Νίκος Ζελιαναίος

Τριάδα με… υποσχέσεις!

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 14:47

Πλούσιο σε αριθμό διαθέσιμων αγώνων το πρόγραμμα της Παρασκευής και έχω ξεχωρίσει μια τριάδα που υπόσχεται ταμείο!

Τριάδα με… υποσχέσεις!

Η Τζένοα υποδέχεται την Παλέρμο στο «Λουίτζι Φεράρις» για την 24η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β Ιταλίας και επιδιώκει τη νίκη που θα την διατηρήσει στην δεύτερη και τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στα σαλόνια του Καμπιονάτο. Η ομάδα από τη Γένοβα μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας από την Πάρμα και δεν έχει περιθώριο για νέα αποτυχία ιδιαίτερα απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει κοινό στόχο την άνοδο. Η Παλέρμο παραμένει αήττητη στα τελευταία εννέα ματς με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες αλλά μακριά από το «Ρέντζο Μπαρμπέρα» χάνει μεγάλο μέρος της δυναμική της με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο διαθέτει το πιο ακριβό ρόστερ της κατηγορίας με πρωταγωνιστές τους Κόντα (8 γκολ), Γκούντμουντσον (3 γκολ), Πούσκας (3 γκολ), Αραμού (2 γκολ), Γαλτσίν, Πορτανόβα κλπ. και εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιώσει τον άσσο. Η Παλέρμο είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία ενώ η Τζένοα μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στο Καμπονάτο.

Η Μίλαν φιλοξενεί στο «Σαν Σίρο» την Τορίνο στο εναρκτήριο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο και είναι ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της με δύο ήττες και δύο ισοπαλίες ενώ στο Κύπελλο Ιταλίας αποκλείστηκε από την προσεχή της αντίπαλο την Τορίνο με εντός έδρας ήττα 1-0 στην παράταση. Η Μίλαν θέλει εκδίκηση για τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο αλλά και για να παραμείνει ζωντανή στην μάχη για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η περσινή πρωταθλήτρια είναι πολύ δυνατή εντός έδρας (7-1-2) και απέναντι στην Τορίνο θα παίξει τα… ρέστα της για τη νίκη. Η Τορίνο έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είναι ανταγωνιστική αλλά απέναντι στην Μίλαν δύσκολα μπορεί να έχει τύχη. Η Μίλαν μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ εντός έδρας ματς (στο πρωτάθλημα) με την Τορίνο από τις 24/05/2015 και μετά και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

Τέλος με Β Ισπανίας και την αναμέτρηση Γρανάδα – Τενερίφη για την 27η αγωνιστική. Η Γρανάδα του Πάκο Λόπεθ διαγράφει πολύ καλή πορεία, είναι στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ για την άνοδο ενώ έχει βάσιμες ελπίδες ακόμη και για την απευθείας άνοδο στα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν δεδομένου ότι η διαφορά της από την 2η θέση είναι στους 3 βαθμούς και η διαφορά της από την 1η θέση είναι στους 5 βαθμούς. Η Γρανάδα είναι άτρωτη εντός έδρας με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες (26-2 γκολ!) ενώ η Τενερίφη (10η) εκτός έδρας δεν είναι και τόσο αξιόπιστη με 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες (12-18 γκολ). Η Γρανάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τρεις σερί νίκες (όλες με το ίδιο σκορ 2-0) κόντρα σε Ίμπιζα, Ανδόρα και Βιγιαρεάλ Β. Η Τενερίφη παραμένει αήττητη στα τελευταία 8 ματς με τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες αλλά στο γήπεδο της Γρανάδα δεν έχει καλές αναμνήσεις και συγκεκριμένα έχει υποστεί 3 σερί ήττες (όλες με σκορ 2-1) από την 1η Μαΐου 2011 και μετά!

ΠΡΟΤΑΣΗ

Τζένοα – Παλέρμο 1 (1,65)

Μίλαν – Τορίνο 1 (1,78)

Γρανάδα – Τενερίφη 1 (2,05)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων μέσα από την ματιά του Νίκου Ζελιαναίου. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr