου τους οι Γάλλοι και το έκαναν.

Την ευθύνη λοιπόν για αυτή την βραδιά δεν την έχουν οι τρικολόρ. Την έχει η UEFA.

Πως μπορεί να μπαίνει στο ίδιο γήπεδο ο Κιλιάν Εμπαπέ με τον Λι Κασκιάρο. Με όλο τον σεβασμό στον παίκτη του Γιβραλτάρ, η βασική του δουλειά είναι αστυνομικός και χόμπι του το ποδόσφαιρο και για να μην το ξεχάσω είναι 42 χρόνων. Υπήρχαν δύο στόπερ ο ένας 40 χρόνων και ο άλλος 37 χρόνων και το Γιβραλτάρ έμεινε με δέκα παίκτες στο 18ο λεπτό. Τι θέλετε να κάνει η Γαλλία, να σταματήσει; Θα σας άρεσε να έχετε πληρώσει εισιτήριο για να τους δείτε από κοντά και να σταματήσουν να παίζουν από το 20ο λεπτό; Όχι.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι Γάλλοι περισσότερο ήταν να μην χαίρονται και τόσο πολύ τα γκολ που έβαζαν από ένα σημείο και μετά, όπως ο Ντεμπελέ που σκόραρε και δεν έκανε τίποτα και ας έχει να σκοράρει ούτε ξέρω γω από πότε.

Αυτό ναι και το δέχομαι, όσο ιστορική και αν είναι η βραδιά και όχι να κάνεις σαν τον τρελό-Ζιρού στο 14-0 που πανηγύρισε με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Στο instagram θα με βρείτε ΕΔΩ

Στην UEFA πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο και να ταλαιπωρούνται με παραπάνω παιχνίδια, άνευ λόγου, επαγγελματίες παίκτες απέναντι σε ερασιτέχνες. Ας βρουν μια άλλη διοργάνωση για αυτές τις ομάδες όπως το Γιβραλτάρ, το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρα ομάδες που γιορτάζουν το γκολ, που ίσως πετύχουν κάποτε, σαν νίκη. Το είχε πει και ο Αρσέν Βενγκέρ πριν μερικά χρόνια.

Τι φταίει η Παρί Σεν Ζερμέν να χάσει τον Ζαΐρ-Εμερί για το υπόλοιπο του 2023 λόγω τραυματισμού;

Και για να μην το ξεχάσω... τι φταίνε τα αυτιά μας να ακούμε πριν από δύο μήνες, από τον προπονητή μας, ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τους έβαλε πέντε γκολ» λες και κάναμε κάτι συγκλονιστικό.

Τότε δεν στεναχωρήθηκε κανείς και λέγαμε μπράβο στα παιδιά που έπαιζαν ως τις καθυστερήσεις για να βάλουν πέντε γκολ αλλά όχι, οι Γάλλοι έπρεπε να σταματήσουν! Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα για να στεναχωρηθείτε σε αυτή την χώρα από το αν έφαγε 14 γκολ το Γιβραλτάρ.

Αυτά και καλημέρα σε όλους.

PHOTO GALLERY

Η UEFA φταίει για το Γιβραλτάρ