Σωτήρης Γεωργίου

Πως ο Ολυμπιακός πάτησε την Ζάλγκιρις

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 17:35

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις και εστιάζει πιο ...βαθιά.

Πως ο Ολυμπιακός πάτησε την Ζάλγκιρις

Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ δεν είναι είδηση. Το αντίθετο θα ήταν, Η εμφάνιση όμως και η επιβλητικότητα της νίκης είναι είδηση βασικά επειδή ο Ολυμπιακός δείχνει να φουλάρει πάλι από ενέργεια μετά από ένα διάστημα αμφισβήτησης με τις πολλές απουσίες και τις κακές ήττες εντός με ΠΑΟ για την Ελλάδα και Μπασκόνια.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Οι ερυθρόλευκοι όμως αντέδρασαν μετά το σοκ με την Μπασκόνια με ένα 3/3 και πήραν πάλι πάνω τους ενώ προχωρούν μετά την απόκτηση του Μήτρου Λονγκ και στην απόκτηση Πετρουσεφ για την φροντ λάιν (σ.σ μένει ελεύθερος από Κινγκς) και έτσι με τις επιστροφές που ήδη έχουν, γίνονται πάνοπλοι και πάλι! Βασικά καθώς είναι μια ομάδα που παίζει με την ενέργεια και χθες στο κατάμεστο ΣΕΦ έβγαλε μπόλικη και πάλι και θύμησε τον κλασικό Ολυμπιακό! Το ματς με την Ζάλγκιρις ήταν κλασικά πονηρό και επικίνδυνο. Είναι από αυτά τα παιχνίδια στην έδρα σου που μόνο να χάσεις έχεις και η Ζάλγκιρις είναι σαφώς μια επικίνδυνη ομάδα καθώς παίζει καλύτερα εκτός έδρας, έχει αλώσει φέτος Μπολόνια και Μπασκόνια, έχει μια εξαιρετική άμυνα και στις δύο τελευταίες της εξόδους έχασε στο σουτ στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ και στην παράταση από την Εφές στην Τουρκία! Ο Ολυμπιακός καθάρισε άνετα το ματς με την άμυνα κλασικά καθώς όταν είναι καλά δύσκολα δέχεται 70-75.

Η Ζάλγκιρις αγκομάχησε να πάει στους 70π και ο Σμιτς με τα 4/4τρ στο ΟΑΚΑ είχε 5 σουτ και 4π! Και ο Έβανς σκοράρισε στο τέλος . Και έκανε και περίπατο καθώς αν και οι σέντερ του έμειναν χαμηλά με 4π στο ημίχρονο και 9 συνολικά, ο Ολυμπιακός είχε1529 τρ (!) αφού κυκλοφόρησε άριστα την μπάλα και βρήκε τα σουτ που έπρεπε και ας άρχισε με 1/7τρ,που σημαίνει ότι είχε μετά 14/22! Ο Ολυμπιακός άφησε 4' χωρίς σκορ την Ζάλγκιρις στην 2η περ και με ένα 14-0 έκανε το εύθραυστο 28-27 σε 42-27 και τέλος. Με τα 6/9τρ στην 3η περίοδο πήγε και στο +20 και απλά έκανε και συντήρηση μετά . Σημαντικό τα μόλις 2 λάθη στο ημίχρονο και 6 σύνολο! Και η Ζάλγκιρις με τα τα επιθετικά της ριμπάουντς είχε μόλις 5! Πλέον ο Ολυμπιακός θέλει μια νίκη στο Μονακό ή με Ρεάλ μέσα στα επόμενα ματς και ξεχνάει και την ήττα από την Μπασκόνια.
Στον έλεγχο των παικτών σας τα είχα πει για τον Άλεκ Πίτερς. Νέα εμφάνιση που θύμισε για τα καλά Σάσα Βεζένκοφ με 22π,4/5τρ και 6ρ. Ο Γουόκαπ βρίσκει πάλι την φόρμα του με 4/7τρ,5ας και μόλις ένα λάθος και σε 25'. Ο Κάνααν φέτος άλλος παίκτης και 25π με 4/6τρ. Μου άρεσε όμως και ο Μπραζντέικις. απέναντι στην περσινή του ομάδα. Καθώς ο Λιθουανός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με καλή άμυνα,9π,6ρ,4ας. Ο Μακίσικ γύρισε αλλά δεν πάτησε παρκέ.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.