Άλλα Σπορ

Formula1: Ακόμα μία νίκη του Φερστάπεν

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 22:56

Tην έκτη νίκη του σε οκτώ αγώνες φέτος πανηγύρισε στον Καναδά ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κρατήθηκε μπροστά στην εκκίνηση και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στη συνέχεια. Ήταν η 41η νίκη του Φερστάπεν στη Formula 1, όσες και ο Άιρτον Σένα. Παράλληλα πρόκειται για την 100ή νίκη της Red Bull Racing στο θεσμό.

Formula1: Ακόμα μία νίκη του Φερστάπεν

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Grand Prix είχε να κάνει με την μάχη του Φερνάντο Αλόνσο με τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός της Mercedes πέρασε τον Ισπανό της Aston Martin στην εκκίνηση, όμως στον 22ο γύρο ήταν η σειρά του Αλόνσο να κάνει μία εντυπωσιακή προσπέραση και να πάρει τελικά τη 2η θέση. Επόμενος αγώνας της σεζόν το Grand Prix Αυστρίας, στις 2 Ιουλίου.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής μολονότι εκκίνησε απ' την ένατη θέση, έκανε επίδειξη δύναμης στην πίστα. Σε ένα οδηγικό και στρατηγικό ρεσιτάλ ο Φερστάπεν, έχοντας διαφορετική στρατηγική απ' τον teammate του στη Red Bull Σέρχιο Πέρες που εκκίνησε πρώτος, έκανε τρομερό αγώνα και νίκησε με άνεση στο τέλος. Για να τα καταφέρει πάντως χρειάστηκε να προσπεράσει τους πάντες!

Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Ολλανδό σε μια στιγμή που ένιωθε την πίεση του Πέρες, ο οποίος είχε το πλεονέκτημα της pole position και τις οχτώ θέσεις που τον χώριζαν απ' τον Φερστάπεν. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται σ' αυτή τη θέση. Πλέον βρίσκεται στο +14 απ' τον Μεξικανό που πάντως παραμένει στο παιχνίδι του τίτλου αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

Εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι η κυριαρχία της Red Bull που ήδη μετρά τέσσερα 1-2 σε πέντε αγώνες! Παράλληλα, εξαιρετικός ήταν για ακόμα ένα γκραν πρι και ο αειθαλής Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο για τέταρτη φορά εφέτος!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr