Μπάσκετ

Γιούροκαπ: Με Ουλμ και Μπανταλόνα

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 - 11:39

Δράση με τέσσερις αναμετρήσεις την Τρίτη στο Γιούροκαπ.

Γιούροκαπ: Με Ουλμ και Μπανταλόνα

MΠΟΥΡΓΚ-ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Ντέρμπι κορυφής στον όμιλο και ανοιχτό ματς αν και η Γκραν είναι καλύτερη. Η γαλλική Μπουργκ είναι στις μεσαίες ομάδες της λίγκας της και θέλει καλή πορεία και εδώ που εντυπωσιάζει και είναι 1η και στο 10-2! Ομάδα που στηρίζεται στην έδρα της βασικά. Και στις 6 σερί νίκες με το διπλό 98-89 στην Κλουζ. Η Γκραν Κανάρια είναι στις καλές μεσαίες ισπανικές ομάδες και πέρσι πήρε τον τίτλο εδώ(!) αλλά δεν έπαιξε στην Ευρωλίγκα επειδή δεν είχε το ανάλογο μπάτζετ! Σε τρομερή φόρμα και πρώτη με 10-2 καθώς έχασε εντός σε σοκ 76-98 από την Τρέντο!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αλλά η Μπουργκ έχει την φόρμα. Στο 1.85. Ανοιχτό.

ΟΥΛΜ-ΤΟΥΡΚ

Ματς ντέρμπι και εδώ αλλά με προβάδισμα στην Ουλμ. Η Ουλμ έκανε την έκπληξη της δεκαετίας στη Γερμανία και πήρε τον τίτλο από Μπάγερν και Άλμπα(!), αλλά φέτος είναι χειρότερη καθώς έχασε βασικούς παίκτες της. Διακυμάνσεις αλλά στο 8-4 (3η) και ψηλά αν και έχασε με 94-90 στην Λιετκαμπέλις. Η Τουρκ είναι μια μεσαία ομάδα στην Τουρκία που πέρυσι ήταν εκπληκτική. Όμως φέτος είναι κάκιστη καθώς έφυγαν όλοι οι πρωταγωνιστές της. Τέλος ο κόους Τσάνακ στη 4η αγ. Στο 3-9 και απογοήτευση καθώς έχει χάσει και από την Σλασκ εντός. Ηττα 85-95 και από τον Άρη μέσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουλμ καθαρά και στο -7. Θέλει προσοχή το χάντικαπ.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Καλό ματς και ντέρμπι με προβάδισμα στην έδρα. Η Μπανταλόνα στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης και θέλει τον τίτλο για να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα. Αλλά απογοητεύει παντού καθώς δεν έχει και ακριβό ρόστερ. Συνήλθε κάπως και στο 7-5 με 4 σερί νίκες και περίπατο 94-79 στην Γουλφς. Η Βενέτσια είναι στις καλές ομάδες στο καμπιονάτο και μόνιμη θαμώνας εδώ. Και θέλει καλή πορεία φέτος και να προχωρήσει ακόμα και στον τελικό! Με διακυμάνσεις και είναι στο 4-8 μετά το 100-81 που έχασε εκτός από την Χάποελ. Στην Ιταλία πάντως πάει καλά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.40 και -6 καθώς ρολάρει η Μπανταλόνα και η Βενέτσια δεν πάει καλά εδώ.

ΠΑΡΙ-ΛΟΝΤΟΝ

Και εδώ καλό ματς αλλά προβάδισμα η έδρα. Η Παρί είναι μια νέα δύναμη στο γαλλικό μπάσκετ στον μεσαίο χώρο και είναι πολύ ενισχυμένη φέτος. Εξαιρετική αρχή και στην Γαλλία. Έχει το μπαμ εδώ στην Βενέτσια και την Μπανταλόνα και είναι σε τρομερή φόρμα και πρώτη με 11-1. Ομάδα του όβερ. Περίπατος 120-91 με Αμβούργο εντός. Οι Λόντον Τάουερς από την Αγγλία ρίχνουν χρήματα χωρίς υπερβολές όμως. Ο Σέρβος Μπόζιτς στο πάγκο και παίζουν και καλή άμυνα. Τρομερή πορεία και μπαμ και στην Μπανταλόνα και στην 3η θέση με 9-3 με 6 νίκες στα 7 τελευταία. Καλή νίκη μέσα 89-88 με Προμετέι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλό ματς και πονηρό. Στο 1.20 και -9 η Παρί δεν αξίζει.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΓΟΥΛΦΣ

Παιχνίδι με φαβορί φυσικά την γηπεδούχο ομάδα. Εξαιρετική φέτος η Μπεσίκτας από την Τουρκία που είναι μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο και έχει πολύ κόσμο. Πέρσι παραλίγο να υποβιβαστεί. Όμως φέτος εντυπωσιάζει και παίζει και άμυνα και έχει μπαμ στην Μπανταλόνα και την Παρί και είναι 4η με 7-5 καθώς πέρασε από την ουραγό Τσεντεβίτα 83-88. Η Λιθουανική Γουλφς Βίλνιους έχει τον Κεζμούρα στον πάγκο και είναι μια συμπαθητική ομάδα και θέλει προσοχή. Καθώς έχει καλή εικόνα γενικά και πάει για πρόκριση με 4-7. Αλλά 4 σερί ήττες με 79-94 με Μπανταλόνα εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Μπεσίκτας και στο 1.20 και -9 σωστά. Οριακός ο άσος και δεν αξίζει και πολύ.

ΠΡΟΜΕΤΕΙ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

Παιχνίδι εύκολο για την γηπεδούχο και 10-15π. Η Προμετέι από την Ουκρανία όπως και πέρσι παίζει και φέτος με έδρα την Ρίγα της Λετονίας λόγω του πολέμου. Πάντως ρίχνει χρήματα και πέρσι είχε πολύ καλή πορεία. Αρχισε άσχημα αλλά ρολάρει και στο 6-6 χάνοντας σε θρίλερ στους καλούς Λόντον 89-88. Η έμπειρη Τσεντεβίτα Λουμπλιάνας (η παλιά Ολίμπια δηλ) είναι μια έμπειρη ομάδα που πάντως δεν έχει μεγάλο μπάτζετ και απογοητεύει καθώς παραμένει χωρίς νίκη. Βελτιωμένη πάντως και πάλεψε και με την Μπεσίκτας εντός χάνοντας 83-88.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η γηπεδούχος και στο 1.23 και -9 προς άσο.

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Παιχνίδι για σκορ και περιπάτου για την γηπεδούχο και 15π. Στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο τα ματς της Χάποελ Τελ Αβίβ που έγινε άνω κάτω με τον πόλεμο στην χώρα της. Πάντως έχει μια πολύ καλή ομάδα με αμερικάνικο μπάσκετ και πολύ θέαμα. Ομάδα του όβερ. Εξαιρετική πορεία και στο 9-2 με περίπατο εντός στο β΄ μέρος με 100-81(41-47ημ). Το Αμβούργο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Γερμανία που όπως και πέρσι είναι μια σοφτ ομάδα με πρόβλημα στην άμυνα και που μένει από δυνάμεις σε πολλά ματς. Ομάδα του όβερ. Στο 2-10 και αδιάφορο συνετρίβη 120-91 στην Παρί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετα η Χάποελ και στον άσο με -12.

ΑΡΗΣ-ΣΛΑΣΚ

Ματς εύκολο σχετικά για τον Άρη και θυμίζει εποχές '80 που έπαιζαν μαζί στο Πρωταθλητριών. Ο ιστορικός Άρης γύρισε στα μεγάλα σαλόνια. Ποντάρει στην έδρα με τον τρομερό του κόσμο. Σκοράρει δύσκολα. Εχει όμως την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση. Μεγάλο διπλό 85-95 στην Τουρκ και πάει για πρόκριση (5-7). Στην Ελλάδα έχασε στην παράταση στο Λαύριο από -17. Η Σλασκ Βρότσλαβ από την Πολωνία και πέρυσι ήταν ουραγός. Φτηνό ρόστερ αλλά παλεύει κάπως. Και είναι σε άνοδο αν και ουραγός με 1-11 χάνοντας δύσκολα 79-80 με την Μπουντούτσνοστ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.22 και -9 ο Άρης. Θα κερδίσει αλλά δεν αξίζει το χάντικαπ κάτι καθώς ο Αρης δεν σκοράρει και η Σλασκ είναι σε ανοδική πορεία και μαχητική.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ-ΚΛΟΥΖ

Παιχνίδι ντέρμπι και ανοιχτό. Η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο είναι στις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης και έχει στόχο να προχωρήσει αλλά απογοητεύει και είναι στο 5-7. Ελπίζει πάντως σαφώς ελπίζει καθώς είναι σε μέτριο όμιλο. Στην 6η αγ. άλλαξε προπονητή. Νίκη θρίλερ στην ουραγό 79-80 στην Σλασκ. Η ρουμάνικη Κλουζ έχει κάνει σοβαρά βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει καλές πορείες. Με πολλούς αμερικανούς και δυνατή έδρα. Εξαιρετική και φέτος παίζει καλή άμυνα και 3η με 8-4. Κάνει κοιλιά πάντως και ήττα 89-98 με Μπουργκ εντός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντερμπάκι και στο 1.70 η Κλουζ σωστά αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση.

ΤΡΕΝΤΟ-ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ

Ματς με μέτριες ομάδες και ντερμπάκι με προβάδισμα στην έδρα. Η Τρέντο είναι στις μεσαίες ομάδες στην Ιταλία και συνήθως εδώ δεν δίνει και πολύ σημασία. Και φέτος άρχισε άσχημα αλλά ελπίζει με 5-7 με το σούπερ μπαμ 76-98 στην Γκραν Κανάρια! Σε καλή κατάσταση και στο καμπιονάτο. Η Λιετκαμπέλις από την Λιθουανία είναι στις έμπειρες ομάδες. Καλή έδρα και κλασικό Λιθουανικό μπάσκετ καθώς δεν έχει Αμερικανούς! Εκανε αλλαγή προπονητή στην 5η αγ. Βελτιωμένη και 5-7 και ελπίζει καθώς κέρδισε εντός την Ουλμ σε θρίλερ με 94-90.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο 1.60 και -3 η έδρα αλλά πονηρό ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr