Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 26η αγωνιστική

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 19:26

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 26η αγωνιστική

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με νίκες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, την ισοπαλία στο ντέρμπι Άρης- ΑΕΚ και τη νέα απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού. Τι είδαμε στους αγώνες της 26ης αγωνιστικής;
- Άρης- ΑΕΚ 3-3: Η ΑΕΚ «καιγόταν» για τη νίκη για να μπει πρώτη στα πλέι οφ και παρ’ ό,τι προηγήθηκε δύο φορές, «την πάτησε» για άλλη μία φορά φέτος στα τελευταία λεπτά. Ο Άρης δεν είχε τελικά στο μυαλό του μόνον τον επαναληπτικό του Κυπέλλου και αφού πρώτα έκανε μία ανατροπή, στο τέλος πήρε την ισοπαλία, που περισσότερο έχει σημασία για τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του, καθώς στο πρωτάθλημα δύσκολα θα ξεφύγει από την πέμπτη θέση. Η ΑΕΚ πήρε το… μήνυμα από την ανατροπή του Άρη, αλλά δεν… έδωσε σημασία και στο τέλος άφησε δύο πόντους στην Θεσσαλονίκη, δείχνοντας ότι τα φετινά παθήματα δεν της έχουν γίνει μαθήματα…
- Κηφισιά- Παναιτωλικός 2-2: Ανοιχτό και ισορροπημένο αναμενόταν το ματς στην Καισαριανή και επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Η Κηφισιά σε ένα ακόμη παιχνίδι με τον Μπράτσο στον πάγκο της δεν έχασε, αλλά ήθελε κάτι παραπάνω, το τρίποντο δηλαδή. Προηγήθηκε δύο φορές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη κι αυτό είναι πρόβλημα. Ο Παναιτωλικός δεν έχει κερδίσει ακόμη εκτός έδρας, αλλά σε τρίτο συνεχόμενο ματς μακριά από το Αγρίνιο πήρε την ισοπαλία και είναι σημαντικό ότι καταφέρνει να είναι πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις, έστω και οριακά.
- ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 2-2: Ο Παναθηναϊκός είχε την τρίτη απώλεια στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και μπαίνει τέταρτος στα πλέι οφ. Παρ’ ό,τι είδε τους δύο επιθετικούς του να σκοράρουν, τα αμυντικά προβλήματα του δημιούργησαν και πάλι αξεπέραστο πρόβλημα, καθώς ήταν συνεχώς υποχρεωμένος να κυνηγάει το σκορ. Τα… καμπανάκια είναι πολλά τον τελευταίο καιρό, αλλά ουδείς τα ακούει. Ο ΟΦΗ χρειαζόταν ξανά ένα αποτέλεσμα απέναντι σε διεκδικητή τίτλου, αλλά και για να διατηρήσει απόσταση από τις τελευταίες θέσεις. Προηγήθηκε δύο φορές και θύμισε την ομάδα που έκανε «ζημιές» στους «μεγάλους» στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
- Ολυμπιακός- Βόλος 3-0: Το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του συνεχίστηκε με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι, με δέκα γκολ σ’ αυτό το διάστημα και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας, τους «ερυθρόλευκους» να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση και να μειώνουν στη μία νίκη την απόσταση από την κορυφή, όταν πριν ένα μήνα είχαν βρεθεί στο -9! Το ματς έγινε εύκολο για τον Ολυμπιακό, όταν ο Βόλος έμεινε με δέκα νωρίς (6’) και ουσιαστικά τελείωσε το ματς από το ημίχρονο (2-0). Οι φιλοξενούμενοι είχαν ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή και το ίδιο δύσκολη παραμένει και η προσπάθεια για να σωθούν, ενώ πέρσι τέτοια εποχή έμπαιναν στα πλέι οφ.
- Πανσερραϊκός- Αστέρας Τρίπολης 2-1: Το αρνητικό σερί χωρίς νίκη στο γήπεδο του έσπασε ο Πανσερραϊκός και μ’ αυτό το τρίποντο μπαίνει δυνατά στα πλέι άουτ για να εξασφαλίσει χωρίς προβλήματα την παραμονή του. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ουάρντα με δύο γκολ, σε ένα ματς που το 0-0 έγινε 1-1 μέσα σε λίγα λεπτά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! Ο Αστέρας έβγαλε την απογοήτευση που δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ και δε θα έχει πρόβλημα στα πλέι άουτ, καθώς έχει μεγάλη διαφορά από τις τελευταίες θέσεις.
- ΠΑΣ Γιάννινα- Ατρόμητος 1-1: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε ξανά στο πρώτο ημίχρονο, όπως στον προηγούμενο αγώνα του στα Γιάννινα με τον ΟΦΗ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έμεινε στην τελευταία θέση. Είναι φανερό το πρόβλημα της αυτοπεποίθησης, καθώς πληρώνει εύκολα όποια λάθη κάνει, πάνω απ’ όλα όμως την έλλειψη αποτελεσματικότητας. Ο Ατρόμητος πήρε την ισοπαλία με ένα ακόμη γκολ του Αντζιέλσκι και παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα στο τελευταίο τέταρτο, απέφυγε την ήττα και παραμένει μακριά από τις τελευταίες θέσεις.
- Λαμία- ΠΑΟΚ 0-2: Η Λαμία γιόρταζε την είσοδο της στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκμεταλλευόμενος την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν με το απόλυτο τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που είχαν. Κι αφού δεν παίρνουν γκολ από τους επιθετικούς, κυρίως τον Σαμάτα, που έχασε απίστευτη ευκαιρία, τη λύση δίνουν οι υπόλοιποι. Η δουλειά γίνεται, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί και τα γκολ των σέντερ φορ. Η Λαμία θα απολαύσει τα πλέι οφ για να πάρει ό,τι μπορεί, καθώς δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Και πάλι, η επιτυχία της είναι μεγάλη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr