Ηλίας Βλάχος

Ο ρέκορντμαν Σέιμους Κόουλμαν και η νέα πιθανή τιμωρία-κοροϊδία της Έβερτον

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 20:06

Το να βλέπεις τον Σέιμους Κόουλμαν να μπαίνει στο γήπεδο για να γράψει ιστορία ως αρχηγός της Έβερτον είναι κάτι ξεχωριστό.

Ο ρέκορντμαν Σέιμους Κόουλμαν και η νέα πιθανή τιμωρία-κοροϊδία της Έβερτον

Ξέρω πως πολλούς από εσάς δεν σας αγγίζει αυτή η είδηση αλλά πρέπει να πούμε δύο κουβέντες για αυτόν αλλά και για την ομάδα του.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Ιρλανδός μπακ πέρασε τον Τιμ Χάουαρντ στον αγώνα με την Άστον Βίλα και είναι πλέον πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ με 355.

Είχα την ατυχία να δω και τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς της καριέρας του ζωντανά. Με την Ιρλανδία όταν έσπασε το πόδι του τον Μάρτιο του 2017 σε έναν αγώνα με την Ουαλία και έμεινε εκτός για εννέα μήνες (μην ψάξετε καν την φωτογραφία) και με την Λέστερ τον περασμένο Μάιο όταν ο Σουμαρέ προσπάθησε να τον κόψει στην μέση και υπέστη ρήξη χιαστού για να μείνει εκτός έξι μήνες.

Πολλοί τότε έλεγαν πως τελείωσε η καριέρα του αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που απέδειξε σε όλους ότι κάνουν λάθος. Ο άνθρωπος των εξήντα χιλιάδων λιρών – ναι τόσα έδωσε η Έβερτον στην Σλάιγκο Ρόβερς για να τον αποκτήσει πριν από δεκαπέντε χρόνια – συνεχίζει να ακούει το τραγούδι του από την κερκίδα για αυτές τις εξήντα χιλιάδες λίρες. Τις καλύτερες εξήντα χιλιάδες που ξόδεψε ποτέ ο σύλλογος στον 21ο αιώνα.

Είχε πει ότι θα γυρίσει, θα ξαναπαίξει και το έκανε. Σε δύο πράγματα στην ζωή του δηλώνει θαρραλέος όταν είναι ποδοσφαιριστής και όταν αποφάσισε ποιά είναι η γυναίκα της ζωής του. Πατέρας τριών παιδιών με την σύζυγό του για εννέα χρόνια Ρέιτσελ με την οποία γνωρίζονται από το σχολείο.

Ο Σέιμους Κόουλμαν δεν είναι ο Καρβαχάλ, δεν είναι ο Γκριμάλδο, δεν είναι ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι ένας ποδοσφαιριστής όπως λέμε του 7.... δεν θα παίξει ποτέ κάτω από αυτό αλλά υπάρχουν μέρες που μπορεί να ακουμπήσει και το 8 με την απόδοσή του. Ένας σκληρός εργάτης που του αρέσει να ακούει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει αλλά, τα καταφέρνει.

Υ.Γ. Στο άκουσμα της είδησης ότι η Πρέμιερ Λιγκ κατηγορεί εκ νέου την Έβερτον με παραβίαση του Financial Fair Play (μαζί και τη Νότιγχαμ), για την περίοδο κατά την οποία την έχει ήδη τιμωρήσει με αφαίρεση δέκα βαθμών, χωρίς ακόμη να έχει εξεταστεί η έφεση της ομάδας και ότι υπάρχει η πιθανότητα να της αφαιρεθούν κι άλλοι βαθμοί δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι οι Άγγλοι έχουν το εξιλαστήριο θύμα τους.

Η Έβερτον ενδέχεται να τιμωρηθεί για την ίδια παραβίαση δύο φορές μέσα σε λιγότερο από ένα τρίμηνο. Η Μάντσεστερ Σίτι κουβαλάει 115 κατηγορίες που αφορούν εννέα χρόνια και η υπόθεσή της εξετάζεται από τον Φεβρουάριο του 2022 και φως στο τούνελ δεν υπάρχει γιατί όπως αναφέρει η Πρέμιερ Λιγκ: “Πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση”.

Η Σίτι λέει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά της αλλά αν ήταν τόσο εύκολη η λύση δεν θα είχε τελειώσει το θέμα;

Όλα αυτά για ένα θέμα για το οποίο έχει ήδη βρεθεί ένοχη στα μάτια της UEFA η οποία αντί να την τιμωρήσει, όπως οφείλει, με Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, την τιμώρησε με πρόστιμο 30 εκατομμυρίων Ευρώ. Η Σίτι μάλιστα πήγε στο CAS όπου δεν αθωώθηκε αλλά αντί να πληρώσει 30 εκατομμύρια το πρόστιμο έγινε 10 εκατομμύρια. Παρέμεινε ένοχη δηλαδή.

Αλλά φυσικά ίσως και για τις παραβιάσεις της Σίτι να φταίει η Έβερτον.