Μάκης Κασσαλιάς

Πιο ποιοτική η Ουκρανία

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:28

Αρκετές επιλογές στο πρόγραμμα της Τρίτης, πάμε με τριάδα μέτριου ρίσκου.

Πιο ποιοτική η Ουκρανία

Στην τελευταία αγωνιστική ομίλων του Nations League επικεντρωνόμαστε στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα, που κατά τα άλλα απαρτίζεται κυρίως από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων.. δεύτερης διαλογής. Το σημείο που ξεχωρίζω στην Λίγκα Εθνών είναι ο άσος στο Ουκρανία-Σκωτία, ματς που είναι «τελικός» για την πρωτιά στο 1ο γκρουπ της δεύτερης κατηγορίας και διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος (Πολωνία). Μόνο νίκη θέλουν οι Ουκρανοί για να.. αρπάξουν στο νήμα την πρώτη θέση, με τους Σκωτσέζους να βολεύονται και με ισοπαλία. Αν και οι «χάιλαιντερς» τα έχουν πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, εκτιμώ πως στο πιο κρίσιμο ματς θα λυγίσουν καθώς οι Ουκρανοί πέραν του ότι είναι πιο ποιοτικοί βρίσκονται και σε καλό.. φεγγάρι.

Η Γκρίμσμπι υποδέχεται την Καρλάιλ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Λιγκ2, με τους γηπεδούχους να προβάλλουν ως φαβορί. Μπορεί βαθμολογικά οι δύο ομάδες να βρίσκονται σχεδόν στην ίδια μοίρα -η Γκρίμσμπι έχει μόλις ένα βαθμό παραπάνω- όμως στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι είναι αρκετά πιο ποιοτικοί. Σε αρκετά ματς τους έχει κοστίσει η δυστοκία, είναι πάντως σημαντικό ότι δημιουργούν φάσεις με ευκολία. Επιπλέον, διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και έτσι για την Καρλάιλ προβλέπεται δύσκολη βραδιά. Σε αξιόλογη τιμή ο άσος.

Στην Ουαλία, άρωμα τερμάτων έχει το Νιουτάουν-Μπάλα Τάουν. Οι γηπεδούχοι έχουν μεν ευχέρεια στο σκοράρισμα, όμως η άμυνα τους παρουσιάζει πολλά κενά με συνέπεια να έχουν μείνει χαμηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια συνολικά επιτεύχθηκαν 24 γκολ! Η Μπάλα Τάουν στηρίζεται αρκετά στον επιθετικό Βέναμπλς και στις εξορμήσεις της σπάνια δεν δέχεται γκολ. Αμφίρροπο ματς, πάντως το σενάριο τερμάτων φαντάζει αρκετά πιθανό.

ΠΡΟΤΑΣΗ

865. Γκρίμσμπι-Καρλάιλ 1 2.08

923. Ουκρανία-Σκωτία 1 2.37

927. Νιουτάουν-Μπάλα Τάουν G&over 1.85

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Μάκη Κασσαλία. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr