Μπάσκετ

Eurocup: Δοκιμασία στην Πολωνία για τον Αρη

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 - 12:43

Με την 4η αγωνιστική συνεχίζεται το Γιούροκαπ λοιπόν που πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών, αλλά έχει ελληνικό ενδιαφέρον με την παρουσία του Αρη μετά από χρόνια σε αυτό το επίπεδο.

Eurocup: Δοκιμασία στην Πολωνία για τον Αρη

Το Γιούροκαπ είναι η δεύτερη στην τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση που δίνει θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα καθώς ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Συνεπώς υπάρχει μεγάλο κίνητρο και βρίσκουμε καλές ομάδες που έχουν θητεία και στην Ευρωλίγκα στο παρελθόν. Ο Αρης είναι η ελληνική συμμετοχή ενώ υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής.

Ετσι η πρώτη φάση έχει δύο ομίλους δέκα ομάδων, αλλά θα προκρίνονται οι έξι στην επόμενη φάση αντί για οκτώ που ήταν ως τώρα. Από αυτές, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες θα παίζουν χιαστί στη φάση των “16” (τέσσερα ζευγάρια, 3-6, 4-5), από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στα προημιτελικά. Οι αγώνες των “16” και των “8” θα παραμείνουν μονά νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τα ημιτελικά και έπειτα θα είναι σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις δύο νίκες.

ΓΟΥΛΦΣ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Παιχνίδι με φαβορί μάλλον την Μπεσίκτας σαν εικόνα αλλά ντέρμπι ουσιαστικά. Η Λιθουανική Γουλφς Βίλνιους έχει τον Κεζμούρα στον πάγκο και είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Αν και έφαγε 30π στην Χάποελ, πάλεψε στα ίσα στην Μπανταλόνα και έχασε στην παράταση (41-46ημ). Καλή φέτος η Μπεσίκτας από την Τουρκία που είναι μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο και έχει πολύ κόσμο. Πέρσι παραλίγο να υποβιβαστεί. Ομως φέτος είναι πολύ καλύτερη και παίζει και άμυνα και έχει μπαμ στην Μπανταλόνα. Καθάρισε 73-66 και την Τσεντεβίτα μέσα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στα ίσα το ματς σωστά αν και η Μπεσίκτας είναι καλύτερη.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ

Παιχνίδι σαφώς με φαβορί την Χάποελ που είναι άλλο επίπεδο. Το Αμβούργο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Γερμανία που όπως και πέρσι είναι μια σοφτ ομάδα με πρόβλημα στην άμυνα και που μένει από δυνάμεις. Συντριβή 69-105 με Παρί εντός. Η Χάποελ Τελ Αβίβ είναι στα καλά μεσαία ονόματα στο Ισραήλ και με θετικές πορείες στην Ευρώπη χωρίς κάτι ιδιαίτερο όμως. Ανω κάτω και αυτή με τον πόλεμο στην χώρα της με την Χαμάς. Αμερικάνικο μπάσκετ, πολύ σκορ, έκανε το μπαμ με περίπατο 81-97 στην Βενέτσια στο β' (40-41ημ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάποελ εύκολα αν και μας προβληματίζει η κατάσταση με όσα γίνονται στην χώρα της. Στο -14 οριακό.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ-ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Καλό ματς και ντέρμπι. Η Βενέτσια είναι στις καλές ομάδες στο καμπιονάτο και μόνιμη εδώ. Και θέλει καλή πορεία φέτος και να προχωρήσει. Αλλά προβληματίζει με κακές ήττες εντός και χωρίς νίκη! Μετά το40-41ημ,συντριβή 81-97 με Χάποελ Τελ Αβίβ μέσα. Στη λίγκα της νίκησε από -10 στο Τρεβίζο. Η Μπανταλόνα είναι στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης και θέλει τον τίτλο για να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει πολύ ακριβό ρόστερ και προβληματίζει. Στην παράταση την μικρή Γουλβς μέσα, σοκ με την Ανδόρα εντός στην Ισπανία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κανείς δεν παίζει καλά και ντέρμπι. Στα ίσα σωστά.

ΛΟΝΤΟΝ-ΠΑΡΙ

Ματς με ομάδες που εντυπωσιάζουν και ντέρμπι με λίγο έδρα. Οι Λόντον Τάουερς από την Αγγλία ρίχνουν χρήματα αλλά όχι κάτι τρομερό. Πέρυσι είχαν συμπαθέστατη πορεία και πέρασαν στην 2η φάση. Ο Σέρβος Μπόζιτς στο πάγκο και παίζουν άμυνα. Τρομερή αρχή και μπαμ 87-99 στην Προμετέι! Η Παρί είναι μια νέα δύναμη στο γαλλικό μπάσκετ στον μεσαίο χώρο και είναι πολύ ενισχυμένη φέτος. Εξαιρετική αρχή και στην Γαλλία. Έχει το μπαμ εδώ στην Βενέτσια και περίπατος 69-105 στο Αμβούργο. Σκοράρει πολύ, ομάδα του όβερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντυπωσιάζουν και οι δύο. Συνεπώς δεν αξίζει το 1.50 και -4 της Παρί. Προς άσο και στα ειδικά με 10π στην έδρα (1.35).

ΚΛΟΥΖ-ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ

Ματς στα μεσαία στρώματα και ντερμπάκι. Ανοιχτό. Η ρουμάνικη Κλουζ έχει κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει καλές πορείες. Και είναι ομάδα με αξιώσεις καθώς έχει πολλούς αμερικανούς. Εχασε δύσκολα 92-88 στην μεσαία Μπουργκ. Η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης και έχει στόχο να προχωρήσει. Ομάδα με καλή έδρα πάντα και με κόσμο και με αρκετούς αμερικανούς. Καλή αρχή και χαλαρά την αδύνατη Σλασκ εντός 103-89.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ανοιχτό ματς και σωστά στα ίσα δίνεται.

ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ-ΤΡΕΝΤΟ

Και εδώ παιχνίδι με μέτριες ομάδες αλλά φαβορί την γηπεδούχο ομάδα καθαρά. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις έμπειρες μεσαίες ομάδες. Καλή έδρα και κλασικό Λιθουανικό μπάσκετ καθώς δεν έχει Αμερικανούς και παίζει με ρυθμό! Εχει όμως ταλέντο. Συντριβή 99-74 στο Ουλμ. Η Τρέντο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και συνήθως έχει κακές πορείες εδώ που δεν δίνει και πολύ σημασία. Και φέτος άρχισε άσχημα και δεν έχει νίκη. Με ένα 9-25 στο τέλος ήττα 73-87 με Κανάρια μέσα. Στην Ιταλία διπλό 84-85 στο Βαρέζε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η έδρα έχει ένα προβάδισμα. Στο 1.50 και -4 σωστά και προς έδρα.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΠΡΟΜΕΤΕΙ

Και εδώ ματς με ομάδες που έχουν περίεργη συμπεριφορά και ντέρμπι. Η έμπειρη Τσεντεβίτα Λουμπλιάνας (η παλιά Ολίμπια δηλαδή) είναι μια έμπειρη ομάδα που πάντως δεν έχει μεγάλο μπάτζετ και θα έχει μέτρια πορεία. Κακή αρχή, ήττα 73-66 στην Μπεσίκτας, στην Αδριατική σοκ 83-72 στην Ιγκοκέα. Πήρε τον σκόρερ Πρέπελιτς. Η Προμετέι από την Ουκρανία όπως και πέρσι παίζει και φέτος με έδρα την Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως ρίχνει χρήματα και πέρσι είχε πολύ καλη πορεία. Με πολλούς Αμερικανούς αλλά κακή αρχή. Σοκ 87-99 με Λόντον μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σωστά στο -3 η Προμετέι αλλά τίποτα καθώς καμία ομάδα δεν ειναι καλά.

ΤΟΥΡΚ-ΟΥΛΜ

Πονηρό ματς αν και η Τουρκ έχει καθαρό προβάδισμα. Η Τουρκ είναι μια μεσαία ομάδα στην Τουρκία που πέρσι ήταν εκπληκτική και ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο. Όμως έχει πολλές αλλαγές φέτος και άλλαξε όλη η ομάδα. Θέλει χρόνο και είναι μάλλον χειρότερη. Εχει σοκ στην Κλουζ, έχασε και στον Άρη 68-66, πρόβλημα στο σκορ. Τρίζει η καρέκλα Τσάνακ. Η Ουλμ έκανε την έκπληξη της δεκαετίας στην Γερμανία και πήρε τον τίτλο από Μπάγερν και Άλμπα(!), αλλά φέτος θα είναι μάλλον χειρότερη καθώς έχασε βασικούς παίκτες της. Σε φόρμα, σκοράρει, 99-74 την Λιετκαμπέλις μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς καθώς τρίζει η καρέκλα του προπονητή στην Τουρκ. Στο 1.62 και -3 σωστά. Τίποτα.

ΣΛΑΣΚ-ΑΡΗΣ

Ζευγάρι που βλέπαμε την δεκαετία του '80 στο πρωταθλητριών! Φαβορί ελαφρώς ο Αρης! Η Σλασκ Βρότσλαβ από την Πολωνία δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του τότε! Απογοητευτική και πέρσι που ήταν ουραγός. Φτηνό ρόστερ και προβληματίζει παντού. Εχασε και στη λίγκα της 80-74 στην Ανβίλ. Ηττα 103-89 στην Μπουντούτσνοστ. Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα που φέτος επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Ποντάρει στην έδρα με τον τρομερό του κόσμο. Δεν έχει ακριβό ρόστερ. Σκοράρει δύσκολα. Μεγάλη νίκη 68-66 με Τουρκ εντός και στην Ελλάδα αγχωτικά 68-61 τη μικρή Καρδίτσα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.65 και -3 η Σλασκ αλλά γιατί; Η χειρότερη ομάδα του γκρουπ είναι άλλωστε. Στα ειδικά διπλό με 9-10π.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚ

Εύκολο ματς για την γηπεδούχο ομάδα. Ντέρμπι αήττητων! Η Γκραν Κανάρια είναι στις καλές μεσαίες ισπανικές ομάδες και πέρσι πήρε τον τίτλο εδώ(!) αλλά δεν έπαιξε στην Ευρωλίγκα επειδή δεν είχε το ανάλογο μπάτζετ! Αρχισε μουδιασμένα με αλλαγές αλλά ρολάρει και με ένα 9-25 άνετα 73-87 στην κακή Τρέντο. Στην Ισπανία συντριβή 95-69 στην Μούρθια. Η γαλλική Μπουργκ είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και θέλει καλή πορεία εδώ. Ομάδα που στηρίζεται στην έδρα της βασικά και είναι σε φόρμα. Δύσκολα 92-88 την Κλουζ εντός

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.26 και -8 η έδρα σωστά. Δεν είναι κακή όμως η Μπουργκ και θέλει προσοχή.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr