Ποδόσφαιρο

Europa League: Κυπελλούχος η Άιντραχτ με «ήρωες» Τραπ και Μπορέ [vids]

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 00:56

Η ομάδα της Φρανκφούρτης πήρε την κούπα αήττητη, επικρατώντας με 6-5 στη «ρώσικη ρουλέτα» (παρ, κ.α. 1-1). Ο Τραπ έπιασε πέναλτι, ο Μπορέ σκόραρε στο 90λεπτο και ευστόχησε στο τελευταίο.

Europa League: Κυπελλούχος η Άιντραχτ με «ήρωες» Τραπ και Μπορέ [vids]

Χρειάστηκε να περάσουν 42 χρόνια. Από το μακρινό 1980. Όταν η Άιντραχτ είχε κατακτήσει το κύπελλο UEFA. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έφτασε φέτος αήττητη στον τελικό του Europa League. Το διατήρησε και στη Σεβίλλη και πήρε τον τίτλο, νικώντας τους Ρέιντζερς στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5 (παρ., κ.α. 1-1).

Με «ήρωα» τον γκολκίπερ Τραπ που έκανε την απόκρουση του ματς στο 118', στο σουτ του Κεντ από το ύψος της μικρής περιοχής. Στη συνέχεια, στα πέναλτι, είπε… όχι στον Ράμσεϊ. Και τη σκυτάλη πήρε ο Μπορέ. Ο Κολομβιανός πέτυχε το γκολ των Γερμανών στο 69' για το 1-1, ενώ ευστόχησε και στο τελευταίο πέναλτι. Ο Αρίμπο είχε ανοίξει το σκορ στο 57' για τους Ρέιντζερς.

Η γερμανική ομάδα εκτός από τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν. Θα είναι, μάλιστα, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ως κάτοχος του Europa League.

Οι στιγμές του πρώτου ημιχρόνου

Οι Γερμανοί απείλησαν στο 12' με διπλή φάση, αλλά αρχικά ο Καμάντα και εν συνεχεία ο Σόου δεν κατάφερε να δημιουργήσουν ουσιαστικά πρόβλημα για την εστία του ΜακΓκρέγκορ. Η πιο καλή τους στιγμή ήρθε στο 20', αλλά η προσπάθεια του Κνάουφ σταμάτησε εκ νέου στον γκολκίπερ των Ρέιντζερς. Οι Σκωτσέζοι είχαν τη δική τους στιγμή στο 26', αλλά το σουτ του Αρίμπο έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Όπως και οι δύο προσπάθειες του Κόστιτς, στο 30' και το 32'. Οι Ρέιντζερς «απάντησαν» στο 36' με την κεφαλιά του Λούντστρα, αλλά ο Τραπ έδιωξε σε κόρνερ.

Προβάδισμα οι Ρέιντζερς, «απάντησε» η Άιντραχτ

Στο 57' οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ματς. Σε μια φάση που οι Γερμανοί έκαναν δύο λάθη μαζεμένα. Αρχικά με τον Σο που έκανα ανάποδη κεφαλιά και τον Τούτα που γλίστρησε. Ο Αρίμπο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκαναν οι δύο παίκτες της Άιντραχτ, έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε σωστά τον Τραπ (0-1).

Η Άιντραχτ από εκείνο το σημείο ανέβασε… στροφές. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 67' με τον Καμάντα, για να σκοράρει δύο λεπτά αργότερα. Στο 69' και μετά τη σέντρα του Κόστιτς από τα αριστερά, ο Μπορέ στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τον Μπάσεϊ και με προβολή νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ (1-1). Δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

«Ήρωας» του φινάλε και των πέναλτι ο Τραπ!

Με το χρόνο να κυλά και τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της ζέστης, οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο προσεκτικά στην παράταση. Με τις φάσεις να είναι λιγοστές. Μία, όμως, ήταν αυτή που καθόρισε την έκβαση της παράτασης. Αυτή στο 118'. Ο Ρούφε γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, με τον Κεντ να σουτάρει λίγο πριν το ύψος της μικρής περιοχής και τον Τραπ να κάνει μια απίστευτη επέμβαση, κρατώντας το 1-1 και στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Ταβερνιέ (Ρέιντζερς) 0-1
  • Λενζ (Άιντραχτ) 1-1
  • Ντέιβις (Ρέιντζερς) 1-2
  • Χρούστιτς (Άιντραχτ) 2-2
  • Άρφιλντ (Ρέιντζερς) 2-3
  • Καμάντα (Άιντραχτ) 3-3
  • Ράμσεϊ (Ρέιντζερς) απέκρουσε ο Τραπ
  • Κόστιτς (Άιντραχτ) 4-3
  • Ρούφε (Ρέιντζερς) 4-4
  • Μπορέ (Άιντραχτ) 5-4

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ό. Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα (58' Χασέμπε) , Τουρέ, Εντικά (100' Λενζ), Κνάουφ, Σο (106' Χρούστιτς), Ρόντε (90' Γιάκιτς), Κόστιτς, Λίντστρεμ (70' Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ.

Ρέιντζερς (Τζ. Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (117' Ρούφε), Τζακ (74' Ντέιβις), Λούντστραμ, Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα, 117' Ράμσεϊ), Καμαρά (91' Άρφιλντ), Αρίμπο (101' Σαντς).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του φετινού τελικού του Europa League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr